29 Νοε 2014

Η Δικαιοσύνη μίλησε

Οχτώ χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας η εισαγγελική αρχή μίλησε. Παραγραφή για το «ξέπλυμα» χρήματος του Θ. Τσουκάτου, παραπομπή του μόνο για συνέργεια.
Ας ελπίσουμε πως μέχρι να γίνει η δίκη δεν θα παραγραφεί κι αυτή.  Πολύ γρήγορη, όπως πάντα, η Δικαιοσύνη, αφού οι κατηγορούμενοι βρίσκονται ακόμη εν ζωή.
Kαι κάτι ακόμη, τα λεφτά δεν πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζονταν πολλοί κακόπιστοι, πήγαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.
Έχω την αίσθηση πως αν η δίκη γίνει ποτέ, θα μας κάνει να αισθανθούμε το ίδιο περήφανοι με τις δίκες της Μανολάδας και των τραμπουκισμών των ψευτοπαλληκαράδων του Μπαρμπαρούση. Ευτυχώς τουλάχιστον που σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση τη νύφη δεν θα την πληρώσουν οι κόρες του άφαντου Καραβέλα, γιατί είχα σχεδόν πιστέψει πως αυτή τη χώρα εκτός από τους υπαλλήλους του ΟΤΕ, τη βούλιαξαν η Αρετή Τσοχατζόπουλου και η Βίκυ Σταμάτη.
Διαβάζω στο «ΒΗΜΑ»:
«Η πρόταση του εισαγγελέα για τη Siemens: Στο εδώλιο Τσουκάτος και Γερμανοί
Τα ονόματα των 64 κατηγορουμένων, τα «ορφανά» εκατομμύρια και οι παραγραφές αδικημάτων. Πολλαπλές παραγραφές αδικημάτων και ιδίως όσων έχουν σχέση με τη νομιμοποίηση από εγκληματικές ενέργειες πριν από το 1999, αλλά και παραπομπή του Θόδωρου Τσουκάτου, μόνο όμως για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία (παραγραφή για το «ξέπλυμα»), είναι μεταξύ άλλων τα πιο σημαντικά που καταγράφονται στην πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών για το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens. Εκτιμά πάντως ότι τα χρήματα δεν κατέληξαν στο ΠαΣοΚ αλλά ο ίδιος ο Θ. Τσουκάτος επιχείρησε να επηρεάσει στελέχη και υπαλλήλους του ΟΤΕ. Ο εισαγγελέας αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχουν και αποδέκτες από τον ΟΤΕ που δεν έχουν καταγραφείΠηγή :http://roides.wordpress.com
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...