14 Μαΐ 2019

Το προεκλογικό πρόγραμμα 2019 της Λαικής Συσπείρωσης Σερίφου

Εργαζόμενε, Επαγγελματία, Συνταξιούχε, Αγρότη, νέα και νέε της Σερίφου

 Στις 26 Μαΐου 2019 καλούμαστε να εκλέξουμε Νέα τοπική Διοίκηση στο νησί, Νέα Διοίκηση στην περιφέρεια και εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο.

 Όλες οι αναμετρήσεις είναι κρίσιμες και τα αποτελέσματά τους θα επηρεάσουν τη ζωή μας. 

Η ψήφος είναι όπλο που αν σωστά το χρησιμοποιήσεις μπορείς να αποτρέψεις τα χειρότερα. 

 Η πενταετία που πέρασε τόσο στο Δήμο όσο και στην περιφέρεια υπήρξαν άγονες για το νησί. 

 Τώρα όλοι γνωρίζουμε, έχουμε χρέος και μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε την κατάσταση στο νησί. 

Μην αφήσετε να πάει χαμένη άλλη μια τετραετία. Μετατρέψτε τη ψήφο σας σε δύναμη ελπίδας και ανατροπής ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια. 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αποδείξει ότι διαθέτει Γνώση, Σοβαρότητα, Αγωνιστικότητα, Αντοχή και ανιδιοτέλεια.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δείξει ότι δεν επηρεάζεται από ιδιοτελή συμφέροντα. 

 Τολμήστε μην διστάσετε, οι στιγμές είναι οριακές για το νησί και τις λαϊκές οικογένειες που ζουν σε αυτό.

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ 

 Α. ΕΝΟΤΗΤΑ 

 ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΝOΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο από όργανο που απλά ψηφίζει, ότι πει ο Δήμαρχος, αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε όργανο εξαντλητικής συζήτησης των λαϊκών προβλημάτων, μέσα από ανοικτές διαδικασίες, στους φορείς και το λαό του νησιού. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει, σε όλους τους οικισμούς, για να δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν.

 Ψηφίζουμε νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος θα είναι προσαρμοσμένος στην εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, προβλέπει και περιλαμβάνει, το αναγκαίο σε αριθμό βαθμίδες και ειδικότητες προσωπικό. 

Χωρίς την επαρκή στελέχωση με το αναγκαίο σε αριθμό, ειδικότητες και βαθμίδες προσωπικό, ο Δήμος δεν μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στο λαό και σε όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί με αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους, για να ανοίξει έτσι ο δρόμος στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. 

 Θεωρούμε αναγκαίο και θα διεκδικήσουμε την πρόσληψη: 

 1.Μηχανικού πανεπιστημιακού επιπέδου, Μηχανολόγου τεχνολογικής εκπαίδευσης και Υδραυλικού για την επάνδρωση και οργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

2.Οικονομολόγου πανεπιστημιακού επιπέδου και λογιστή τεχνολογικής εκπαίδευσης προκειμένου να επανδρωθεί και να οργανωθεί η οικονομική υπηρεσία του Δήμου. 

Αξιοποιούμε παραπέρα τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μια αχρείαστη ηλεκτρονική γραφειοκρατία.

 Ο Δήμος αποκτά και λειτουργεί άμεσα την ιστοσελίδα του για ενημέρωση και επικοινωνία των πολιτών. 

 Βελτίωση και ολοκλήρωση της Μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου και του ΚΕΠ. 

Βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο. 

 Οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο Δήμο (Διαχειριστικός Έλεγχος, Ισολογισμοί, Έλεγχος από ορκωτό Λογιστή, Απογραφή, Ανείσπρακτα κ.λ.π.), με Διοίκηση Λαϊκής Συσπείρωσης θα εκκαθαρισθούν χωρίς να διαταραχθεί η τρέχουσα λειτουργία του Δήμου.

 Τα οικονομικά του Δήμου θα μπαίνουν σε μια κανονικότητα και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια .

Οι λογαριασμοί Ύδρευσης-Αποχέτευσης εκδίδονται και θα εισπράτονται κάθε χρόνο από όλους.  

Σταδιακά μειώνουμε τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης μέχρι 20% σε όλους. Διεκδικούμε όσα εισπράτει η κυβέρνηση και δεν αποδίδει στους δήμους. 

