Μια
εμπνευσμένη γνωριμία μεταξύ της chef Ντίνας Νικολάου και του Δικτύου
AegeanCuisine στις Ημέρες Γαστρονομίας στο Mουσείο Μπενάκη, κατέστη η
αφορμή για την πρόσφατη συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και
της νέας ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής, ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΛΛΑΔΑ φέρνοντας
το Δίκτυο Aegean Cuisine για άλλη μια φορά στο προσκήνιο.
Στο
πλαίσιο της στοχευμένης προβολής του Δικτύου ΑegeanCuisine από το
Επιμελητήριο Κυκλάδων το τελευταίο διάστημα, μέσα από ειδικές ενέργειες
δημοσιότητας και προώθησης της τοπικής Κυκλαδικής γαστρονομίας, των
τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της ξεχωριστής ταξιδιωτικής εμπειρίας
των Κυκλάδων, η – αφιερωμένη στη Σύρο – εκπομπή του ΣΚΑΙ παρουσίασε τη
φιλοσοφία τουAegeanCuisine με τη συνοδεία λαχταριστών συνταγών και
χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων όπως το Βολάκι Σύρου, το μάραθο, την
κάππαρη, τα λουκούμια.
Μιλώντας με τη Ντίνα Νικολάου στην εκπομπή,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος,
τόνισε την έννοια της στενής συνέργειας τοπικών προϊόντων και
εστιατορίων του Δικτύου με στόχο «να βρίσκει ο επισκέπτης τα τοπικά
προϊόντα στα εστιατόριαAegeanCuisine, να τα δοκιμάζει, και επιστρέφοντας στον τόπο του να τα αναζητεί και να τα προμηθεύεται…».
Κατά τη
διάρκεια των γυρισμάτων στο νησί, το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσέφερε
κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στο συνεργείο και στους συντελεστές
της εκπομπής έτσι ώστε να αναδειχτεί στο έπακρο ο ιδιαίτερος χαρακτήρας
και η μοναδική τοπική γαστρονομική παράδοση της αρχόντισσας των
Κυκλάδων.
Παράλληλα,
και σε συνέχεια σειράς επιτυχημένων συνεργασιών με εξέχουσες
προσωπικότητες της γαστρονομίας, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο
συζητήσεων το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη γνωστή chef για την προβολή
του Δικτύου στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι όπου η κυρία
Νικολάου διατηρεί ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της πόλης.
Παρακολουθήστε την εκπομπή ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΛΛΑΔΑ ζωντανά πατώντας εδώ.
Πηγή :
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου