19 Νοε 2020

Φολέγανδρος - Ευθ. Παπαδοπούλου: " Μην τα θυσιάζουμε όλα για την εξυπηρέτηση κάποιων σκοπών"


" Φυσικά και ζητούμε από την Πολιτεία τέτοιες στιγμές που μέσα στην αγωνία μας τα λεπτά μοιάζουν αιώνες να βρίσκεται δίπλα μας, δεν μπορεί όμως να τα θυσιάζουμε όλα για την εξυπηρέτηση κάποιων σκοπών τη στιγμή που δεν υπήρξε ζήτημα ολιγωρίας από κανέναν δημοσεύοντας και αναδημοσιεύοντας ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες. Μόνο ευγνωμοσύνη προς τις ιατρούς που έδωσαν το δικό τους αδιάκοπο αγώνα και σεβασμό στην οικογένεια του ανθρώπου που έφυγε και στην μνήμη του". 

 Αυτό αναφέρει - ανάμεσα στα άλλα - η Δήμαρχος Φολεγάνδρου, Ευθαλία Παπαδοπούλου μέσα από τη σελίδα του Δήμου Φολεγάνδρου στα social media και προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με όσα έγιναν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου με αποκορύφωμα τον θάνατο του 60χρονου δημότη του νησιού όταν έπαθε εγκεφαλικό ενώ βρίσκονταν σε αγροτική εργασία....

 Μάλιστα, στην ανάρτηση της προσθέτει και αυτή των δύο γιατρών του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φολεγάνδρου, που εξήγησαν την διαδικασία που ακολούθησαν ώστε να προσφέρουν την κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια έως να έρθει το ελικόπτερο για την διακομιδή του σε Νοσοκομείο της Αττικής..

. Αναλυτικά η ανάρτηση που φέρει την υπογραφή της κας Παπαδοπούλου αναφέρει: 

 "Με αφορμή το πρόσφατο θλιβερό γεγονός που συνέβη στη Φολέγανδρο θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω τα εξής: Είμαι εκείνη που πρώτη και περισσότερο από όλους έχω μεταφέρει τη διαμαρτυρία μου στην Πολιτεία (αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρεια κλπ) είτε για την έλλειψη ιατρικών υποδομών είτε για την έλλειψη ασθενοφόρου στο νησί μας.

 Επίσης, στα ΜΜΕ για πολύωρη καθυστέρηση αεροδιακομιδής παλαιότερα, με αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο το πρόσφατο λυπηρό συμβάν του θανάτου λόγω εγκεφαλικού ενός συμπατριώτη και συγγενή μας δεν έχει καμμία σχέση και ούτε πρέπει να συνδέεται με κάποιες "κατηγορίες" που διατυπώθηκαν ότι δηλαδή κάποιες ενέργειες δεν έγιναν σωστά και καθυστέρησε το ελικόπτερο. 

Συγκεκριμένα, ο ασθενής διεκομίσθη 4.00 μ.μ στο Ιατρείο και 4:15 έγινε η επίσημη κλήση στο ΕΚΑΒ αμέσως μετά την εξέτασή του.Δυστηχώς η εξέλιξη των γεγονότων ήταν ταχύτατη και ο ασθενής κατέληξε εντός μιάμισι ώρας και ενώ το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει προ 20λεπτου. Φυσικά και ζητούμε από την Πολιτεία τέτοιες στιγμές που μέσα στην αγωνία μας τα λεπτά μοιάζουν αιώνες να βρίσκεται δίπλα μας, δεν μπορεί όμως να τα θυσιάζουμε όλα για την εξυπηρέτηση κάποιων σκοπών τη στιγμή που δεν υπήρξε ζήτημα ολιγωρίας από κανέναν δημοσεύοντας και αναδημοσιεύοντας ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες.

 Μόνο ευγνωμοσύνη προς τις ιατρούς που έδωσαν το δικό τους αδιάκοπο αγώνα και σεβασμό στην οικογένεια του ανθρώπου που έφυγε και στην μνήμη του. 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ευθαλία Παπαδοπούλου

 Ακολουθεί το δημοσίευμα των Ιατρών: 

Ως ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και σεβομενοι τους κατοίκους του νησιού οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το χθεσινό ιατρικό περιστατικό είναι ανακριβή. 

Συγκεκριμένα το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 3:20 μμ μετά την άφιξη μας σε απόκρημνο σημείο του νησιού όπου πραγματοποιήθηκε η αρχική εκτίμηση και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον ασθενή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο περί τις 4:15μμ (1η κλήση από τον χώρο του ιατρείου) όπου ακολουθήθηκε ενδεδειγμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο πάρα την δυσμενή πρόγνωση. Παράλληλα η διαδικασία αεροδιακομιδής ήταν σε εξέλιξη. 

Ωστόσο ο ασθενής κατέληξε πάρα την προσπάθεια ανάνηψης και ενώ το ελικόπτερο βρισκόταν ήδη σε 20λεπτη πορεία προς το νησί, περί τις 5:45 μμ. Γίνεται αντιληπτό ότι ο ασθενής σε καμία περίπτωση δεν "έφυγε αβοήθητος" και κάναμε τα πάντα να κρατηθεί στη ζωή.

 Με εκτίμηση, Λαμπρινή Αγαπητού - Ιωάννα Οικονομέα" 

Πηγή :  https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...