30 Ιαν 2024

Στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων μπαίνει και η Σέριφος


Ανοιχτός διαγωνισμός για την τοποθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης

Σέριφος, είναι ακόμη ένα νησί που ετοιμάζεται να μπει στη διαδικασία των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς η Δημοτική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση ψήφισε την κατάρτιση των όρων φανερού πλειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Σερίφου, για την τοποθέτηση/διαμόρφωση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης οχημάτων βάσει του εγκεκριμένου Σ.Φ.Η.Ο..

Σε αυτή αποφασίστηκε, η αποδοχή των όρων του φανερού πλειοδοτικού διαγωνισμού και η εξουσιοδότηση του δημάρχου Σερίφου, Κωνσταντίνου Ρεβίνθη ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης.

Κ. Ρεβίνθης: "Θα μας δώσει τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού τρόπου μετακινήσεων"

Ο δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων που ετοιμάζεται στο νησί και πόσο σημαντικό θεωρεί ότι είναι για τον τόπο του. Μεταξύ άλλων, είπε, ότι, "το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας, καθώς θα μας δώσει τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού τρόπου μετακινήσεων, πολύ πιο οικολογικού με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα για το περιβάλλον. Η εξέλιξη του διαγωνισμού αναμένεται να προχωρήσει μέσα στον Φεβρουάριο και μία τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στους κατοίκους να σκεφτούν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο. Θα μπορούν πλέον εκτός από τη φόρτιση στο σπίτι τους, να φορτίζουν τα οχήματα του και σε δημόσιους σταθμούς που θα κατασκευαστούν στον νησί, κυρίως σε κεντρικά σημεία, όπως το λιμάνι."

Περιγραφή του αντικειμένου δημοπρασίας

Το αντικείμενο της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας είναι η παραχώρηση αποκλειστικού δικαιώματος χρήσης με μίσθωση, σε Πάροχο Υπηρεσιών Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) & Ηλεκτροκίνησης, έξι (6) θέσεων φόρτισης (με 11 σημεία ρευματοληψίας), ώστε να διαμορφωθούν, όπου απαιτείται, για να τοποθετηθούν σε αυτούς σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο), σύμφωνα με το Νόμο 4710/2020, την Υπουργική Απόφαση (Τεχνικές Οδηγίες για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Σ.Φ.Η.Ο.), κάθε σχετική ισχύουσα νομοθετική διάταξη και την ειδικότερη συμφωνία των αντισυμβαλλόμενων.

Οικονομικοί Όροι

Ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση χρήσης των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Σερίφου, θα αποδίδεται από τον πάροχο Υπηρεσιών Επαναφόρτισης Η/Ο και Ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Σερίφου, ποσοστό 10% επί του ακαθαρίστου εσόδου της ηλεκτροφόρτισης και ως ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο αντάλλαγμα, το ποσό που θα κατοχυρωθεί από την παρούσα διαγωνιστική διαδικασία. Για τον σκοπό αυτό, ο πάροχος Υπηρεσιών Επαναφόρτισης Η/Ο και Ηλεκτροκίνησης υποχρεούται να αποστέλλει στο Δήμο Σερίφου αναλυτικές αναφορές με τα στοιχεία χρησιμοποίησης του εκάστοτε σημείου επαναφόρτισης, τις αναλυτικές χρεώσεις και το τελικό ποσό προς απόδοση μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Στη συνέχεια, ο πάροχος υποχρεούται να καταβάλλει στο Δήμο, εντός ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών, το περισσότερο από το συμφωνηθέν στην παρούσα οικονομικό αντάλλαγμα, για κάθε κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης. Πέραν του μισθώματος, ο μισθωτής υποχρεούται στην καταβολή τέλους χαρτοσήμου 3,6% και κάθε άλλου τέλους, δικαιώματος ή τυχόν μελλοντικώς επιβαλλομένου φόρου που μπορεί να προκύψει.

