18 Δεκ 2017

Με τον δήμαρχο Κύθνου συναντήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο Κύθνου, Σταμάτη Γαρδέρη. 

 Ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης από τον δήμο των νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης που προέκυψαν από τη συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης. Τα δύο νέα προγράμματα αφορούν στην χρηματοδότηση ΟΤΑ για έργα Ύδρευσης – Αποχέτευσης, Αγροτικής Οδοποιίας, Αποκατάστασης ΧΑΔΑ, Αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και στη χρηματοδότηση των δήμων για προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, για την ανέγερση Δημοτικών Κτηρίων και, τέλος, την επιχορήγηση των ΟΤΑ ώστε σε συνέργεια με το Πράσινο Ταμείο να αναδιαμορφωθούν οι Παιδικές Χαρές στη βάση των νέων, ασφαλέστερων προδιαγραφών λειτουργίας. 

 Ο Κ. Γαρδέρης αναφέρθηκε στην πολύ θετική επίδραση της έκτακτης ενίσχυσης που δόθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στον δήμο, στο πλαίσιο της ευρύτερης χρηματοδότησης 85 μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων. Ο κ. Σκουρλέτης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις δυνατότητες που έχει το υπουργείο να συνδράμει με έκτακτες χρηματοδοτήσεις σε περιπτώσεις ζημιών από θεομηνίες και για τον περιορισμό περιπτώσεων λειψυδρίας λόγω βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης. 

Επίσης, τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, ειδικά σε περιόδους δημοσιονομικών περιορισμών, ο σωστός προγραμματισμός και οι στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως αυτή των 20 εκατ. ευρώ για τους μικρούς νησιωτικούς και τους ορεινούς δήμους, η οποία θα επαναληφθεί το 2018. 

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...