12 Δεκ 2017

Κίμωλος: Οι Γάλλοι προτείνουν Κίμωλο ως εναλλακτική μορφή τουρισμού

Τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων δίνουν μάχη για να μπορέσουν να διεκδικήσουν πίτα στην αγορά του τουρισμού. Και ποντάρουν κυρίως στις εναλλακτικές μορφές με βάση τη πεζοπορία ή το τρέξιμο στα ορεινά με την μορφολογία του εδάφους να αποτελεί πλεονέκτημα. Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα των Kimolistes.com (σ.σ. εθελοντική ομάδα για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων στην Κίμωλο), το νησί τους, η Κίμωλος κερδίζει το στοίχημα. Τι εννοούμε; 

Ότι το ταξιδιωτικό γραφείο εναλλακτικού τουρισμού «LA BALAGUERE», με έδρα τη Γαλλία, που διοργανώνει κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, εκδρομές στις Κυκλάδες με σύντομες, ημερήσιες διελεύσεις και από την Κίμωλο, αποφάσισε να την εντάξει πλέον και στους προορισμούς διαμονής των επισκεπτών, με σκοπό να απολαύσουν την πεζοπορία/ το trecking/ hicking στα μονοπάτια του νησιού μας. 

Αυτό σημαίνει ότι κάθε γκρουπ τουριστών θα κάνει δύο από τις δεκατέσσερις διανυκτερεύσεις του ταξιδιού του στην Κίμωλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας, όπως καταλύματα, εστιατόρια, καταστήματα με σουβενίρ κ.ά.. 

 Η διαφήμιση που θα προκύψει και φυσικά, τα ανάλογα οικονομικά οφέλη των επαγγελματιών, αποτελούν άλλη μία δικαίωση των χρόνιων προσπαθειών μας για καθαρισμό, σήμανση και γενικά, προετοιμασία των μονοπατιών για τέτοια χρήση, όπως βέβαια, και η προβολή τους σε συνεντεύξεις μας, όπου τα υποδεικνύουμε ως μία επιπλέον τουριστική επιλογή, η καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων και οι προσκλήσεις σε ορειβατικούς, ποδηλατικούς συλλόγους κ.τ.λ., η συνοδεία τους κατά την παραμονή τους κ.ά. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...