27 Δεκ 2017

Ο δήμαρχος Μυκόνου για τη ρύπανση από το ναυάγιο στο Τραγονήσι: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις παραλίες μας

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς στον ΘΕΜΑ 104,6: «Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο το νησί, οι παραλίες του, ούτε υπάρχει ενδεχόμενο μολύνσεως του περιβάλλοντος» Η Μύκονος δεν κινδυνεύει να γίνει... 

Σαρωνικός και το πλοίο «LITTLE SEYMA», που προσάραξε στη νήσο Τραγονήσι στις 22 Δεκεμβρίου, δεν θα θυμίσει το «Αγία Ζώνη ΙΙ», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. 

 Το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA», μήκους 120 μέτρων, μετέφερε αλεύρι από την Κωνσταντινούπολη προς την Κύπρο, ωστόσο η απειλή για το περιβάλλον ήταν οι 52 τόνοι ντίζελ που είχε για την κίνησή του. 

 «Με μια συντονισμένη προσπάθεια απεγκλωβίστηκαν και είναι σώοι και οι 12 ναυαγοί. Από εκείνη τη στιγμή και μόλις ηρέμησε ο καιρός, ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία της αντιρύπανσης.

 Έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα και, όπως έχω ενημερωθεί από το λιμενικό σώμα, μέχρι απόψε θα έχουν απαντληθεί όλα τα καύσιμα από το σκάφος. Οπότε δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο το νησί, οι παραλίες του, ούτε υπάρχει ενδεχόμενο μολύνσεως του περιβάλλοντος» είπε ο δήμαρχος Μυκόνου στην εκπομπή 

«Εντός ΘΕΜΑτος» με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη. Το πάθημα του ναυαγίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στο Σαρωνικό φαίνεται ότι αποτέλεσε μάθημα, αν και οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές, αφού τότε το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 2.500 τόνους καύσιμα, ενώ εκείνο στο Τραγονήσι μόλις 52 τόνους. 

 «Τα αντανακλαστικά όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών ήταν άμεσα, αλλά και της ασφαλιστικής, εταιρείας της πλοιοκτήτριας εταιρείας του καραβιού και όλα λειτούργησαν ρολόι. 

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο κέντρο συντονισμού που στήθηκε στο λιμεναρχείο της Μυκόνου, οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και με πλωτά και με εναέρια μέσα και ακόμη και σήμερα έχουν έρθει από Αθήνα, από Σύρο και αλλού, όσοι έπρεπε να έρθουν. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το "Αγία Ζώνη ΙΙ", αλλά δηλώνω ικανοποιημένος από το συντονισμό και την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών» σχολίασε ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς 
Πηγή : http://www.protothema.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...