3 Ιαν 2024

Σέριφος Νέο Boutique Hotel στα Λιβαδάκια


ΝΕΟ BOUTIQUE ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΑΚΙΑ. Η επένδυση, συνολικού ύψους €2,4 εκατ., εντάσσεται στους πυλώνες «Εξωστρέφεια» και «Τουρισμός» του «Ελλάδα 2.0»
Η Alpha Bank υπέγραψε δανειακή σύμβαση με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε συνδυασμό με τον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016. Η σύμβαση αφορά στη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους €2,4 εκατομμυρίων, της εταιρείας «Μπιτούνης – Μιχαλοπούλου Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΙΚΕ».
Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή και λειτουργία ενός boutique ξενοδοχειακού συγκροτήματος, δυναμικότητας 36 κλινών στη θέση «Λιβαδάκια», στη Σέριφο. Η συνολική επένδυση χρηματοδοτείται κατά 30% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (€728 χιλ.), κατά 30% από την Alpha Bank (€728 χιλ.), κατά 20% (€485 χιλ.) μέσω ιδίας συμμετοχής και κατά 20% (€485 χιλ.) από την επιχορήγηση του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.
Το concept του χρηματοδοτούμενου έργου αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σερίφου, επενδύοντας στην πράσινη μετάβαση και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών φιλοξενίας που προσελκύουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.
Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του εταίρου, διαχειριστή και εκπροσώπου της εταιρείας «Μπιτούνης – Μιχαλοπούλου Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΙΚΕ», κ. Βασίλη Μπιτούνη, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Ορέστη Καβαλάκη.
Ο κ. Βασίλης Μπιτούνης, διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας «Μπιτούνης – Μιχαλοπούλου Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΙΚΕ», ανέφερε: «Επενδύουμε ως start-up στο τουριστικό προϊόν της χώρας, με παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών και σεβασμό στις βιώσιμες υποδομές. Για τη χρηματοδότηση της επένδυσης, μετά την ένταξή της στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016, εξασφαλίσαμε κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με ευνοϊκό επιτόκιο, καθώς και συγχρηματοδότηση από την Alpha Bank. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τα στελέχη της Alpha Bank που προσέγγισαν το επενδυτικό μας σχέδιο με σύγχρονη αντίληψη και μας παρείχαν συμβουλευτική καθοδήγηση και εξατομικευμένες καινοτόμες λύσεις».
Η επένδυση υλοποιείται με δανειοδότηση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Πηγή : Eco-Serifos

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...