24 Νοε 2018

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ από το Καλοκαίρι 2019 στην Κίμωλο

Το πρώτο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στην Κίμωλο, αναμένεται να λάβει χώρα το καλοκαίρι για πρώτη φορά, μετά από απόφαση του Δήμου Κιμώλου. 

 Στόχος του φεστιβάλ, είναι να προσελκύσει καλλιτέχνες και δημοσιογράφους ώστε να υποδεχθούν το νέο πολιτιστικό δρώμενο, το οποίο θα ενώσει τον πολιτισμό με τη διασκέδαση και θα στεγάσει κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου τη μαγεία της Έβδομης Τέχνης, προσθέτοντας μια επιπλέον νότα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή. Η διοργάνωση διάρκειας 6 ημερών, θα περιλαμβάνει 12 ταινίες από όλο τον κόσμο. 

Οι οκτώ ταινίες θα προέρχονται από το διαγωνιστικό τμήμα, οι δύο ταινίες των τελετών έναρξης και λήξης θα αποτελούν χορηγία της εταιρείας διανομής και δύο ταινίες παλαιότερης χρονολογίας θα προβάλλονται εκτός συναγωνισμού. Οι προβολές θα γίνονται σε πολιτιστικό χώρο του νησιού καθώς και σε ένα σημείο όπου θα στηθεί προτζέκτορας σε συνεργασία με τον δήμο, όπως είναι για παράδειγμα το κάστρο.

 Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ είναι μεταξύ άλλων οι τελετές έναρξης και λήξης, οι βραβεύσεις σε τιμώμενα πρόσωπα του φεστιβάλ για την προσφορά τους στον κινηματογράφο, Workshop με θέμα το ανεξάρτητο σινεμά, καθώς και περιήγηση των καλεσμένων σε αξιοθέατα του νησιού. 

 Πηγή: MilosLife.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...