14 Οκτ 2016

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2017

Γιώργος Χατζημάρκος: "Η καταψήφιση του προϋπολογισμού προϋποθέτει την διατύπωση μιας διαφορετικής πρότασης, η οποία σήμερα δεν υπήρξε"

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Οικονομικού Έτους 2017 , το Τεχνικό Πρόγραμμα ΠΝΑ και το ΟΠΔ (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης).

Νωρίτερα στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να ψηφίσουν το Προϋπολογισμό, επισημαίνοντας ότι  η καταψήφισή του προϋποθέτει την διατύπωση μιας  διαφορετικής πρότασης, η οποία σήμερα δεν υπήρξε.

«Σας ζητώ να ψηφίσετε τον Προϋπολογισμό, γιατί η μη ψήφισή του θα έπρεπε να συνοδεύεται από την αντιπρόταση. Αντιπρόταση δεν άκουσα σήμερα εδώ»
 ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζημάρκος  αναφερόμενος στις τοποθετήσεις  εκπροσώπων των παρατάξεων της μειοψηφίας και απαντώντας τις παρατηρήσεις τους, επισήμανε την απουσία δημιουργικής αντιπαράθεσης, σε επίπεδο προτάσεων, σχεδίων και ιδεών, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας, για να τονίσει ότι η συζήτηση του Προϋπολογισμού, όπως  αυτή διεξάγεται, ως διαδικασία διαχειριστικής τακτοποίησης και στείρου αντιπολιτευτικού λόγου,  αποτυπώνει την παρακμιακή περίοδο της δημοκρατίας την οποία διανύουμε.

«Δέχομαι τις παρατηρήσεις, δέχομαι την αντιπολίτευση, γιατί το οποιοδήποτε επίπεδο εξουσίας πρέπει να ελέγχεται, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με τους όρους που γίνεται σήμερα εδώ» 
ανέφερε και  πρόσθεσε: 
«Η  ψήφιση του προϋπολογισμού  παραδοσιακά θεωρείται  κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας στα συλλογικά όργανα. Η  μέρα που αποτυπώνονται οράματα, σχέδια, όνειρα. Εδώ και πολλά χρόνια,  ο προϋπολογισμός έχει πάψει να είναι μια συζήτηση πραγματικά οραματική. Διότι  η παρακμιακή περίοδος της δημοκρατίας  που ζούμε τώρα, έχει οδηγήσει αυτή την διαδικασία  συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού να είναι μια στιγμή διαχειριστική τακτοποίησης και τίποτε άλλο».

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , στη Σύρο, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή : http://www.grafida.net/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...