24 Φεβ 2021

Δήμος Σερίφου..Συνέχεια στη δέσμευση για προστασία του περιβάλλοντος


Σε συνέχεια της δεδηλωμένης πρόθεσης του Δήμου Σερίφου να αναπτύξει όσο το δυνατόν συντομότερα το δίκτυο της ανακύκλωσης, έπειτα από χρόνια αδράνεια τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα αυτόν, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρτίσης” προκειμένου να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του Δήμου Σερίφου, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 18214/29-09-2020 πρόσκληση ΑΤ04 με τίτλο «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης, δίνεται η δυνατότητα για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων που αφορούν σε υποδομές, προμήθειες και εξοπλισμούς που συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

 Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο Δήμος Σερίφου θα υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης για την πράξη με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στον Δήμο Σερίφου», η οποία θα περιλαμβάνει: 

 προμήθεια Γωνιών Ανακύκλωσης 
 προμήθεια πράσινων νησίδων ανακύκλωσης 960 lt 
 προμήθεια πράσινων νησίδων ανακύκλωσης 44.000 lt 
 προμήθεια πράσινων νησίδων ανακύκλωσης με συμπίεση προμήθεια Γωνιών Ανακύκλωσης για χρήση από ΑμΕΑ 
 προμήθεια οχήματος συλλογής ανακυκλωσίμων υλικών 
 προμήθεια οικιακών κομποστοποιητών για εφαρμογή οικιακής κομποστοποίησης 
 δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας 

 Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Σερίφου δεν διέθετε μέχρι πρόσφατα ενεργό πρόγραμμα ανακύκλωσης, παρ’ ό,τι τα τελευταία χρόνια αυτό έχει κριθεί επιβεβλημένο, τόσο προς συμμόρφωση με την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσο και λόγω της ανάγκης που δημιουργείται για μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον, έστω και μέσω της υγειονομικής ταφής τους.

 Όπως είχε δηλώσει και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Δήμαρχος Σερίφου, ο Δήμος πλέον έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου η Σέριφος να αποκτήσει ένα σύγχρονο και αποδοτικό σύστημα ανακύκλωσης, αλλά και να “τρέξουν” ενημερωτικές δράσεις προς τους πολίτες, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να “αγκαλιάσουν” το εγχείρημα αυτό, προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας. 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...