4 Σεπ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας 4η Συνεδρίαση Λογοδοσίας, που έγινε το Σάββατο 31/8/2024, δεν πήραμε μια ουσιαστική απάντηση για ενέργειες & λύσεις


Σε όλα τα θέματα που θέσαμε στην 4η Συνεδρίαση Λογοδοσίας, που έγινε το Σάββατο 31/8/2024, δεν πήραμε σε κανένα μια ουσιαστική απάντηση για ενέργειες & λύσεις.
Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός, ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια θέματα ξανά και ξανά, λόγω της ανυπαρξίας αποτελέσματος.
ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση για τις ενέργειες αποκατάστασης ζημιών των Δικτύων από την πυρκαγιά στο νησί και των ζημιών γενικά. (Γκιολές Δημήτρης)
Για τις ζημιές στο Δίκτυο Ύδρευσης στο Καλό Αμπέλι από την πυρκαγιά στις 29/6/2024, το σίγουρο είναι ότι η αποκατάσταση των ζημιών δεν θα είναι άμεση και οι επιχειρηματίες στον Κάμπο στο Καλό Αμπέλι θα συνεχίσουν να παίρνουν νερό με τα βυτία. Ο κύριος Δήμαρχος μας απάντησε ότι έχει καταστραφεί το δίκτυο Καμαλαύκας – Αλωνάκι – Ράμμος και έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή την στιγμή περιμένουμε πρόσκληση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που υπολογίζεται γύρω στις 150.000 ευρώ. Σε παρατήρηση του ερωτώντος κ. Γκιολέ Δημήτρη, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών των επιχειρηματιών που είναι στον κάμπο στο καλό Αμπέλι και ενώ το δίκτυο δεν έχει καεί σε αυτό το σημείο, μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει προσωρινή σύνδεση και είναι καλύτερο να μην γίνονται ημίμετρα γιατί το δίκτυο μπορεί να σπάσει και θα φτιαχτεί μελλοντικά, συνολικά για όλους.
ΘΕΜΑ 2ο
Ενημέρωση για την λειτουργία της αφαλάτωσης και προγραμματισμού μετά το τέλος της σύμβασης. (Σγουρδαίου Κατερίνα)
Στο θέμα αυτό μας ενημέρωσαν για βέβαιη αύξηση στο νερό του 2025, για την ακρίβεια της αφαλάτωσης και ότι τελειώνει το νερό του φράγματος-ζητήματα που ακούμε από την αρχή που αναλάβαμε.
Ο κύριος Δήμαρχος είπε ότι η λειτουργία της αφαλάτωσης γίνεται με τηλεέλεγχο, όχι μόνο στην αφαλάτωση αλλά και στο ταχυδιυλιστήριο. Χωρίς φυσική παρουσία του προσωπικού της εταιρείας. Η ημερήσια παραγωγή της αφαλάτωσης είναι 400 κυβικά κι όχι 600 κυβικά που λέει η σύμβαση. Το ποσό που θα καταβληθεί θα κυμανθεί στα 218.000 ευρώ + ΦΠΑ και όχι στα 279.000 ευρώ + ΦΠΑ που αφορούσε στα 600 κυβικά. Το πιο σημαντικό όπως μας δήλωσε ο κύριος Δήμαρχος, φθηνό νερό τέλος ήδη το κυβικό αυτή την στιγμή κυμαίνεται στα 1,70 + ΦΠΑ ευρώ, όπως είπε ο κύριος Αντιδήμαρχος οι χαμηλές καταναλώσεις θα έχουν χαμηλή χρέωση και οι υψηλές καταναλώσεις υψηλή βάσει κλίμακας, την οποία ακόμη δε γνωρίζουμε ως Αντιπολίτευση.
Επίσης στο ερώτημα εάν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός μετά την λήξη της σύμβασης τον Φεβρουάριο, ώστε να μη ξαναβιώσουμε γεγονότα σαν τα φετινά, δεν μας έδωσε καμία απάντηση και μας παρέπεμψε σε προσεχή συμβούλια.
ΘΕΜΑ 3ο
Ενημέρωση για τα ανεπιτήρητα ζώα προτάσεις για την λύση του προβλήματος. (Λυμβαίος Ιωάννης)
Σχετικά με τα ανεπιτήρητα ζώα και την επίλυση του θέματος ο κύριος Δήμαρχος μας είπε, ότι ο νόμος είναι ανεφάρμοστος. Διότι η κτηνοτροφική εκμετάλλευση που προτείνει η νομοθεσία, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του νόμου καθώς και η έλλειψη σφαγείου, οι δυσκολίες να πιαστούν τα ζώα αυτά, η έλλειψη χώρου για να μαντρωθούν, η έλλειψη προσωπικού καθιστούν αδύνατη την επίλυση του προβλήματος. Πρότεινε επιστολή προς όλους τους βουλευτές για να λυθεί το πρόβλημα. Επίσης του τονίσαμε ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα ούτε η τριμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων που προβλέπει ο Νόμος 4673/2020.
ΘΕΜΑ 4ο
Ενημέρωση για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος Νόχτας. (Σαραφίδης Κωνσταντίνος)
Σε αυτό το ερώτημα ο κύριος Δήμαρχος προτίθεται να λύσει το πρόβλημα με αποστολή επιστολών σε όλους τους ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους. Επίσης σε παρατήρηση του κυρίου Γούναρη Θωμά σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και πλήθος αντικειμένων που είναι παρατημένα πέριξ του υδροφόρου ορίζοντα, δεσμεύτηκε ότι θα το δει και θα το αντιμετωπίσει μελλοντικά.
ΘΕΜΑ 5ο
Ενημέρωση για την Σύμβαση Ανακύκλωσης μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής εταιρίας αξιοποίησης ανακύκλωσης. (Γούναρης Θωμάς)
Σύμβαση ανακύκλωσης με την ΕΕΑΑ δεν υπάρχει. Πράγμα που προκύπτει από την απάντηση του κύριου Δημάρχου, όπου μας είπε ότι η σύμβαση με την ΕΕΑΑ δεν υλοποιήθηκε γιατί είναι οικονομικά ασύμφορο για τον Δήμο κι αυτό εμείς το μαθαίνουμε μετά από επτά μήνες που η σύμβαση απεσύρθη από το Δ.Σ, λόγω απουσίας του εισηγητή. Όπως μας είπε ο κύριος Δήμαρχος ο Δήμος δεν διαθέτει χοάνη τύπου σέσουλα, δεν έχει πρέσα και όχημα. Επίσης η ΕΕΑΑ δεν μας έχει φέρει τους μπλε κάδους, ούτε κοντέινερ. Έτσι λοιπόν η Σύμβαση Ανακύκλωσης με τον ΕΕΑΑ δεν υφίσταται.
Από τα ανωτέρω, όπως καταλαβαίνει ένας απλός Δημότης, θα συνεχίσουμε να θέτουμε τα πιο σοβαρά από τα θέματα που αφορούν στο νησί, έως τη στιγμή που κάποιο θα επιλυθεί ή έστω θα γίνει κάποια προσπάθεια για να επιλυθεί.
Γκιολές Δημήτρης
Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης
και του Δημοτικού Συνδυασμού
"Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας"
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...