4 Δεκ 2017

Με 32 παραγωγούς από 22 νησιά, η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Με 32 παραγωγούς από 22 νησιά, η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας Εξαιρετικής ποιότητας μέλια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κέρδισαν τις εντυπώσεις στα χθεσινά εγκαίνια του 9ου Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας , που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, από 1η έως 3 Δεκεμβρίου 2017, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 – έχει πολύ εντυπωσιακή παρουσία.

 Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. 

Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο προβολής του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης. 

 Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, που συμμετείχε και στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό στρατηγικού σχεδιασμού, το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατακλύσθηκε από κόσμο και δόθηκε η δυνατότητα στους παραγωγούς των νησιών να προβάλουν τα προϊόντα τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ευκαιρία που τους παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να τα αναδείξουν και να τα διοχετεύσουν στην αγορά. 

 Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία δοκιμάσουν και να αγοράσουν μέλι και προϊόντα της μέλισσας από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όπου το κλίμα και το φυσικό περιβάλλον συντελούν στην εξαιρετική ποιότητα του παραγόμενου μελιού. 

 Το φεστιβάλ εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης με την παρουσία υφυπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων. Των εγκαινίων προηγήθηκε συζήτηση για τα προβλήματα των μελισσοκόμων και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας. 

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος 260 παραγωγοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Με τη ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, είχε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού, Νίκο Βάγια όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον πρωτογενή τομέα, την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και τα μέτρα που πρόκειται σε λίγο να ξεκινήσουν.


Πηγή : https://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...