16 Δεκ 2017

Θετικός ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Πάρου για το 2017, δηλώνει ο Δήμαρχος Πάρου

Με λιμενικά έργα, συντήρηση σχολικών κτιρίων και κοινωνικές παροχές κλείνει το 2017 για το Δήμο Πάρου, με τη λειτουργία του αεροδρομίου να υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα έργα. “Εκ φύσεως ανικανοποίητος”, δηλώνει ο Δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος έχει μία γεμάτη ατζέντα για το 2018. 

 Προγραμματισμός για καλύτερη υποδοχή τουριστών το 2018

 Όσον αφορά τα σημαντικότερα έργα της Δημοτικής Αρχής για τη χρονιά που κλείνει, ο κ. Κωβαίος έθεσε το έργο του αεροδρομίου ως κορωνίδα, παρόλο που είχε ξεκινήσει το 2016, χαρακτηρίζοντάς το “μεγάλη πνοή στον τουριστικό τομέα” της Πάρου.

 “Ο προγραμματισμός μας πλέον αφορά αναπτυξιακά έργα υποδομής ώστε να μπορούμε να υποδεχθούμε με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες μας”, ανέφερε, μιλώντας συγκεκριμένα για τον σχεδιασμό του καινούριου εμπορικού λιμένα αλλά και το αλιευτικό καταφύγιο στην περιοχή της Αλυκής, ένα μεγάλο έργο, το οποίο όπως επιβεβαίωσε, οι κάτοικοι του νησιού το περίμεναν χρόνια. Επικουρικά, ο Δήμαρχος μίλησε για σχεδιασμό μικρότερων λιμένων στις περιοχές 

Πίσω Λιβάδι, Νάουσα και Αμπελάς ενώ σε πρώτη προτεραιότητα περνάει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αίθουσας αναμονής στο λιμάνι της Παροικιάς με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Μιλώντας για τα λοιπά έργα του νησιού, ο κ. Κωβαίος αναφέρθηκε ξεχωριστά στην εκπόνηση master plan για τον 25ετή προγραμματισμό του λιμανιού, για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα, καθώς και για το πολύ σοβαρό έργο των δύο αφαλατώσεων στην Παροικιά. 

Όπως είπε και ο ίδιος “σε καιρούς λειψυδρίας θα μας λύσει κατά πολύ το θέμα της επάρκειας του νερού”, αναφέροντας φυσικά και τον κεντρικό αγωγό της Παροικιάς ο οποίος, λόγω παλαιότητας, αποτελεί όπως είπε, μία “βόμβα μέσα στην πόλη”. 

 Παιδιά και έφηβοι σε πρώτο πλάνο 

 “Σημασία έχει ότι σχεδιάζουμε για το μέλλον”, τόνισε ο Δήμαρχος Πάρου, αναφερόμενος στις επισκευές σχολικών κτιρίων οι οποίες έγιναν με χρηματοδότηση του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά και την τοποθέτηση νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς σε κάθε χωριό του νησιού, έργο το οποίο συνεχίζεται ακόμα με προσθήκη δεύτερης παιδικής χαράς στην Παροικιά και σε όποιον άλλο οικισμό υπάρχει ανάγκη. 

Η στόχευση της Δημοτικής Αρχής σε έργα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους δε σταματάει εδώ καθώς προχωράει η διαδικασία για τους αθλητικούς χώρους του νησιού, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωβαίος “έγινε επιτέλους το μεγάλο όνειρο ετών της Πάρου, το Κλειστό Γυμναστήριο, που είναι αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Μάρπησσας – Αρχιλόχου”. 

 “Κοιτάμε συνεχώς την καθημερινότητα των πολιτών μας, αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Εκεί, πάντα θα έχουμε ελλείψεις γιατί όσο και να κυνηγάμε τα πράγματα, ο πολίτης πάντα θα θέλει τα περισσότερα κι εμείς κάνουμε την προσπάθεια να του δώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε”, τόνισε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος εν συνεχεία στην πρωτοφανή, όπως χαρακτήρισε, για τα δημοτικά δεδομένα στην Πάρο μείωση δημοτικών τελών.

