30 Απρ 2020

Τα στάδια επανεκκίνησης των επιχειρήσεων

Από τις 4 Μαΐου και σε 7 ημερολογιακά στάδια, επανακκινείται η εμπορική δραστηριότητα και η παροχή υπηρεσιών.
Απασχολούμενοι που δεν εργάζονταν με κρατική εντολή 690.218. Επιστρέφουν στην εργασία 68.523.
Επιχειρήσεις των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με κρατική εντολή 260.633. Επαναλειτουργούν 26.167.
1o Στάδιο –4 Μαΐου
Οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που ανακοινώθηκαν για την έναρξη στις 4 Μαΐου, όμως θα επαναξιολογούνται από την επιτροπή των επιδημιολόγων – λοιμοξιολόγων και της πολιτικής προστασίας και αναλόγως θα προσαρμόζονται.
ΚΑΔ: 47.41 – 47.42 – 47.61 – 47.62 – 47.64 – 47.74.75.03 – 47.76 – 47.78 - 96.09.19.08
Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, βιβλίων, εφημερίδων και γραφικής ύλης, αθλητικού εξοπλισμού, λουλουδιών, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών, ΚΤΕΟ, κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών, εμπόριο ακουστικών βαρηκοΐας
και λιανικό εμπόριο οπτικών ειδών.
Έναρξη λειτουργίας 10 π.μ. και διεύρυνση ωραρίου κατά περίπτωση
Τήρηση απόστασης 2 μέτρα μεταξύ ατόμων
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό
Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι 40%.
Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας
Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής: απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα, οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων, οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίοςθα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα, υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες, γάντια μίας χρήσης για τους εργαζόμενους σε κέντρα αισθητικής.
Ωράριο λειτουργίας καθημερινών (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 10 μ.μ., Σάββατο: 7 π.μ. έως 9 μ.μ
Τετραγωνικά μέτρα εμβαδού κυρίως χώρου, αναλογία ο πληθυσμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες): έως 20 τ.μ. - 4 άτομα, από 20 έως 100 τ.μ. 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 100 τ.μ., άνω των 300 τ.μ. που αναπτύσσονται σε επίπεδα ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.
ΚΤΕΟ: οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων, οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα, υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας, γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού.
Επιβολή Κυρώσεων
- Επιχειρήσεις έως 20τ.μ., 1η παράβαση: πρόστιμο 2.000 € και αναστολή λειτουργίας: 15 ημερών, 2η παράβαση: πρόστιμο 4.000 € και αναστολή λειτουργίας: 30 ημερών.
- Επιχειρήσεις από 20τ.μ. έως 100 τ.μ., 1η παράβαση: πρόστιμο: 3.000 -15.000 € και αναστολή λειτουργίας: 15ημερών, 2η παράβαση: πρόστιμο: 6.000 -30.000 € και αναστολή λειτουργίας: 30 ημερών.
- Επιχειρήσεις από 100 τ.μ. εως 300 τ.μ., 1η παράβαση: 10.000 -50.000 € και αναστολή λειτουργίας: 30 ημερών, 2η παράβαση: 10.000 -50.000 € και αναστολή λειτουργίας: 60 ημερών.
- Επιχειρήσεις άνω των 300 τ.μ., 1η παράβαση: 20.000 -100.000 € και αναστολή λειτουργίας: 60 ημερών, 2η παράβαση: 20.000 -100.000 € και αναστολή λειτουργίας: 90 ημερών.
2ο Στάδιο –11 Μαΐου
Από τις 11 Μαΐου ανοίγουν οι οι λοιπές κατηγορίες επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, εκτός εμπορικών κέντρων (malls), με τους ίδιους περιορισμούς λειτουργίας που ίσχυσαν και για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν στο 1ο στάδιο.
Σχολές οδηγών: Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για τον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο και γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού.
Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας και στους πελάτες, γάντια μιας χρήσεως για τους εργαζόμενους, εξυπηρέτηση μόνο χωρίς καθήμενους, χρήση αντισηπτικού, ισχύουν οι γενικοί κανόνες αναλογίας επιτρεπόμενων ατόμων εντός του καταστήματος: Έως 20 τ.μ. - 4 άτομα και από 20 τ.μ. και άνω - 4 άτομα +1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 20τ.μ.
3ο Στάδιο –18 Μαΐου
Από τις 18 Μαΐου ανοίγουν ζωολογικά πάρκα και βοτανικοί κήποι με απόσταση 2 μέτρων για τους επισκέπτες, ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας, ενώ δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις.
Επίσης, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, μόνο οι εξωτερικοί και με απόσταση των επισκεπτών ανά 2 μέτρα.
4ο Στάδιο –1 Ιουνίου
Ξεκινά η επαναλειτουργία όλων των υπολοίπων υπηρεσιών όπως και των εμπορικών κέντρων (malls), με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας και στους πελάτες/ καταναλωτές, γάντια μιας χρήσεως για τους εργαζόμενους και εξυπηρέτηση μόνο χωρίς καθήμενους, ενώ ισχύουν οι γενικοί κανόνες αναλογίας επιτρεπόμενων ατόμων εντός των καταστημάτων.
Εστιατόρια και καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους: με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τραπεζιών / stands: 2 μέτρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών μίας χρήσης από τους εργαζόμενους, χρήση αντισηπτικού, μέγιστος αριθμός πελατών: 1 πελάτης ανά 3τ.μ., μέγιστη συμμετοχή ανά τραπέζι: 4 άτομα.
Ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας: στα εστιατόρια και στις καφετέριες των ξενοδοχείων ισχύουν οι γενικοί κανόνες που ισχύουν για την εστίαση.
5ο Στάδιο
Θερινοί Κινηματογράφοι: απόσταση καθίσματος από το μπροστινό κάθισμα: 1,5μέτρα, ειδικοί κανόνες ανά περίπτωση, μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα: 60%.
6ο Στάδιο
Πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα, παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους: απόσταση 2 μέτρων, ισχυρή σύσταση μάσκας για τους επισκέπτες και χρήση αντισηπτικού, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών μίας χρήσης για τους εργαζόμενους, δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις, σε περίπτωση που λειτουργούν καφετέριες και εστιατόρια ισχύουν οι γενικοί κανόνες που ισχύουν για τα εστιατόρια και τις καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους.
7ο Στάδιο
Εστιατόρια, καφετέριες και σε εσωτερικούς χώρους.
Επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας (μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα).
Καταλύματα διακοπών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, χώροι κατασκήνωσης, ξενοδοχειακές μονάδες με εφαρμογή ορίου πληρότητας.
Αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια με συγκεκριμένους κανόνες.
Ισχύουν όλες οι προηγούμενες διατάξεις για τους εξωτερικούς χώρους. Όπου λειτουργούν εστιατόρια και καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους ισχύουν οι σχετικές διατάξεις των προηγούμενων σταδίων. Για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, γαντιών μίας χρήσης, και χρήση αντισηπτικού. Για τις ειδικές διατάξεις λειτουργίας εντός των εσωτερικών χώρων θα ακολουθήσει εξειδίκευση με ΚΥΑ.
Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...