 Πρόσφατα η παράταξή μας απέτρεψε την παραχώρηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

 Μετά, την παραίτηση του Λιμενικού ταμείου Σύρου από τη διαχείριση του παλιού καταφυγίου, ο Δήμος πλέον έχει να διαχειρισθεί ένα έργο, που μπορεί να φέρει πολλές εισπράξεις από ανθρώπους που δεν ανήκουν στα λαϊκά στρώματα. 

Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να φιλοξενούνται γύρω στα 70 τουριστικά σκάφη στο καταφύγιο στο Λιβάδι με τα ανάλογα έσοδα.

 Με Διοίκηση Λαϊκής Συσπείρωσης προχωράμε άμεσα στην έκδοση κανονισμού λειτουργίας, άδεια λειτουργίας και σύνδεση του καταφυγίου με νερό και ρεύμα. 

Προσλαμβάνονται 2 εργαζόμενοι για να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και να εισπράτουν, για λογαριασμό του Δήμου, τα τέλη, το αντίτιμο νερού και ρεύματος στα καταπλέοντα σκάφη.

 Ο Δήμος θα έχει έσοδα από τα τουριστικά σκάφη που θα ξεπερνούν τις 200.000€ ετησίως και θα τερματιστεί το καθεστώς της αδιαφάνειας που υπάρχει σήμερα. 

 Β. ΕΝΟΤΗΤΑ 

 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ - ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΡΔΕΥΣΗΣ

 Άμεσα ψηφίζουμε νέο κανονισμό ύδρευσης-άρδευσης, για να περιέλθουν όλες διάσπαρτες πηγές του νησιού στη διαχείριση του Δήμου. 

 Βασική υποχρέωση του Δήμου είναι να παρέχει νερό σε επάρκεια και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση με συνεχή παρακολούθηση. 

 Το νησί σήμερα έχει ανάγκη από 250.000 κυβικά μέτρα νερού ετησίως.

 Μέσα στην επόμενη πενταετία, με την ανάπτυξη που θα υπάρξει στο νησί οι ανάγκες ύδρευσης θα φτάσουν τις 400.000 κυβικά μέτρα, για όλους τους οικισμούς του νησιού.

 Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των αναγκών τις χρειαζόμαστε στην περιοχή Λιβάδι, Λιβαδάκια, Χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 Με βάσει αυτά τα στοιχεία σχεδιάζουμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση τις παρεμβάσεις μας αν ο λαός μας εμπιστευθεί τη Διοίκηση του Δήμου: 

 Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του φράγματος και αυτό σημαίνει ότι η «διαρροή» του φράγματος θα είναι μόνο εκείνη που είναι αναγκαία για περιβαλλοντικούς λόγους. 

Εγκατάσταση διυλιστηρίου για την εκμετάλλευση του φράγματος προς τα δίκτυα ύδρευσης του νησιού, μέσω ενδιάμεσης δεξαμενής.

 Μελέτη και κατασκευή 2 τουλάχιστον δεξαμενών αποθήκευσης στην περιοχή Λιβάδι, Λιβαδάκια, Χώρα. 

 Η αναβάθμιση των βανοστασίων που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι με την έκτακτη επιχορήγηση για τη λειψυδρία θα ολοκληρωθεί σε όλες τις δεξαμενές του νησιού. 

Αλλάζουμε σταδιακά τα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης, σε χώρα και Γαλανή και όπου αλλού προκύψει ανάγκη.

 Αυτοματοποιείτε η λειτουργία όλων των αντλιών τροφοδοσίας των δεξαμενών για να αποφεύγονται οι τεράστιες σπατάλες, σε νερό και ηλεκτρική ενέργεια, που υπάρχουν σήμερα. 

 Τα δεκάδες χιλιόμετρα κεντρικών και εσωτερικών αγωγών ύδρευσης που υπάρχουν «πεταμένα» σε όλο το νησί, σταδιακά υπογειοποιούνται για να λόγους υγιεινής και προστασίας από φωτιά. 

 Αξιοποιούνται οι δεξαμενές Σκλαβογιάννη-Παναγιάς. 
 Η όποια επέκταση δικτύων ύδρευσης πραγματοποιείτε πάντα με ευθύνη και δαπάνη του Δήμου.

 Προχωράμε στην συντήρηση όλων των αντλιοστασίων ύδρευσης και την επισκευή η αντικατάσταση των δοσομετρικών αντλιών χλωρίωσης πόσιμου νερού. 

