24 Απρ 2020

Σέριφος: "Μετατρέπουμε την κρίση, σε ευκαιρία ανάπτυξης"

Μπορεί να βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, ωστόσο ο Δήμος Σερίφου προχωράει με αποφασιστικά βήματα στην υλοποίηση του πλάνου, στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και στην πράσινη ανάπτυξη.

 Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Απριλίου 2020 ανατέθηκε στην Greenesco A.E, μέλος των ομίλων Attica Finance και ΔΕΗ-Ανανεώσιμες, η προμήθεια φανοστατών με ηλιακά πάνελ που θα τοποθετηθούν επί ιστών, προς τα τέλη Ιουλίου, στο οδικό δίκτυο πριν και μετά τη Χώρα. Με την κίνηση αυτή ο Δήμος Σερίφου πετυχαίνει τη μέγιστη εξοικονόμηση, μεγάλο χρόνο ζωής στα φωτιστικά με σταθερή χρωματική απόδοση, χωρίς ακτινοβολία UV και χωρίς τοξικότητα, καθώς δεν περιέχουν ούτε υδράργυρο, ούτε άλλα τοξικά υλικά. 

Παράλληλα, στις 21 Απριλίου του 2020, έγινε ανάθεση στην KGS DEVELOPMENT A.E., να προχωρήσει σε όλες τις υποστηρικτικές ενέργειες που απαιτούνται για την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού σε όλους τους οικισμούς στο νησί. 

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας ύψους τουλάχιστον 60%, δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος οδοφωτισμού, με παράλληλη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και αναβάθμιση της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος κατά τις νυχτερινές ώρες. 

 Τέλος, την 1 Ιουνίου του 2020, θα είναι έτοιμο το επίσημο site του Δήμου Σερίφου, όπου μπαίνει μία “τελεία” στη χρήση χαρτιού, με τη χρήση πλέον ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπου όλες οι αιτήσεις θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά και ο λήπτης, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να τις λαμβάνει με τον ίδιο τρόπο. 

 Κατόπιν όλων αυτών, ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, δήλωσε ότι «οι ανωτέρω κινήσεις αποτελούν σταθερά βήματα για έναν ολοένα και φιλικότερο προς το περιβάλλον Δήμο!», ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σερίφου, Στυλιανός Λιβάνιος, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την υλοποίηση των ως άνω κινήσεων, δήλωσε «Κάνουμε την υγειονομική κρίση ευκαιρία, ξεκινάμε τώρα και απολαμβάνουμε μετά το τέλος της». 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...