23 Νοε 2014

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Επιμορφωτική συνάντηση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

  Επιμορφωτική συνάντηση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου οργανώνει επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Η Διδασκαλία ως Δημιουργία».
Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου και λαμβάνει χώρα στις 28 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κυκλάδων (Αγίου Νικολάου 8).
Η επιμορφωτική Ημερίδα αποτελεί συνέχεια των δράσεων που περιλαμβάνονται στο Σχεδιασμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς, που θα εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική πράξη προς την κατεύθυνση του Σχολείου το οποίο προωθεί τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.
Η θεματική ποικιλία της επιμορφωτικής Ημερίδας αφορά κυρίως στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με εργαλεία και μεθόδους διδασκαλίας που εξασφαλίζουν στην εκπαιδευτική διαδικασία ευελιξία, διαθεματικότητα και προάγουν τη δημιουργικότητα και την αυτονομία των μαθητών.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη διδασκαλία.
Την επιστημονική και οργανωτική ευθύνη της ημερίδας έχει η σχολική Σύμβουλος κ. Δεληκάρη Παρασκευή, ενώ ως εισηγητές θα αξιοποιηθούν στελέχη και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει.
Στην έναρξη της ημερίδας με την ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Διονύσιος Μεσσάρης θα δώσει το στίγμα του Σχολείου που προωθεί τη δημιουργία και την καινοτομία.
Πρόγραμμα Ημερίδας
11.00  Έναρξη της επιμορφωτικής ημερίδας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Διονύσιο Μεσσάρη.
11.20- 12.00: Κατερίνα Μηλιαράκη, φιλόλογος, ΜΑ Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, «Διδακτική παρουσίαση του Προοιμίου της Οδύσσειας με αξιοποίηση διαδραστικών εργαλείων»
12.00-12.20: Νίκος Κατσίπης, μαθηματικός, ΜΑ στα Θεωρητικά Μαθηματικά,
«Διδάσκοντας Μαθηματικά με χρήση Νέων Τεχνολογιών: το Geogebra στην σχολική τάξη»
12.20- 13.00: Γιώργος Μήτσου, μαθηματικός, ΜΑ στη Διδακτική των Μαθηματικών,
«Ζωντανεύοντας τα Μαθηματικά με τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών: μετατοπίσεις στη μεθοδολογία ή και στην πρόσληψη του διδακτικού αντικειμένου»
13.00-13.20: Τσαμπίκα Καράκιζα, Προϊσταμένη επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου «Παιδαγωγική πλαισίωση των διδακτικών σχεδίων εργασίας με χρήση ΤΠΕ»
13.20-13.50: Διάλειμμα – Καφές
14.00-14.20: Μαρία Μήτση-Αναγνώστου, φιλόλογος, Δρ Αρχαίας Ιστορίας,
                «Το έργο τέχνης και οι δυναμικές του: η περίπτωση του Γιοφυριού της Άρτας»
14.20-15.00: Αλέξης Μπρες, φυσικός, ΜΑ στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών,
«Πρόταση διδασκαλίας Φυσικής Γ Γυμνασίου με τη συνδρομή διαδραστικής προσομοίωσης και συστήματος συγχρονικής λήψης και απεικόνισης»
15.00-15.20: Μαρία Κολοβού, φυσικός, ΜΑ in Drama in Education,
«Πώς να διδάξουμε στα “τεχνολογικά φρικιά” (μαθητές και μαθήτριές μας); Αναστοχαστικές θέσεις με αφορμή τη χρήση ΤΠΕ στη διδακτική της Βιολογίας»
15.20-16.00: Συμπεράσματα – Συζήτηση με συντονίστρια την Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Κυκλάδων Παρασκευή Δεληκάρη
Το σχεδιασμό της αφίσας ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, Καλών Τεχνών.


Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...