11 Φεβ 2021

Κυκλάδες - 2η ΔΥΠΕ: Μόλις πέντε θέσεις μόνιμων γιατρών στην τελευταία προκήρυξη (!!!)


Κυκλάδες… Μία περιοχή που είναι τόσο κοντά αλλά τόσο μακριά από την Αθήνα όσον αφορά την πρόσληψη μόνιμων γιατρών. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει τις διαμαρτυρίες των αιρετών στα νησιά για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας.. 

 Αλλά και υποσχέσεις από την πολιτική ηγεσία. Όπως αυτή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στα τέλη Ιανουαρίου ότι « έρχονται 500 μόνιμοι γιατροί…» Μεταξύ των περιοχών στις μονάδες υγείας των οποίων θα προσληφθούν μόνιμοι γιατροί είναι και τα νησιά των Κυκλάδων Σύρος, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Θήρα, Μήλος, Πάρος και Νάξος. 

 Και η αλήθεια είναι ότι κάτι περιμέναμε… Και διαβάζουμε τώρα ότι έχουμε ανοιχτή προκήρυξη για 918 θέσεις μόνιμων γιατρών… Χαμογελάμε αλλά…. Στην μοιρασιά η 2η ΔΥΠΕ έχει 113 θέσεις και στις Κυκλάδες; Μόλις πέντε… Ναι. Μόλις πέντε και όλες σχεδόν οι ίδιες: Παθολόγοι ή Γενική Ιατρική…

. Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα syrostoday.gr “δόθηκαν από μία θέση παθολόγων σε Νάξο, Κέα και Σίφνο και δύο στη Μήλο, χωρίς να υπάρχει ούτε μία θέση για το νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στο νομό εάν αναλογιστούμε ότι είναι και το κέντρο των διακομιδών”.

 Και βέβαια υπάρχει όντως το θέμα της απουσίας θέσης για το Νοσοκομείο Σύρου, που έχει αρκετά κενά και συν τοις άλλοις με νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (σ.σ. τη μοναδική στις Κυκλάδες) θα έπρεπε να υπάρχουν θέσεις… Δεν νομίζετε; 

 Δείτε την κατανομή στην 2η ΔΥΠΕ…


 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...