10 Δεκ 2013

Η πολυπόθητη συνάντηση Σίφνου, Σερίφου & Μήλου με την Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, έγινε. Αποτελέσματα;

Η φωτογραφία: «Λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση» είναι από τα mileikanea.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πολυπόθητη συνάντηση των εκπροσώπων των συντονιστικών οργάνων Σίφνου, Μήλου και Σερίφου με τον Υπουργό, Υφυπουργό και αξιωματούχους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Παρόντες στη συνάντηση ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Αντωνάκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιος και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ρήγας.
Ο τρίτος εκ των Βουλευτών του Νομού μας, καθώς και οι Δήμαρχοι Σίφνου και Μήλου, έλαμψαν δια της απουσίας τους. Τη Σίφνο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Σούλης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου κ. Γιώργος Τρούλλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαπαύλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτισμού Σίφνου κ. Νίκος Τραντάς, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον Σύλλογο Επαγγελματιών και Εμπόρων Σίφνου.
Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των νησιών ενημερώθηκαν δια στόματος του Υπουργού, ότι το «Άγιος Γεώργιος» είναι μεν εκτός διαγωνισμού της άγονης γραμμής, την οποία και θα «πάρει» το «Αδαμάντιος Κοραής», αλλά ότι δεν υπάρχει εκ μέρους του Υπουργείου κάποια εναλλακτική πρόταση λόγω έλλειψης πλοίων!
Επί της ουσίας δηλαδή τα νησιά μας αυτή τη στιγμή θα καλύπτονται από τον «Αδαμάντιο Κοραή», όσο για άνοιξη – καλοκαίρι… είδομεν!
Εχθές οι εκπρόσωποι των συντονιστικών των 3 νησιών, αφού κατ’αρχάς πραγματοποίησαν την κοινή τους συνεδρίαση, επισκέφθηκαν τη ναυτιλιακή εταιρεία ΖΑΝΤΕ, όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν σχετικά με την κάλυψη των νησιών μας, με εκπροσώπους της.
Μετά και τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο, υπάρχει σκέψη να ζητηθεί εκ μέρους των νησιών από τη ΖΑΝΤΕ η δρομολόγηση στη γραμμή μας και του πλοίου της «Διονύσιος Σολωμός» το οποίο, όπως συζητείται είναι κατά τι μεγαλύτερο και ταχύτερο από τον «Αδαμάντιο Κοραή».
Τέλος, δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον πλοιοκτήτη των ταχυπλόων Speed Runner κ. Λεωνίδα Ευγενίδη-Δημητριάδη, η οποία ενδέχεται να γίνει αύριο.
Δεν έχουμε ενημερωθεί αν υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με το αίτημα των συντονιστικών επιτροπών των νησιών για την δημοσιοποίηση των εγκεκριμένων επιδοτούμενων δρομολογίων για την περίοδο 01/11/2013-31/10/2014,στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων (FORTHcrs), από την εταιρεία NEL LINES, πλοιοκτήτρια του « Aqua Jewel».
Πάντως η κοινοπραξία των «Αδαμάντιος Κοραής» και «Άγιος Γεώργιος», «ανέβασε» στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων (FORTHcrs) όλα τα δρομολόγιά της μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, χωρίς να γίνεται αναφορά στο όνομα του πλοίου, αλλά ως Κ/Ξ Δυτικών Κυκλάδων…
Έτσι, βάσει των μέχρι στιγμής πληροφοριών μας, το «Άγιος Γεώργιος» θα το βλέπουμε στα λιμάνια μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση δρομολόγησής του.
«Σιφναϊκό Φως»


Πηγή : http://www.sifnaiko-fos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...