21 Φεβ 2021

Νάξος..“Όχι” στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οικονομική διαχείριση του ΧΥΤΑ – Η επισήμανση περί αυξήσεως των δημοτικών τελών – Η επιβάρυνση των δημοτών


1 Η “πέτρα του σκανδάλου Νο 1” που έφερε Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου “απέναντι”, σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με την ένταξη του πρώτου στον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΔΣΑ): 


Πρόκειται για την παράγραφο η (σελ. 21 του καταστατικό), στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα παρακάτω που άπτονται του Σκοπού της Εταιρείας“



Η εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης και ο προσδιορισμός της τιμολογιακής πολιτικής προς τους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού – μέλη της Εταιρείας, σε ετήσια βάση” 

 Όπως επισημαίνεται εδώ και μήνες από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων… “Δεν θέλουμε να αναλάβει να έχει την οικονομική διαχείριση του ΧΥΤΑ Νάξου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γιατί το πιθανότερο είναι εν ευθέτω χρόνω να προχωρήσει αυθαίρετα σε αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας”. Η Νο 2 “πέτρα του σκανδάλου” δεν είναι άλλη από αυτήν που αφορά στην παραχώρηση του έργου του ΧΥΤΑ Νάξου των 170 στρεμμάτων που λειτουργεί στην κορυφή Ξύδη, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον ΦΟΔΣΑ.

 2. Η Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. που αφορά στον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου και το 63 σελίδων καταστατικό της.



Στην σελίδα 27 γίνεται αναφορά στην κατανομή της συμμετοχής των Δήμων και στην καταβολή μετρητών που θα καταβάλουν στο αρχικό κεφάλαιο της επιχείρησης. 

 Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων των 18.904 κατοίκων κατέχει 3.670 μετοχές, για τις οποίες έπρεπε προ μηνών να καταβάλει σε μετρητά το ποσό των 110.100 ευρώ. Το ποσό αυτό, δεν έχει καταβληθεί έως σήμερα, όπως επισημάνθηκε κατά την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Και που δεν φέρεται διατεθειμένη η δημοτική αρχή – η πρόταση της οποίας υπερψηφίστηκε -, να το καταβάλει.

 Στο άρθρο 05, “Μετοχικό Κεφάλαιο – Μετοχές – Βιβλίων Μετόχων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

 1. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε τρία εκατομμύρια (3.000.000) ευρώ και διαιρείται σε εκατό χιλιάδες (100.000) μετοχές ονομαστικής αξίας τριάντα (30) ευρώ καθεμιά. 

 2. Το μετοχικό κεφάλαιο αναλαμβάνουν να καλύψουν οι εκ του νόμου μέτοχοι της εταιρείας που συνίσταται με το παρόν καταστατικό με την καταβολή μετρητών σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας. 

 3. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέχουσα εκ του νόμου το 40% των μετοχών της εταιρείας θα καταβάλει σε μετρητά το ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων (1.200.000) ευρώ και θα λάβει σαράντα χιλιάδες (40.000) ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας τριάντα (30) ευρώ κάθε μία.

 4. Η κατανομή της συμμετοχής των Δήμων και η καταβολή μετρητών που θα καταβάλουν στο αρχικό κεφάλαιο της επιχείρησης, κατανέμεται ως ακολούθως



 Πηγή : https://kykladitis.gr/
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...