16 Απρ 2020

Ευχές των Δημάρχων των Κυκλάδων για σύντομη επάνοδο σε περισσότερο γνώριμες και ευχάριστες συνθήκες

Tις ευχές τους για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, στέλνουν στους πολίτες των νησιών Δήμαρχοι των Κυκλάδων, επικεντρώνοντας στο βασικότερο αγαθό, αυτό της υγείας, η οποία περισσότερο από ποτέ αποδεικνύεται πολύτιμη και πρωταρχική για την επίτευξη των όποιων άλλων στόχων

. Με τη μεγάλη, παγκόσμια κρίση στον τομέα της υγείας, η κορύφωση του Θείου Δράματος φέτος θα τιμηθεί με πολύ διαφορετικό τρόπο σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία αυτή την εποχή συνήθως σφύζουν από ζωή, αναβιώνοντας παραδοσιακά ήθη και έθιμα και φιλοξενώντας χιλιάδες επισκέπτες. 

Φέτος, προκειμένου να προστατευθούν οι νησιώτες, αλλά και να διατηρηθεί η εξαιρετικά καλή πορεία της χώρας μας, σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κορωνοϊού, το Πάσχα θα εορταστεί από το σπίτι, ενώ τα νησιά θα παραμείνουν χωρίς επισκέπτες. 

 Οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων, παραμένοντας αισιόδοξοι, ως επί το πλείστον, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επάνοδο σε καταστάσεις που θυμίζουν την κανονικότητα, εύχονται υγεία, ενώ υπενθυμίζουν, ότι το φετινό Πάσχα θα πρέπει να εορταστεί από την ασφάλεια του προσωπικού χώρου, ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. «Η Ανάσταση να σημάνει την επάνοδο στην καθημερινότητα» 

 Οι επικεφαλής των Εκκλησιών, έδωσαν μέσω της Κοινής Γνώμης τις ευχές τους προς τους πιστούς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ. Δωρόθεος Β', ευχήθηκε από καρδιάς, «η Ανάσταση του Χριστού να είναι και μια προσωπική Ανάσταση για το καθένα από μας, αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη, να σηματοδοτήσει την υποχώρηση αυτής της πανδημίας και την επάνοδό μας στην ευλογημένη μας καθημερινότητα». 

 Αντίστοιχα, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου, Σεβ. π. Νικόλαος Πρίντεζης και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, στο μήνυμά τους προς τους πιστούς ανέφεραν: «Αδελφοί και αδελφές μας, καλή δύναμη, κουράγιο, υπομονή και προπάντων προσευχή, ώστε ο Αναστημένος Χριστός να μας ελεήσει και να μας βοηθήσει να γιορτάσουμε με το φετινό Πάσχα, το πέρασμα από την αμαρτία στη χάρη Του και από τη θλίψη μας στη χαρά Του». 

 Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Ευχές για υγεία, αλλά και αισιοδοξία στέλνει προς τους πολίτες ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας. «Πρωτίστως θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους, αλλά και υπομονή, επιμονή, αισιοδοξία. Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, τα απαραίτητα μέτρα λήφθηκαν και τηρήθηκαν έγκαιρα – όσο κι αν μας δυσαρέστησαν αρχικά – και είμαστε βέβαιοι, ότι διατηρώντας την υπευθυνότητά μας, θα ξεπεράσουμε και αυτό το μεγάλο σκόπελο, σχετικά γρήγορα. Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού να σημάνει ανάσταση στην υγεία όλων μας, ανάσταση στις ψυχές μας, στη χώρα μας, αλλά και στον τόπο μας, τη Σύρο», τονίζει στο μήνυμά του ο 

Δήμαρχος. Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Το μήνυμα των άγιων αυτών ημερών να λειτουργήσει ως οδηγός στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης εύχεται, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Λιανός. Όπως σημειώνει στο μήνυμά του, «τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύει η ανθρωπότητα, ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε. Εύχομαι το Ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Κυρίου να φωτίζει πάντα τη ζωή μας και να μας οδηγεί στον δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης! Η θυσία του Θεανθρώπου ας μας οπλίσει με ελπίδα, δύναμη και υπομονή! Χρόνια πολλά, αναστάσιμα και δημιουργικά!».

 Δήμαρχος Πάρου Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, στο λιτό μήνυμά του προς τους Παριανούς, αλλά και τους φίλους του νησιού, υπογραμμίζει, πως φέτος τη θέση των πατροπαράδοτων εθίμων, λαμβάνει η προσευχή μέσα απ' την εσωτερικότητα. «Αγαπημένοι μου συμπολίτες, Δεν χρειάζεται να πάμε στις εκκλησίες και να ψήσουμε τον οβελία για να γιορτάσουμε το Πάσχα. Τιμούμε την Ανάσταση του Χριστού από το σπίτι, προσευχόμενοι όλοι μαζί να περάσουν τα δύσκολα. Σας εύχομαι υγεία και αγάπη, να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί μετά την πανδημία. Να προσέχετε. Καλό Πάσχα!» 

