9 Σεπ 2024

Ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απο τις Εκδόσεις:Weaving Waves Publications, με θέμα "Αύγουστος στις Κυκλάδες" βρίσκεται σε εξέλιξη!



Ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απο τις Εκδόσεις:Weaving Waves Publications, με θέμα "Αύγουστος στις Κυκλάδες" βρίσκεται σε εξέλιξη!
🙏
Οι υποβολές των συμμετοχών συνεχίζονται έως τις 30/9/24.
Είμαστε ευγνώμων που μοιράζεστε μαζί μας τα όμορφα διηγήματά σας και μας ταξιδεύετε στα νησιά των Κυκλάδων.
Σας ευχαριστούμε!
👉
Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ Συγγραφικό κάλεσμα από τις Εκδόσεις:Weaving Waves Publications, Εκδόσεις:Weaving Waves Publications
«Αύγουστος στις Κυκλάδες» είναι όταν το κύμα σου ψιθυρίζει λόγια τρυφερά που σε χαϊδεύουν στα βλέφαρα, αγγίζουν τα μουσκεμένα μαλλιά και κυλούν στο σώμα σου αναμοχλεύοντας τις θύμησες. Κάθε Αύγουστο στις Κυκλάδες τα μάτια χαίρονται αλλά δεν μπορούν να χορτάσουν την Αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά.
⛵️
Οι Εκδόσεις:Weaving Waves Publications, πήραν το όνομά τους από ένα ταξίδι στις Κυκλάδες και διοργανώνουν τον Πρώτο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Αύγουστος στις Κυκλάδες». Εμπνευστείτε από ένα καλοκαίρι που περάσατε στις Κυκλάδες, από μια επίσκεψη νοερή στο πολυπόθητο νησί που σας έχει αιχμαλωτίσει την καρδιά και στείλτε μας την συμμετοχή σας. Το δημιουργικό αυτό κάλεσμα αφορά ένα Διήγημα έως 2.000 λέξεις.
🛳
Ταξιδέψτε μέσα από το απόσπασμα του Νίκου Καζαντζάκη για την Τήνο, όταν τον Αύγουστο του 1925 ο συγγραφέας έκανε τον γύρο των Κυκλάδων. Σεργιανίστε και με όποιο άλλο κείμενο επιλέξετε εσείς.
Τήνος – 9 Αυγούστου 1925
Στεγνό, καθάριο ελληνικό νησί, χωρίς νερά, χωρίς δέντρα, με καθαρά σπίτια, βαμμένα με ασβέστη, λουλάκι. Καθίζουμε στο καφενείο, τύποι Αθηναίικοι, σε διακοπές.
Σπίτι δε βρήκαμε, γιομάτα τα ξενοδοχεία. Πήγαμε σε μιαν αμμουδιά και βρήκαμε πού θα κοιμηθούμε το βράδυ. Το φεγγάρι θ’ αργήσει να βγει, και θα ’χουμε άστρα. Θεία σύκα, άσπρα. Είμαι ευτυχής, κρατώντας τα γλυκύτατα τούτα δώρα της γης. Αύριο φεύγουμε μ’ ένα καΐκι για τη Μύκονο. Έτσι στην τύχη θα πηγαίνουμε.
Τα βουνά είναι εδώ όπως τ’ αγαπώ: γυμνά, λιοψημένα, βυθισμένα σε κατάμπλαβο ουρανό. […] Στην αμμουδιά βρήκα δύο νέους ψαράδες και μιλήσαμε για τα χταπόδια, για τις γοργόνες και για τις μάγισσες.»
📍
Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν ανώνυμα από τριμελή επιτροπή.
📍
Τα 30 καλύτερα Διηγήματα θα εκδοθούν σε μια Συλλογική έκδοση.
📍
Θα βραβευθούν τα 3 καλύτερα Διηγήματα και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα δοθούν περισσότεροι έπαινοι.
📍
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής ως ενθύμιο της συμμετοχής τους στο εν λόγω κάλεσμα συγγραφής.
📍
Το Διήγημα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο, να μην έχει εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε οποιοδήποτε μέσο και να μην έχει συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό.
📍
Θα το αποστείλετε στο email:info@agatharodi.com, σε ένα αρχείο Word, που θα φέρει τον Τίτλο του Διηγήματος με γραμματοσειρά Times New Roman 12 και το όνομά σας.
📍
Σε ένα δεύτερο αρχείο θα έχετε το Βιογραφικό σας Σημείωμα από 70 έως 100 λέξεις, τα πραγματικά στοιχεία επικοινωνίας σας και μια φωτογραφία σας σε καλή ανάλυση.
📍
Η έναρξη του Διαγωνισμού ορίζεται η 21η Αυγούστου 2024 και η Λήξη η 30η Σεπτεμβρίου 2024.
Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση κατά τα στάδια επιλογής των Διηγημάτων ή για οποιοδήποτε θέμα προκύψει κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού.
Τέλος Νοέμβρη 2024 θα ενημερωθείτε ποιοί συμμετέχοντες έχετε επιλεχθεί. Η έκδοση θα γίνει το καλοκαίρι του 2025.
Με την αποστολή του έργου σας αποδέχεσθε και τους όρους συμμετοχής.
Πηγή : 

Αγαθή Ρόδη


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...