22 Δεκ 2017

Με Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών τιμήθηκε η «Στέγη» Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου

Μεταξύ των βραβευθέντων από την Ακαδημία Αθηνών για το 2017 είναι η «Στέγη», η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων με έδρα την Ερμούπολη. Η Ακαδημία Αθηνών, αναγνωρίζοντας ««το σημαντικό έργο της στην κοινωνική, ψυχολογική και σχολική υποστήριξη παιδιών μονογονεϊκών οικογενειών, ορφανών, οικογενειακά παραμελημένων και μεταναστών», απένειμε στη «Στέγη» το Βραβείο «Αικατερίνης Π. Οικονόμου». 

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη βράβευση, η οποία - ουσιαστικά - αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια η συγκεκριμένη δομή. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, http://www.amna.gr/home/article/215991/Ta-timomena-prosopa-ton-brabeion-tis-Akadimias-Athinon-miloun-sto-APE-MPEφέτος στα ετήσια βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών (που απονεμήθηκαν χθες) τιμήθηκαν «η αριστεία, η ευποιία και η κοινωνική προσφορά».

 Άλλοι κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς που βραβεύθηκαν ήταν ο Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών. 

 «Καμιά φυλακή δεν έκανε κανένα παιδί καλύτερο»

 Από την πλευρά της, η ιδρύτρια της «Στέγης» και επιμελήτρια ανηλίκων - κοινωνική λειτουργός Μαρία Κυδωνιέως- Φωστέρη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευχαριστούμε πολύ την Ακαδημία Αθηνών γιατί με αυτό το βραβείο τιμά την αξία του εθελοντισμού. 

Η Στέγη ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1996 με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Σύρου, κατόπιν εισηγήσεως δικής μου και του εισαγγελέα Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη». «Στην προσπάθεια μας να εφαρμόσουμε τα αναμορφωτικά μέτρα, αλλά και να στηρίξουμε τις δυσλειτουργικές οικογένειες, διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά και οι νέοι είχαν ανάγκη από ένα επιστημονικό πλαίσιο στήριξης ενταγμένο στη δική τους τοπική κοινωνία και όχι τη φυλακή ή τα αναμορφωτικά ιδρύματα».

 «Η “Στέγη” λειτουργεί ως Κέντρο Ημέρας με εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, εργοθεραπευτή, παιδαγωγούς και υπεύθυνους δημιουργικής απασχόλησης) και υποστηρίζεται από ένα εκπαιδευμένο δίκτυο εθελοντών, ενώ συνεργάζεται και με τις Ανώτερες Σχολές Κοινωνικών Επιστημών». «Στον συνολικό χρόνο λειτουργίας της υποστήριξε περισσότερα από 300 παιδιά ηλικίας 0-25 ετών. 

Επειδή καμιά φυλακή δεν έκανε κανένα παιδί καλύτερο και επειδή πολλοί εγκληματίες προέρχονται από τις φυλακές ανηλίκων, θα ήθελα να παρακαλέσω τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους άλλους αρμόδιους που ασχολούνται με την παιδική παραβατικότητα, να στηρίξουν αυτά τα παιδιά μέσα από κατάλληλες δομές, που θα τους προσφέρουν αγάπη, παιδεία, καθοδήγηση και προστασία για μία καλύτερη κοινωνία». (φωτό: cyclades24.gr) 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...