17 Ιουλ 2017

ΜΗΛΟΣ Ο Έπαρχος δίνει χέρι βοηθείας στον δήμαρχο που βουλιάζει

ΣΧΟΛΙΑ
Το είδαμε κι αυτό!!
Ήδη από καιρό ο κ. Έπαρχος έβαζε πλάτη για να ωραιοποιήσει την εικόνα του φίλου του δημάρχου, αλλά χθες το τερμάτισε.
Με μια ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο εκθέτει μια σειρά από αναληθή ή και “πειραγμένα” γεγονότα με σκοπό να βγάλει καθαρό τον δήμαρχο που βρίσκεται σε μεγάλα αδιέξοδα και καλείται ήδη να πληρώσει το τίμημα για τις κακές επιλογές του.
Αν αναρωτιέστε γιατί προχώρησε σ’ αυτη την κίνηση, απλά σκεφτείτε ότι συνδέονται με μακροχρόνια προσωπική φιλία, και πέρα απ΄αυτό έχουν υπηρετήσει  επί μακρόν ως νομαρχιακοί σύμβουλοι υπό το ίδιο κομματικό ψηφοδέλτιο.
Αν θέλετε, μπορείτε να υιοθετήσετε και την άποψη του Κώστα Μακρή, υποψηφίου Επάρχου στις προηγούμενες εκλογές, που έχασε την θέση επειδή ο κ. Δαμουλάκης όχι μόνο δεν τον στήριξε (αν και ήταν συγκεκολλημένοι), αλλά έκανε ψήφους γα τον Σιφνιό υποψήφιο με αποτέλεσμα αυτός να εκλεγεί επικεφαλής της Π.Ε. Μήλου.
Αν ισχύει το παραπάνω, τότε ίσως έχουμε να κάνουμε με ένα ξεχρέωμα παλιών υποχρεώσεων.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Έπαρχο το γνωμικό, ότι αν πας να σώσεις αυτόν που πνίγεται, μπορεί να σε τραβήξει και σένα στα βαθιά!
ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΑΚΗ
Δεν θα παραθέσουμε σήμερα στοιχεία αλλά θα τοποθετηθούμε πάνω συγκεκριμένα θέματα, ελπίζοντας ο Έπαρχος να έρθει σε μια δημόσια συνάντηση και να παραθέσει αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα λέει, κάτι που θα κάνουμε και μείς με την σειρά μας.
Ο αγαπητός μας φίλος και συμπατριώτης Νίκος ΣυρμαλένιοςΝαι έπαρχε, ο Νίκος είναι όλα τα παραπάνω, αλλά μόνο για κάποιους. Για τον δήμαρχο π.χ. είναι ένας ανεπιθύμητος στο νησί που τον έχει διαγράψει εντελώς, όπως έκανε και στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν λίγες εβδομάδες.
Τώρα, πως θα γίνεται να φτύνουμε και να γλύφουμε ταυτόχρονα, μόνο εσύ το ξέρεις.
Οι ευθύνες των προηγούμενωνΑπόντων των κατηγορουμένων είναι εύκολο το κατηγορητήριο. Και είσαι φοβερά άδικος όταν μηδενίζεις το έργο των παλιών κοινοταρχών και του πρώτου δημάρχου Μήλου, Ηλία Μωραίτη, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια υπηρέτησαν τον τόπο μας. Το ίδιο κάνεις και για τους αείμνηστους Ψαρομήλιγκο και Ψαθά.
Όσο αφορά τον δήμαρχο Τσαΐνη, σε αποστομώνει το γεγονός ότι παρέδωσε τον δήμο στον Δαμουλάκη με ΠΛΗΡΗ  ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ σε όλους τους οικισμούς, και με ΟΛΑ  ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. Αν χρειαστείς αποδείξεις θα στις δώσουν όλοι οι κάτοικοι και το τότε προσωπικό του δήμου. Ναι δεν έκανε τα έργα τόσο μεγάλα για να καλυφθεί η Μήλος ες αεί……..και να έχουμε τον σημερινό μόνο για γιορτές και πανηγύρια που είναι μάστορας.
Ο αγαπητός σου φίλος όμως, όχι μόνο απαξίωσε τις υφιστάμενες υποδομές, αλλά δεν δημιούργησε καμιά νέα για  να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη του νησιού.
Ο δήμαρχος έφερε πολύ κόσμο στο νησίΣύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα σημειώνει αύξηση αφίξεων περί το 20% και εσόδων 9% αντίστοιχα. Υπάρχουν περιοχές, όπου η αύξηση αυτή φτάνει και το 35 % (Νάξος, Πάρος κ.α) ενώ και στην πατρίδα σας Σίφνο ξεπερνά το 20 %
Τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα μια καλύτερης τουριστικής πολιτικής της χώρας μας, αλλά οφείλονται 100%  στην επικρατούσα ευνοϊκή για μας διεθνή συγκυρία.
Βέβαια υπάρχει και η Μήλος. Εδώ δεν ισχύουν όλα όσα αναφέραμε για την υπόλοιπη Ελλάδα. Εδώ, υπεύθυνος για την αύξηση σύμφωνα με σένα  είναι αποκλειστικά ο δήμαρχος!
Γελάσαμε!! Ίσως να είναι και το ανέκδοτο της χρονιάς………..
παρακολουθείς με άγχος και αγωνία  
Όχι κ. Έπαρχε  , δεν έχεις κανένα άγχος και αγωνία για τη Μήλο.
