5 Δεκ 2013

Άμεση Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου ζητάνε Σίφνος, Μήλος & Σέριφος

(Της Φραγκίσκας Θεολόγου-Βλαχουτσάκου) 
Μετά από την κοινή διαδικτυακή σύσκεψη (μέσω Skype) των εκλεγμένων από τις Λαϊκές τους Συνελεύσεις Συντονιστικών Οργάνων της Σίφνου, Μήλου και Σερίφου, που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου, κατά την οποία συζητήθηκαν απόψεις και προτάσεις κοινών κινήσεων και από τα 3 νησιά, σχετικά με την επίλυση των ακτοπλοϊκών τους προβλημάτων, σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου απεστάλη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη επιστολή, μέσω του Δημάρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη -με τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων, Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη και Σερίφου κ. Αντώνη Αντωνάκη-, δια της οποίας οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Οργάνων Μήλου, Σίφνου και Σερίφου αιτούνται συνάντηση με τον Υπουργό την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, με θέμα τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 3 νησιά, όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.
Η 10/μελής αντιπροσωπεία των Συντονιστικών Οργάνων, η οποία προέκυψε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής της σύσκεψης, ζητάει η συνάντηση αυτή να γίνει, αφενός με την παρουσία των 3 Δημάρχων των νησιών και αφετέρου με τη συμμετοχή των 3 Βουλευτών του νομού Κυκλάδων κ.κ. Γιάννη Βρούτση, Νίκου Συρμαλένιου και Παναγιώτη Ρήγα.
Ανάλογη επιστολή απεστάλη και προς τους 3 Βουλευτές του Νομού, καθώς και προς τον Σιφνιό Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Χρυσόγελο, μέσω της οποίας αφενός γίνεται σχετική ενημέρωση και αφετέρου ζητείται η συνδρομή τους μέσω της «απαραίτητης» συμμετοχής τους στη συνάντηση αυτή, η οποία γίνεται  για την προάσπιση των συμφερόντων των 3 νησιών και των κατοίκων τους.
Τόσο στην επιστολή προς τον Υπουργό, όσο και στις επιστολές προς τους Βουλευτές & τον Ευρωβουλευτή που απεστάλησαν, επισυνάφθηκαν και τα ακόλουθα ψηφίσματα:
  1. Της  Έκτακτης Λαϊκής Συνέλευσης Σίφνου
  2. Της  Έκτακτης Λαϊκής Συνέλευσης Μήλου
  3. Του Δημοτικού Συμβουλίου Σερίφου, που εκδόθηκε μετά την Έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση Σερίφου
Από σήμερα λοιπόν τα νησιά της Σίφνου, Μήλου και Σερίφου, βρίσκονται εν αναμονή, τόσο της απάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου, όσο και της ανταπόκρισης στο σχετικό κάλεσμα συμπαράστασης, των  Βουλευτών του νομού Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, Νίκου Συρμαλένιου, Παναγιώτη Ρήγα και του Ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου.

Πηγή : http://www.sifnaiko-fos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...