 Δήμαρχος Ιητών Στην έξοδο από την παρατεταμένη περίοδο παθών, εύχεται να οδηγήσει η Ανάσταση του Χριστού, ο Δήμαρχος Ιητών, κ. Γκίκας Γκίκας, δίνοντας το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας. Όπως αναφέρει: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες Η Εβδομάδα των Παθών, η Μεγάλη Εβδομάδα, είναι μια περίοδος γεμάτη συμβολισμούς και στιγμές κατάνυξης κατά την οποία βιώνουμε το δράμα της πορείας του Θεανθρώπου προς τον Σταυρό. Ο Υιός του Θεού, με την ανθρώπινη φύση του, παραδίδει το πνεύμα Του για την σωτηρία του κόσμου. Έχοντας όμως προαναγγείλει την Ανάσταση, επιστρέφει νικητής και μας πλημμυρίζει με αγάπη και την χαρά της ζωής. Φέτος, αντίθετα με άλλες χρονιές, είμαστε αναγκασμένοι να γιορτάσουμε με διαφορετικό τρόπο την Ανάσταση. Μακριά από τις εκκλησίες και ίσως μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν και η πίστη είναι θέμα προσωπικό, το μήνυμα της Ανάστασης είναι πανανθρώπινο και διαχρονικό, είναι μήνυμα αγάπης και ελπίδας. Ζούμε σε μία παρατεταμένη περίοδο παθών, είναι όμως σίγουρο πως, έχοντας σαν οδηγό τον θρίαμβο του Θεανθρώπου, στο τέλος θα είμαστε κι εμείς νικητές. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και να έχουμε ηθική και πνευματική ανάσταση!». 

 Δήμαρχος Σίφνου Αισιόδοξο το μήνυμα και της Δημάρχου Σίφνου, κ. Μαρίας Ναδάλη, η οποία τονίζει, ότι τις φετινές άγιες ημέρες θα λαμπρύνουν οι όμορφες αναμνήσεις από τον παραδοσιακό εορτασμό του Πάσχα στα νησιά, όπως επίσης και η προσμονή για την επανένωση με αγαπημένα πρόσωπα και τόπους. Όπως αναφέρει η κ. Ναδάλη: «Αυτό το Πάσχα όλα είναι διαφορετικά, εκτός από το νόημα και το μήνυμα της Ανάστασης, που παραμένει το ίδιο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Αγάπη και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο, ελπίδα για τη ζωή, πίστη και αισιοδοξία, για να ξεπεράσουμε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις! Μένουμε σπίτι για να είμαστε ασφαλείς και ευχαριστούμε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη για να παραμείνουμε υγιείς! Στέλνουμε τη σκέψη και τις ευχές μας και στους συμπατριώτες μας που έμειναν μακριά μας και θα περάσουν αυτές τις μέρες με τη νοσταλγία των νησιών μας. Ζώντας αυτό το Πάσχα μέσα από τις δυνατές αναμνήσεις των προηγούμενων, με τη γλυκιά προσμονή να ανταμώσουμε, γρήγορα, όλοι μαζί στον ευλογημένο τόπο μας, ευχόμαστε το λαμπροφόρο φως της Ανάστασης να κάνει διάφανους τους τοίχους των σπιτιών μας και να φέρει πιο κοντά τις καρδιές μας, γεμάτες από αγάπη για όλους! Καλή Ανάσταση!».

 Δήμαρχος Κέας Η Δήμαρχος Κέας, κ. Ρένα Βελισσαροπούλου, υπενθυμίζει στο μήνυμά της, ότι πρωταρχική μέριμνα προς το παρόν, είναι η διαφύλαξη της υγείας όλων μας. «Ευχόμαστε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Του χρόνου, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και όλα αυτά θα είναι μία κακή ανάμνηση. Μέχρι τότε, προσέχουμε τους εαυτούς μας, προσέχουμε τους γύρω μας, μένουμε σπίτι και φροντίζουμε τις οικογένειές μας», τονίζει η Δήμαρχος Κέας. 

 Δήμαρχος Τήνου Με ένα λιτό μήνυμα, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, Εύχεται καλό Πάσχα, υπογραμμίζοντας: «Αυτό το Πάσχα μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας και τα νησιά μας. Καλή Ανάσταση σε όλους». 

 Δήμαρχος Σερίφου Τις ευχές του για σύντομη επάνοδο σε κανονικές συνθήκες, μαζί με τις αναστάσιμες ευχές του, δίνει και ο Δήμαρχος Σερίφου, κ. Κωνσταντίνος Ρεβίνθης. Όπως επισημαίνει: «Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με υγεία. Είδαμε πόσο πολύτιμη είναι η υγεία το τελευταίο αυτό διάστημα με αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται όλη η υφήλιος. Ελπίζουμε η ανάσταση φέτος να είναι διπλή και να σημάνει την αρχή του τέλους για το μεγάλο αυτό ζήτημα, ώστε να μπορέσουμε σύντομα όλοι να βγούμε από το σπίτι άνετα και να αγκαλιάσουμε ξανά τους συνανθρώπους μας. Αυτό θα μπορέσει να γίνει όταν πλέον όλοι μας θα είμαστε υγιείς, κάτι που ευελπιστούμε να γίνει σύντομα».

 Δήμαρχος Ανάφης Ευχόμενος πρωτίστως υγεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της επόμενης ημέρας, ο Δήμαρχος Ανάφης, κ. Ιάκωβος Ρούσσος αναφέρει: «Χρόνια πολλά και πάνω απ' όλα υγεία, για να περάσει αυτό το κακό, αυτός ο εφιάλτης. Του χρόνου, να είμαστε καλά να γιορτάσουμε τις ημέρες αυτές όπως πρέπει, όπως έχουμε συνηθίσει και να ανακάμψουν οι τοπικές μας οικονομίες, κάτι που θα αποτελέσει το στοίχημα της επόμενης ημέρας αυτής της κρίσης. Χωρίς υγεία, όμως τα υπόλοιπα προβλήματα δεν λύνονται. Άρα εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία και δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το αύριο». 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...