Αν είχες, δεν θα επέτρεπες να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις με τον τρόπο που γίνονται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού
Εσύ, όχι μόνο το επέτρεψες αλλά ήθελες πριν ένα μήνα να μας πείσεις ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για λίγες μέρες.
Άγχος και στεναχώρια θα είχες αν το έργο γινόταν στον δρόμο του Πλατύ Γυαλού και δεν μπορούσαν να έρθουν οι  πελάτες στην επιχείρησή σου…….
ο δήμαρχος σε διαβεβαιώνει  
Και συ βέβαια πιστεύεις ότι σου λέει. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο νερό αλλά ούτε και στα λύματα.
Για το νερό, έλα να ρωτήσεις τους κατοίκους πόσο ευχαριστημένοι είναι.
Στα λύματα όμως θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο. Γιατί γι’ αυτά δεν πρέπει να σε διαβεβαιώνει κανείς.
Πρέπει εσύ σαν υπεύθυνος των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να ζητήσεις από τις ΔΙΚΕΣ σου υπηρεσίες Υγιεινής και Περιβάλλοντος να κάνουν καθημερινούς ελέγχους εκεί που τα λύματα τρέχουν καθημερινά υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και την ζωή μας.
Μέχρι σήμερα οι όποιοι έλεγχοι ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών δημοτών και φορέων. Με άλλα λόγια ήταν έλεγχοι καθ’ υποχρέωση και όχι αποτέλεσμα της υπηρεσιακής συνείδησης του Επαρχείου
Ανάλαβε λοιπόν τις δικές σου ευθύνες που είναι τεράστιες και άσε τις ξένες να τις χρεωθούν οι άλλοι.
———————————————————-
Κύριε Έπαρχε Βενάκη, αγαπητέ Νίκο
με τις δηλώσεις σου αυτές έχασες την εκτίμηση πολλών ανθρώπων μεταξύ των οποίων και του γράφοντος.
Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε ότι πίσω από τον μαχητικό αυτοδιοικητικό κρύβονται τόσες σκοπιμότητες.
Και λυπόμαστε πραγματικά γιατί αποφάσισες να δώσεις το χέρι σου στον Δαμουλάκη και όχι στο νησί της Μήλου που το έχει πραγματικά ανάγκη!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΑΚΗ ΣΤΟ FACEBOOK
Αγαπητοί μου φίλοι Μηλιοί, παρακολουθώ αυτές τις μέρες το άγχος και την αγωνία σας και σας καταλαβαίνω για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη νερού. Επικοινωνώ με το δήμαρχο ο όποιος με διαβεβαιώνει ότι σιγά-σιγά η κατάσταση ομαλοποιείται και θα βρεθει οριστική λύση.
Στην προσπάθειά του αυτή του δήλωσα ότι είμαι κοντά του σε ό,τι χρειαστεί στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων μου.
Τα προβλήματα βέβαια αυτά ύδρευση και αποχέτευση έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και χρόνια όταν υπήρχαν τα πακέτα Ντελόρ πρώτο, δεύτερο, τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, πρώτο, δεύτερο ΕΣΠΑ που είχαν χρήματα για έργα υποδομής όπως αυτά που λείπουν τώρα από το νησί μας. Κατά την άποψή μου αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία λυση. Εχουμε την τύχη να έχουμε βουλευτή από το νησί μας τον αγαπητό μου φίλο Νίκο Συρμαλένιο. Πρέπει και μπορεί να βοηθήσει να εντάξουμε αυτά τα έργα δηλαδή βιολογικό και συμπληρωματική ύδρευση στο ειδικό πρόγραμμα που προσφάτως ανοίξε… Μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι διότι όπως γνωρίζετε τα χρήματα είναι λίγα. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε αυτή τη στιγμή για το καλό του τόπου και αν θέλουμε να ρίξουμε ευθύνες άς τις ρίξουμε αλλά σωστά, να πάρει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν… Όλοι οι πρώην δήμαρχοι που χάσανε τις ευκαιρίες με τον πακτωλό χρημάτων που υπήρχε, έχουν ευθύνες.Στο νυν δήμαρχο η μόνη ευθύνη που θα του καταλογίζω εγώ είναι ότι έφερε πάρα πολύ κόσμο στο νησί χωρίς να λάβει υπόψη του τις υποδομές διότι όλο αυτό το διάστημα που είναι δήμαρχος έχει να επιδείξει έργο όσον αφορά αυτά τα έργα ,έχει προχωρήσει πάρα πολύ τις μελέτες από ότι έχω δει αλλά δυστυχώς οι διαδικασίες είναι πολύ χρονοβόρες και δεν υπάρχουν και χρήματα πολλά αυτή τη στιγμή.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας πω ότι αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε χρήματα για το λιμάνι των Πολλωνίων το οποίο ήταν ενταγμένο. Είχε τα χρήματα του, κάποιοι πήγανε να το σταματήσουν, δυστυχώς γι’ αυτούς το δικαστήριο αποφάσισε ότι το λιμάνι μπορεί να γίνει. Όμως χρήματα τώρα δεν έχουμε κι εδω έχουμε άλλο ένα πρόβλημα.
Δυστυχως παίρνουμε δρόμο, τρέχουμε τρέχουμε κάνουμε το κακό και μετά προσπαθούμε να το φορτώσουμε σε άλλους. Δυστυχώς φίλοι μου δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Χρειάζεται συσπείρωση και υπομονή και όλα θα πάνε καλά…
Πηγή : http://info-cyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...