25 Ιαν 2024

“Ως πότε θα είμαστε στο έλεος του Θεού”; Δελτίου τύπου συνδιασμού”Ώρα Ευθύνης για τα Θερμιά”


Θερμιώτες και Θερμιώτισσες , αγαπητοί φίλοι,

Ο χειμώνας που διανύουμε μοιάζει να είναι ο δυσκολότερος των τελευταίων χρόνων… ακρίβεια, επαναλαμβανόμενα απαγορευτικά από τον Νοέμβριο μέχρι τώρα, δραματικά μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τον Πειραιά και τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας στο νησί μας. Έχει σημασία να γνωρίζουμε όλοι οι Θερμιώτες και κυρίως όσοι ζουν μόνιμα στην Αθήνα, τους κινδύνους που βιώνουμε, την ανασφάλεια, τον φόβο για την υγεία μας και την υγεία των οικείων μας.

Δύο γιατροί, ένας αγροτικός γιατρός και ένας ειδικευμένος καρδιολόγος καλύπτουν τις ανάγκες 1000 και πλέον κατοίκων μεταξύ των οποίων και 250 παιδιών! ΆΝΘΡΩΠΟΙ είναι και αυτοί, αρρώστησαν, πήραν τις νόμιμες άδειες τους, χρειάστηκε να απουσιάσουν συνοδεύοντας ασθενείς. Το αγροτικό ιατρείο της Χώρας κλειστό τον περισσότερο καιρό από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Συχνά χωρίς φάρμακα οι ηλικιωμένοι που δεν ξέρουν να διαχειριστούν την άυλη συνταγογράφηση. Άνθρωποι που νόσησαν βαριά με covid-19 και Η1Ν1, ώστε να μην μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους, πόσο μάλλον να φύγουν από τα Λουτρά ή τη Χώρα και να μεταβούν στην Δρυοπίδα στο Πολυδύναμο Ιατρείο. Οι φιλότιμοι υγειονομικοί και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» κάνουν φυσικά ό,τι καλύτερο μπορούν, όμως δεν είναι αρκετό. ΈΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ! Δύο υπουργοί άλλαξαν στο υπουργείο Υγείας, αλλά στα Θερμιά δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο! Μόνο προς το χειρότερο! Η πρώην δημοτική αρχή που εξασφάλισε την θητεία της για την επόμενη 5ετία, πανηγύριζε το καλοκαίρι 5 ιατρούς στο νησί μας! Όνειρο που κράτησε πολύ λίγο! Μετά τις εκλογές, οι προεκλογικές δεσμεύσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας παραμένουν τυπωμένες στο ακριβό χαρτί του προεκλογικού προγράμματος! Καμία ενημέρωση προς τους δημότες για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς το υπουργείο Υγείας, την 2η ΔΥΠΕ σχετικά με τον διορισμό έστω αγροτικών ιατρών ή οπλιτών ιατρών.

Μάθαμε εκ των υστέρων ότι ο κος Ροϊλός Χρήστος διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ο πιο αρμόδιος για την τοποθέτηση ιατρών στις Κυκλάδες, επισκέφτηκε την Κύθνο σε ανύποπτο χρόνο. Ύποπτο παραμένει το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για την επίσκεψή του, τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κύθνου και άλλους εκπροσώπους, το περιεχόμενο των συζητήσεων. Εκφράστηκαν τα δίκαια αιτήματα των Θερμιωτών για διορισμούς μόνιμων ιατρών; Για ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού; Τέθηκε το θέμα του παιδίατρου; Του δεύτερου διασώστη ΕΚΑΒ; Υπήρξαν απαντήσεις, δεσμεύσεις εκ μέρους του υπουργείου; Πόσο καιρό ακόμα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις των μόνιμων ιατρών; Τελευταία προκήρυξη είχε γίνει τον Μάρτιο του 2023! Ποια είναι τα ελκυστικά κίνητρα που θα προσφέρει η τωρινή δημοτική αρχή για να προσελκύσει ειδικευμένους γιατρούς (παθολόγο, παιδίατρο) και να καταφέρει να τους φέρει στο νησί; Η ευτυχής συγκυρία του καρδιοχειρούργου δεν μπορεί να επαναληφθεί;

Ως πότε θα είμαστε στο έλεος του Θεού; Χωρίς συχνή συγκοινωνία, με συνεχή απαγορευτικά που δημιουργούν ελλείψεις ακόμα και στα τοπικά μας φαρμακεία, χωρίς αεροδιακομιδές προς Αθήνα; Η πλειοψηφία των περιστατικών που χρειάστηκε διακομιδή ακόμα και πολύ σοβαρών καρδιακών επεισοδίων μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με πλωτά του λιμενικού. Δυστυχώς ως εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης όταν θέσαμε τα ανωτέρω θέματα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το 2023, δεν πήραμε καμία σαφή απάντηση. Όμως δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα εφησυχάσουμε! Σεβόμενοι την ανθρώπινη ζωή, αγωνιώντας για την υγεία των παιδιών μας που μεγαλώνουν στο νησί, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για την βελτίωση των συνθηκών υγείας. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την 2η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και σύντομα θα δρομολογηθεί επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξής μας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Είμαστε πάντοτε διατεθειμένοι να συνασπιστούμε με την δημοτική αρχή για την διεκδίκηση των συνθηκών υγείας που κάθε Θερμιώτης αξίζει. Η δημόσια δωρεάν υγεία παραμένει για την παράταξή μας αξία αδιαπραγμάτευτη. Η «Ώρα Ευθύνης» παραμένει.


Πηγή : https://kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...