Ο Δήμος Σερίφου μπορεί να προβαίνει σε έλεγχο και διασταύρωση των κοινοποιούμενων σε αυτόν αναφορών, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να λαμβάνει γνώση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών. Μετά τη λήξη του πρώτου έτους της μίσθωσης, το ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο αντάλλαγμα θα αναπροσαρμόζεται κατ’ έτος σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, και δη κατά ποσοστό 100% του Δείκτη αυτού, όπως αυτός υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή της αναπροσαρμογής υπολογιζόμενης επί του καταβαλλόμενου ελάχιστου εγγυημένου μηνιαίου μισθώματος του αμέσως προηγούμενου μισθωτικού έτους. Σε περίπτωση που ο ανωτέρω Δείκτης είναι αρνητικός, το ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο αντάλλαγμα θα παραμένει σταθερό και θα αντιστοιχεί στο ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο αντάλλαγμα του προηγούμενου μισθωτικού έτους, όπως αυτό ίσχυε μετά την αναπροσαρμογή του. Ο Πάροχος Υπηρεσιών Επαναφόρτισης Η/Ο και Ηλεκτροκίνησης θα πρέπει να καταβάλει το ποσοστό 50% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων της ηλεκτροφόρτισης για τον επιπλέον χρόνο παραμονής του οχήματος εντός της θέσης φόρτισης.

Διενέργεια-Κατακύρωση-Έγκριση δημοπρασίας-Κατάρτιση σύμβασης

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί όπου και όταν ανωτέρω ορίζεται, ενώ δε λήγει εφ’ όσον εξακολουθούν χωρίς διακοπή οι προσφορές. Στη δημοπρασία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όσοι παρουσιάσουν πλήρη δικαιολογητικά εμπρόθεσμα, όπως ορίζεται ανωτέρω σε προηγούμενα άρθρα της παρούσης. Οι προσφορές που θα γίνουν από τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, θα αφορούν το μηνιαίο μίσθωμα για το πρώτο έτος της μισθωτικής σύμβασης. Οι όποιες αναπροσαρμογές θα γίνουν επί του τελικώς κατακυρωθέντος μισθώματος του τελευταίου πλειοδότη. Κάθε προσφορά είναι υποχρεωτική για τον τελευταίο πλειοδότη, αυτή δε η υποχρέωση μεταβαίνει διαδοχικά από τον πρώτο στους ακόλουθους, ο τελευταίος των οποίων είναι υποχρεωμένος για την προσφορά του μέχρι της κοινοποιήσεως της εγκριτικής αποφάσεως της προϊσταμένης αρχής. Η διενέργεια της δημοπρασίας, η κατακύρωση και έγκριση του αποτελέσματος και η κατάρτιση της συμβάσεως διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981. Η κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας θα πραγματοποιηθεί με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής. Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά κανένα δικαίωμα ή αξίωση αποζημίωσης λόγω μη εγκρίσεως των πρακτικών της δημοπρασίας από τη Δημοτική Επιτροπή ή από τη διοικητική αρχή ή λόγω καθυστερήσεως εγκαταστάσεώς του στους εκμισθούμενους χώρους.

Ασφάλιση

Ο πάροχος Υπηρεσιών Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) και Ηλεκτροκίνησης θα ασφαλίζει τον εξοπλισμό των Σταθμών Φόρτισης ή/και των Σημείων Επαναφόρτισης για ποσό ασφαλισμένου κεφαλαίου που θα καλύπτει τη δαπάνη αντικατάστασης αυτών και θα τους διατηρεί ασφαλισμένους καθ’ όλην τη διάρκεια της συναφθείσας Σύμβασης, στο πλαίσιο του Ασφαλιστηρίου Περιουσίας που θα έχει ήδη καταρτίσει για όλη τη διάρκεια της συναφθείσας Σύμβασης με ασφαλιστική εταιρία της επιλογής του. Ο πάροχος Υπηρεσιών Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) και Ηλεκτροκίνησης θα ασφαλίζει τη γενική αστική ευθύνη του έναντι τρίτων για την αποκατάσταση τυχόν πρόκλησης ζημίας τρίτου, φυσικού ή νομικού προσώπου, από τη χρήση και λειτουργία των εν λόγω Σταθμών Φόρτισης ή/και των Σημείων Επαναφόρτισης, στο πλαίσιο του ασφαλιστηρίου γενικής αστικής ευθύνης, που έχει ήδη καταρτίσει ή που θα καταρτίσει για όλη τη διάρκεια της συναφθείσας σύμβασης με ασφαλιστική εταιρία της επιλογής του. Διευκρινίζεται ότι στην έννοια του τρίτου συμπεριλαμβάνονται και ο Δήμος και οι εργαζόμενοι αυτού.

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/
Πηγή : 

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...