15 Ιαν 2024

Σημαντικά προβλήματα εφαρμογής της νομοθεσίας παροχής βεβαίωσης ταχογράφου στις Κυκλάδες


O βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ. Καφούρος στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου κατάθεσε ερώτηση την 15η Ιανουαρίου 2024 (πρωτ.2598/15.01.2024) προς τους κ.κ υπουργούς, υποδομών και μεταφορών κο Χρήστο Σταικούρα και

περιβάλλοντος και ενέργειας κο Θεόδωρο Σκυλακάκη επιζητώντας λύσεις για το πρόβλημα που αναδύεται από την ασυμβατότητα, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που καθορίζει τις παραμέτρους παροχής βεβαίωσης ταχογράφου, με την έλλειψη συνεργείων ταχογράφων στις Κυκλάδες.
Το «κενό» μεταξύ της ισχύουσας νομοθεσίας και της εφαρμογής στη πράξη δημιουργεί σημαντικά προβλήματα λειτουργίας και υψηλά κόστη για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων δεδομένου ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κυκλαδίτικων νησιών.
Το πρόβλημα αφορά σε έναν σημαντικό κλάδο με πολλαπλό αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών και ζητούμενο είναι ο ανασχεδιασμός και η αναζήτηση άμεσων λύσεων στη βάση της νησιωτικότητας.

Πρόβλημα λειτουργίας αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στις Κυκλάδες εξαιτίας της έλλειψης συνεργείων ταχογράφων.

Πηγή :https://parianostypos.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...