29 Ιουλ 2017

Με ισχυρό μελτέμι θα μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος

Με ενισχυμένο μελτέμι θα μπει ο Αύγουστος σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων αφού από την Κυριακή και μέχρι την Παρασκευή οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ενισχυμένους βοριάδες που τοπικά ίσως και να φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ!
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, το μελτέμι θα αρχίσει να ενισχύεται από την Κυριακή όπου τοπικά στις Κυκλάδες θα πνέει με ένταση μέχρι 7 μποφόρ. Από τη Δευτέρα θα ενισχυθεί περαιτέρω και οι εντάσεις των βοριάδων θα αγγίζουν τα 8, ίσως και τα 9 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.
Προσοχή στο κεντρικό Αιγαίο - Πολύ ισχυροί άνεμοι
Σε όλες -σχεδόν- τις περιοχές του Αιγαίου θα πνέουν ισχυροί άνεμοι από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα. Όμως στο κεντρικό Αιγαίο (Κυκλάδες) αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως ΒΑ Αιγαίο και νότια Κρήτη, οι άνεμοι θα είναι πάρα πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ίσως προβλήματα τόσο στα θαλάσσια δρομολόγια όσο και στα ίδια τα νησιά (τέντες, γλάστρες στα μπαλκόνια, νάιλον χωρίσματα ανάμεσα στα μαγαζιά, ομπρέλες και κατασκευές στις παραλίες αλλά και αλλά αντικείμενα που ενδέχεται να τα πάρει ο αέρας).
Ασφαλώς, μικρότερη όμως ανησυχία, προκύπτει και για περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η νότια Χαλκιδική, η ανατολική Θεσσαλία, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ΒΑ Πελοπόννησος αλλά και τμήματα των Σποράδων σε ότι αφορά στο υπόλοιπο Αιγαίο).
Δροσιά στα ανατολικά - Υποφερτή ζέστη στα δυτικά
Η ενίσχυση του μελτεμιού θα φέρει ιδιαίτερη δροσιά στην ανατολική και νότια Ελλάδα μιας και σε αυτές τις περιοχές οι βοριάδες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να κρατήσουν χαμηλά σε σχέση με την μέση τιμή τις θερμοκρασίες. Εκτιμάται, ότι, στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33-34°C και τοπικά ίσως τους 35°C. Την ίδια ώρα, στα δυτικά, η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 36-37°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω, λόγω του ότι το μελτέμι δεν θα μπορεί να επηρεάζει αυτά τα τμήματα.
Από την Παρασκευή το μελτέμι εξασθενεί και η θερμοκρασία ανεβαίνει
Σύμφωνα με το Γιάννη Καλλιάνο και τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την ερχόμενη Παρασκευή και έπειτα (ίσως υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές διότι είναι αρκετές μέρες μπροστά), το μελτέμι θα εξασθενήσει και η θερμοκρασία θα τραβήξει την ανηφόρα.
Πιθανή θερμή εισβολή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο
Αν τελικά η εξέλιξη είναι αυτή που δίνει ο Γιάννης Καλλιάνος, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να επικρατήσουν συθήκες ήπιου καύσωνα, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας να αγγίζουν τους 39-40°C, τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...