28 Μαρ 2017

2ο Διεθνές Συνέδριο: “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα”

To Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και το δημοσιογραφικό portal energypress ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά, την διοργάνωση του 2ου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα” το οποίο πραγματοποιείται στην Μήλο στις 21-22 Απριλίου 2017.
Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αποσκοπεί στο να αναδείξει το ζωτικό ρόλο των λιμένων και της ναυτιλίας στη χάραξη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής στον Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό χώρο η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιφερειών και θα βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των οικονομικών συντελεστών στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου “Γεώργιος Ηλιόπουλος “ στον Αδάμαντα της Μήλου.
Στο συνέδριο της Μήλου ο Torsten Sevecke, Διευθυντής Καινοτομίας, Οικονομικών & Ανάπτυξης, λιμένας Αμβούργου. 
Διάλεξη: Το λιμάνι ως παράγων καινοτομίας
Το λιμάνι του Αμβούργου, ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς κόμβους στην Ευρώπη, είναι από τα πρώτα που έχτισαν μια στρατηγική για την μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου και του οικολογικού αποτυπώματος. Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν κατά την τελευταία 10ετία, φέρνουν το λιμάνι του Αμβούργου στην πρωτοπορία της προσπάθειας για βελτίωση των περιβαλλοντικών δεικτών, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης και προώθηση των δεσμών με την πόλη. Οι πρωτοβουλίες αυτές υποστηρίζονται από εγκαταστάσεις ΑΠΕ, σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών και πληροφορικής για τις μεταφορές, έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα, κίνητρα για σκάφη μειωμένων εκπομπών, υποδομές για LNG και τροφοδοσία ελλιμενισμένων πλοίων με ηλεκτρισμό.

Για περισσότερα πατήστε για σύνδεση στην Ιστοσελίδα Συνεδρίου
.
Πηγή : http://sifnaiko-fos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...