 Ειδική αναφορά έγινε και σε ακόμα μία σημαντική παροχή του Δήμου Πάρου, που είναι το κοινωνικό φροντιστήριο το οποίο προσφέρει ενισχυτική δωρεάν διδασκαλία σε παιδιά ασθενών οικονομικά οικογενειών. “Γίνεται σημαντική δουλειά μέσα από εθελοντές δασκάλους και καθηγητές, τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά”, δήλωσε ο Δήμαρχος ο οποίος χαρακτηρίζοντας τη συνολική στάση του Δήμου και των υπηρεσιών του είπε “Πάντα κυνηγάμε το καλύτερο, και το πράττουμε”.

 Δυσεπίλυτο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικιάς 

 Μιλώντας για τις εκκρεμότητες και τους βραχνάδες που αφήνει το 2017, δε μπορούσε να μην αναφερθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα του νησιού, το οποίο αποδεικνύεται σκόπελος για τη Δημοτική αρχή η οποία κατανοεί τη σπουδαιότητά του και εξετάζει πολύπλευρες ενέργειες.

 “Έχουμε κάνει ήδη μία μελέτη πάνω σε αυτό. Η μεγάλη συχνότητα των πλοίων, φέτος είχαμε πάνω από 40 αφίξεις - αναχωρήσεις την ημέρα, δημιουργεί μεγάλο κομφούζιο κι κυκλοφοριακό πρόβλημα. Κάνουμε μία προσπάθεια μαζί με μελετητές μήπως μέσα στο 2018 υλοποιήσουμε κάποια μέτρα τα οποία δε θα λύσουν το πρόβλημα αλλά θα το βελτιώσουν”, ανέφερε ο κ. Κωβαίος. 

 Στόχευση λοιπόν στην ποιότητα μετακίνησης με αυτοκίνητο των πολιτών με την πεζοδρόμηση κάποιων σημείων αλλά και ορθότερη χρήση του έξυπνου παρκόμετρου που έχει τοποθετηθεί, το οποίο έχει ενδείξεις διαθέσιμων θέσεων, χρόνου ισχύος και δυνατότητα ανανέωσής του, αλλά ακόμα δεν έχει αποδώσει τα μέγιστα. 

Επεξηγώντας την τρέχουσα κατάσταση ο Δήμαρχος είπε ότι παρά το γεγονός ότι το μηχάνημα λειτούργησε κανονικά, χρειάζεται ο ανθρώπινος έλεγχος. “Δυστυχώς οι συμπολίτες μας δεν είναι πάντα ευσυνείδητοι”, χαρακτήρισε, λέγοντας ότι με τον καινούριο χρόνο θα υπάρχει επιβλέπων υπάλληλος.

 Επέκταση τουριστικού προϊόντος για το 2018 

 Με τη λειτουργία του αεροδρομίου να μεταβάλλει το χάρτη και τη συνολική τουριστική δραστηριότητα του καλοκαιριού να είναι θετική, ο κ Κωβαίος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη μεγάλη ποσοστιαία αύξηση της επισκεψιμότητας του νησιού, της τάξεως του 300% στις αερομεταφορές και 20% στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ενώ υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και για το καλοκαίρι του 2018. “Κι αυτό είναι το άγχος μας βέβαια.

 Θέλουμε κόσμο, θέλουμε επέκταση του τουριστικού μας προϊόντος, συμμετέχουμε σε εκθέσεις και έχουμε στραφεί πια και σε ηλεκτρονικά πια μέσα και υπηρεσίες εικονικής πραγματικότητας, με τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε εικόνες και να τις δει ο δυνητικός επισκέπτης μας απ’ τη χώρα του”, ανέφερε.

 “Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Αν δεν υπήρχαν προβλήματα δε θα χρειαζόμασταν. Έχουμε σκέψεις που θέλουμε να αξιοποιήσουμε και θα τις υλοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Πάρου, όντας αισιόδοξος και για την επόμενη χρονιά.

 Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...