8 Ιουλ 2017

Πανευρωπαϊκή προώθηση ανάμεσα στους καλύτερους

Την προσοχή της Ευρώπης “τραβούν” μετά την πιστοποίησή τους με το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας Leading Quality Trails, οι περιπατητικές διαδρομές της Άνδρου, με την προβολή τους σε πανευρωπαϊκά και γερμανικά έντυπα.
Η προσπάθεια, που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 2010, για τον συνδυασμό της έρευνας, με δράσεων για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη βιώσιμη τουριστική εξέλιξη της Άνδρου και βασικό άξονα δράσης την καταγραφή, συντήρηση και ανάδειξη των παλαιών πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, καθώς και την καταγραφή της προφορικής ιστορίας, φαίνεται να απογειώνεται, χρόνο με το χρόνο. Μετά και την απονομή του ευρωπαϊκού σήματος ποιότητας στα μονοπάτια της Άνδρου, το 2014, φέτος το νησί προβάλλεται για τις ιδιαίτερες μορφολογικά διαδρομές του, αλλά και την ποιότητά τους, σε διεθνή έντυπα.
Πολλαπλασιαστική προβολή
Σε ενιαίο φυλλάδιο, με τις πιστοποιημένες διαδρομές της Ευρώπης, φιλοξενείται η διαδρομή “Andros Route”, τραβώντας τα “μάτια” της Ευρώπης πάνω της και πάνω στο νησί.
Όπως επισημαίνει η ομάδα του “Αndros Routes”, στη σχετική ανακοινωση, “σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου του 2017 κλείνει η 2η χρονιά πιστοποίησης της ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής 100 km “Andros Route” της Άνδρου με το σήμα ποιότητας “Leading Quality Trails-Best of Europe”, που διαχειρίζεται η Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας (European Ramblers Association). Καθιερωμένη πια η έκδοση ενιαίου φυλλαδίου όλων των πιστοποιημένων διαδρομών που ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια των Leading Quality Trails-Best of Europe, προκειμένου για την κοινή προβολή των περιοχών”.
Το φετινό φυλλάδιο, δίγλωσσο όπως και πέρσι, με αποδόσεις των κειμένων σε αγγλικά και γερμανικά, μεγαλύτερο σε διάσταση και πολυτελέστερο, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη Μαΐου, φιλοξένησε την Άνδρο με ανανεωμένα κείμενα και φωτογραφικό υλικό.
“Η προβολή της πιστοποιημένης διαδρομής και της Άνδρου, όπως και κάθε περιοχής που συμμετέχει στο φυλλάδιο είναι μεγάλη και πολλαπλασιαστική καθώς το φυλλάδιο διακινείται και προωθείται σε κάθε τουριστική έκθεση και προωθητική ενέργεια καθενός από τους 14 εταίρους. Μόνο από την πλευρά της Γερμανίας για φέτος το φυλλάδιο θα διανεμηθεί ένθετο στον φετινό ετήσιο οδηγό της Γερμανικής Πεζοπορικής Ομοσπονδίας, περιοδική έκδοση που λαμβάνουν 17.000 συνδρομητές, 6.000 μέλη και διανέμεται ευρέως στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας”, σημειώνει η ομάδα του “Andros Routes”.
Παράλληλα, απευθύνεται επίσης και κάλεσμα, σε όσους επαγγελματίες σχεδιάζουν προωθητικές ενέργειες εντός και εκτός Ελλάδας και επιθυμούν να λάβουν κάποιο αριθμό αντιτύπων, οι οποίοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το “Andros Routes”, στο info@androsroutes.gr(link sends e-mail).
Ποσότητα φυλλαδίων θα παρασχεθεί επίσης και στον Δήμο Άνδρου, ώστε να γίνει χρήση τους στις επόμενες τουριστικές εκθέσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν, τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Στη σχετική ανακοίνωση θερμό ευχαριστήριο απευθύνεται στους κ.κ. Ulli Sthalman, Richard Gillespie και Αχιλλέα Κλεισούρα για τη βοήθεια τους στη σύνταξη και μετάφραση του κειμένου, που δόθηκε για το έντυπο.
Προβολή σε 40 χιλιάδες αναγνώστες
Ωστόσο, η προβολή του νησιού και των περιπατητικών διαδρομών του δεν σταματά εκεί, δεδομένου, ότι η Άνδρος φιλοξενείται και στην καλοκαιρινή έκδοση (2017), του εξειδικευμένου γερμανικού περιοδικού για πεζοπορία και δραστηριότητες υπαίθρου, OutdoorWelten.
Πρόκειται για αφιέρωμα στη πεζοπορία στην Ελλάδα και σε αυτό φιλοξενούνται οι τρεις πιστοποιημένες διαδρομές της Ελλάδας, του Μαινάλου (Mainalon Trail), του Μετσόβου (Ursa Trail) και της Άνδρου (Andros Route).
Το δημοσίευμα αυτό, όπως σημειώνει η ομάδα, αποτελεί “αναμφίβολα απόρροια της φροντίδας των μονοπατιών τα τελευταία χρόνια και της προβολής μέσω της Ευρωπαϊκής πιστοποίησης Leading Quality Trails-Best of Europe, που η Άνδρος έλαβε για τη συνεχή πεζοπορική διαδρομή 100km Andros Route, τον Οκτώβριο του 2015”. Στο δημοσίευμα η Άνδρος φαίνεται να κερδίζει, μάλιστα, τις εντυπώσεις, καθώς η φωτογραφία ανάβασης στο Επάνω Κάστρο είναι η κεντρική του αφιερώματος.

Το περιοδικό OutdoorWelten, εκδίδεται 2 φορές το χρόνο, Νοέμβριο και Μάιο και το κοινό του ανέρχεται σε 40 χιλιάδες αναγνώστες με ενδιαφέρον για περπάτημα και δραστηριότητες υπαίθρου. Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τη διανομή του περιοδικού, 18 χιλιάδες αντίτυπα πωλούνται και διανέμονται με κάθε παραγγελία σε εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων εξοπλισμού για δραστηριότητες υπαίθρου, 13 χιλιάδες αντίτυπα πωλούνται σε κέντρα διανομής Τύπου στη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, 5 χιλιάδες αντίτυπα διατίθενται σε ξενοδοχεία, πλοία και λοιπά μεταφορικά μέσα, ενώ 4 χιλιάδες αντίτυπα διανέμονται στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας για πεζοπορία.
Όπως καταλήγει η ομάδα του Andros Routes, συμπερασματικά, “η φροντίδα των πόρων της Άνδρου είναι η δυνατότερη τουριστική προβολή! Αυτή που από μόνη της κινητοποιεί δημοσιότητα και φέρνει επισκέπτες στο νησί μας… ας βάλουμε όλοι το χεράκι μας…!”
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...