16 Οκτ 2017

Ανοιχτή επιστολή επάρχου προς το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την Αναπτυξιακή

(Με επιστολή του ο έπαρχος Άνδρου παρεμβαίνει στο θέμα της Αναπτυξιακής και εκφράζει ανοιχτά την δυσαρέσκεια του τόσο προς τον δήμαρχο όσο και στην υπεύθυνη κ. Πολίτου για όσα είπαν στο ΔΣ για την Περιφέρεια. Επίσιης, στην επιστολή του περιέχει και συγκεκριμένες αναφορές για τη διαχείριση του δημάρχου, αλλά και των υπευθύνων του στο θέμα της Αναπτυξιακής... Εν Άνδρω) 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ 
Άνδρος, 13.10.2017 -Αριθ.Πρωτ.:4488/120989 
Προς: τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Άνδρου κ. Ελευθέριο Μπάλλα (με την παράκληση να δοθεί στα μέλη του Δ.Σ. Άνδρου)

 Κύριε Πρόεδρε, 

 Με την παρούσα επιστολή, εκφράζοντας την έκπληξη και την δυσαρέσκειά μου για τα λεγόμενα του Δημάρχου αλλά και της Προέδρου της Αναπτυξιακής Άνδρου Α.Ε. στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 6.10.2017 περί ευθύνης της Περιφερειακής Αρχής και εμού προσωπικά για τη μη στήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Άνδρου από την Περιφέρεια, προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζω τα ακόλουθα:

 Το 2015 εισηγήθηκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Άνδρου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ύψους 40.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων, χαντακιών κ.λ.π. Τελικά απ’ αυτά τα χρήματα το μεγαλύτερο μέρος του ποσού και όχι το σύνολο, διατέθηκε από το Δήμο Άνδρου στην Αναπτυξιακή. 

 Την προσωπική μου αντίδραση και διαφωνία για τον τρόπο που διαχειριστήκατε τα χρήματα αυτά, σάς την εκδήλωσα με έγγραφό μου προς εσάς κ. Δήμαρχε ζητώντας παράλληλα την βεβαίωση των συγκεκριμένων εργασιών που εκτελέστηκαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου. Δυστυχώς θεωρώ ότι η τοπική κοινωνία δεν αντιλήφθηκε ποτέ το έργο που με τόση ευκολία βεβαιώσατε. Ξεκαθάρισα στον τότε πρόεδρο της Αναπτυξιακής ότι δεν πρόκειται να δεχτώ ξανά τέτοια διαχείριση για χρήματα που προέρχονται από την Περιφέρεια. 

Εντούτοις σε συνεννόηση με τον κ. Λάβδα προέτρεψα τον εργολάβο που εκτελούσε το έργο συντήρηση οδικού δικτύου για λογαριασμό της Περιφέρειας κ. Μπάμπη Χατζηγρηγορίου να συνεργαστεί με την Αναπτυξιακή Άνδρου γεγονός που συνέβη στις ασφαλτοστρώσεις του Άνω Φελλού, της Άρνης και του Σκανδαλορέμματος. 

 Επίσης κατηγορίες για την μη στήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας, συχνά λέγονται από την Πρόεδρό της κ. Λένα Πολίτου, η οποία όμως αγνόησε τις συνεχείς μου προτροπές για εγγραφή της Εταιρείας στο μητρώο έκτακτων αναγκών της Περιφέρειας. 

Αλήθεια ποιους διαγωνισμούς της Περιφέρειας διεκδίκησε η Αναπτυξιακή Άνδρου επί Προεδρίας της κ. Πολίτου; 

Πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου Άνδρου διατέθηκαν το 2015 και πόσα από την Περιφέρεια; 

 Να διευκρινίσουμε ότι ως Έπαρχος Άνδρου δεν έχω καμία δυνατότητα για απευθείας ανάθεση. Όλα τα έργα δημοπρατούνται και ο ανάδοχος επιλέγει με ποιούς θα συνεργαστεί.

 Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω ξεκαθαρίζοντας ότι πάντα υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς το Δήμο Άνδρου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία όπως και το τανγκό χρειάζεται δύο. Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 Ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης 

Πηγή :  Εν Άνδρω

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...