28 Απρ 2020

Επιστολή του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων προς τον Δήμο Σερίφου Υποβάθμιση του υγρότοπου Τσιλιπάκι στη Σέριφο

Καταγγελία για την κατ’ εξακολούθηση υποβάθμιση του παράκτιου έλους Τσιλιπάκι στο νησί της Σερίφου, δέχθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, ο οποίος και απ΄έστειλε σχετική επιστολή προς το Δήμο Σερίφου 

 Όπως αναφέρει στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο Φορέας, στον υγρότοπο «Τσιλιπάκι» γίνεται κατ’ επανάληψη εκροή ατελώς επεξεργασμένων λυμάτων της ΕΕΛ Σερίφου. 

 Το παράκτιο έλος Τσιλιπάκι προστατεύεται από το Π.Δ. «Έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων και καθορισμός όρων και περιορισμών για την προστασία και ανάδειξη των μικρών παράκτιων υγροτόπων που περιλαμβάνονται σε αυτόν» (Y422SER001, ΦΕΚ 229/ΑΑΠ/2012). 

Στους όρους και τους περιορισμούς (Άρθρο 2), αναφέρεται η απαγόρευση απόρριψης στερεών και υγρών αποβλήτων. Επίσης, ο υγρότοπος βρίσκεται σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους (ΦΕΚ 1176/Β/2000). 

 Παρακαλούμε το Δήμο Σερίφου να ενημερώσει το ΦΔΠΠ Κυκλάδων και τον καταγγέλλοντα για τις ενέργειες που έχει ήδη προβεί ή/και για εκείνες που θα προβεί για την αποκατάσταση του ΒΙΟΚΑ και συγκεκριμένα εάν έχει προβεί στις απαιτούμενες διαδικασίες έκδοσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, για την αναφερόμενη στο θέμα Ε.Ε.Λ. καθώς και στην αποκατάσταση των όποιων βλαβών, οι οποίες ευθύνονται για την κατ’ επανάληψη προκαλούμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...