21 Νοε 2020

Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" "Με στόχο την εξαφάνιση των νόμιμων τουριστικών καταλυμάτων;


Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη (11/2020) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), στις Κυκλάδες το 73% των διαθέσιμων κλινών είναι σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

 Συγχαρητήρια (!) στις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας, που κατάφεραν να συρρικνώσουν τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, στο ¼ του πραγματικού αριθμού διαθέσιμων τουριστικών κλινών. 

 Δηλαδή οι 3 στους 4 τουρίστες, μένουν σε δωμάτια που δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε θα ελεγχθούν ποτέ, αν πληρούν έστω και τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής για τους πελάτες τους! 

 Οι 3 στους 4 τουρίστες, δεν καταβάλλουν υπέρ του ελληνικού δημοσίου και των Δήμων, ούτε ένα λεπτό του ευρώ, για ΦΠΑ, Τέλη παρεπιδημούντων, φόρο διαμονής! 

 Ενώ το 2015 το 95% των τουριστών έμεναν σε αδειοδοτημένα και ελεγμένα τουριστικά καταλύματα, το 2020 το ποσοστό έγινε 27%. Εκπληκτική πρόοδος! 

 Προφανώς σε 1-2 χρόνια η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εξαφανίσει όλες τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων. ..κάπως περίεργα υλοποιείται το όραμα της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού. 

Πηγή :  https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...