22 Νοε 2020

“Δεν θα γυρίσουμε ποτέ στην εποχή προ κορονοϊού”! Ο Β.Κοψαχείλης μιλά για την Ελλάδα στη “νέα εποχή” video


Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, (δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε) δείτε το εξώφυλλο του Economist για το 2015 το οποίο έβριθε από συμβολισμούς, κρυφούς και όχι. Στο κέντρο ο Κινέζος πρόεδρος και ακριβώς πίσω του ένας αστυνομικός φορώντας…  μάσκα και γάντια.
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping (η χώρα του οποίου είναι υπεύθυνη για την πανδημία) πρότεινε ξεκάθαρα το χάραγμα κωδικών QR (του γνωστού barcode) σε όλο τον πληθυσμό ώστε, σύμφωνα με τον ίδιο να «βελτιωθεί το εμπόριο και τα ταξίδια» που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Ο Βασίλης Κοψαχείλης Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός αναλυτής μιλά στο Militaire για το τριπλό μέτωπο που αντιμετωπίζει η χώρα: υγειονομική κρίση-ελληνοτουρκικά-οικονομία.

 Το ένα τροφοδοτεί το άλλο και όλα μαζί απειλούν θανάσιμα τη χώρα.

 Ο κ.Κοψαχείλης κάνει μια ανάλυση με την οποία μας “ανοίγει το παράθυρο” για να δούμε πολύ ευρύτερα αυτές τις κρίσεις και τις επιπτώσεις τους.

 “Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στη προ κορονοϊού εποχή”, λέει αναφερόμενος στις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει ο ιός μαζί τους στις εργασιακές σχέσεις και στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν πλέον οι οικονομίες και οι κοινωνίες. 

Επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύθηκε το οκτάμηνο που μεσολάβησε για να προετοιμαστεί στοιχειωδώς όχι μόνο για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα του κορονοϊού, αλλά κυρίως για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία και στην εκπαίδευση.
Δείτε το video
 Πηγή : https://www.militaire.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...