 Αξιοποίηση και συντήρηση των διάσπαρτων πηγών και ρεμάτων που υπάρχουν στο νησί σε όφελος των μελισσοκόμων, των λίγων κτηνοτρόφων μας και όσων ασχολούνται με ποτιστικές καλλιέργειες. 

 ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ 

 Ως Δημοτική Αρχή ολοκληρώνουμε την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του ΒΙΟΚΑ, οι οποίοι έχουν λήξει από 31-12-2015. 

 Επισκευή και αποκατάσταση λειτουργίας της χοάνης εκφόρτωσης των λυματοφόρων οχημάτων και της γραμμής προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων. 

 Προχωράμε , μετά από μελέτη, σε γενναία τεχνική βελτιωτική παρέμβαση η και αντικατάσταση στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του ΒΙΟΚΑ για μια ανεκτή περιβαλλοντικά, λειτουργία του. 

 Προχωράμε στην, συντήρηση, επισκευή η και την αντικατάσταση, όπου αυτό είναι αναγκαίο, στα αντλιοστάσια της αποχέτευσης. 

 Προχωράμε σε μια σοβαρή μελέτη για τον τρόπο που θα αντιμετωπισθούν οι τεχνικές αστοχίες του παραλιακού αγωγού αποχέτευσης. 

 Παίρνουμε μέτρα και ενημερώνουμε για την ανάγκη διαφύλαξης των αποχετευτικών αγωγών από την παρουσία λιπαντικών πετρελαιοειδών κ.λ.π. 

Επανεξετάζουμε την υπόθεση του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. 

 Προχωράμε στην επέκταση του δικτύου αποχέτευσης σε όσες περιοχές είναι αναγκαίο. Προχωράμε σε τεχνικές παρεμβάσεις στους δύο μικρούς βιολογικούς, Γαλανής, Καλίτσου, για να υπάρχει μια ανεκτή περιβαλλοντικά λειτουργία. 

 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. 

 Βασική μας θέση είναι ότι η καθαριότητα η αποκομιδή, η ανακύκλωση και η διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση της Δημοτικής Αρχής χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ-ΣΔΙΤ κ.λ.π. 

Είμαστε αντίθετοι σε όποια μορφή ιδιωτικοποίησης έργων και υπηρεσιών. Βασικές μας θέσεις είναι η γενίκευση της διαλογής στην πηγή και η μείωση της ποσότητας των σκουπιδιών. 

 Ως Δημοτική Αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που έχει ήδη ξεκινήσει από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. 

 Αξιοποιούμε την Σύμβαση που υπάρχει μεταξύ Δήμου Σερίφου και Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ανακύκλωση με μπλέ κάδους.

 Αξιοποιούμε επίσης το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που έχει ψηφισθεί, αλλά θα διεκδικήσουμε οι υποδομές που προβλέπονται να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και να λειτουργήσουν με μόνιμο προσωπικό. 

 Μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα αυτά θα πάρουμε μέτρα για την ελάφρυνση του ΧΥΤΑ από την απόθεση των σκουπιδιών χωρίς στοιχειώδη διαλογή με αποτέλεσμα την περεταίρω επιβάρυνσή του και τον κίνδυνο να υπάρξει ανεπανόρθωτη ζημιά στο ΧΥΤΑ. 

Προγραμματίζουμε την αγορά μηχανήματος για τον καθαρισμό των δρόμων από την ετήσια βλάστηση και προγραμματίζουμε σταδιακά την ανανέωση του εξοπλισμού που αφορά την καθαριότητα. 

 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΕΡΓΑ - ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ 

 Εύρεση κατάλληλου χώρου για την κατασκευή νέου σύγχρονου χώρου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου. Συντήρηση και επισκευή του παλιού Δημαρχείου το οποίο θα στεγάζει το αρχείο του Δήμου και δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. 

 Εύρεση χώρου για τη στέγαση της τεχνικής υπηρεσίας, των συνεργείων, των ανταλλακτικών και υλικών του Δήμου Ανάπλαση παραλίας Λιβαδιού με επικαιροποίηση της Μελέτης. Μελέτη ανάπλασης πλατείας Αγ.Γεωργίου στο Λιβάδι και της γύρω περιοχής. Ανάπλαση πλατείας Μύλων της Χώρας. 

 Αξιοποίηση της περιοχής του φράγματος ως ιδιαίτερου μικροκλίματος. Διεκδικούμε, μαζί με το λαό της περιοχής, από την κυβέρνηση να υπάρξει πολιτική απόφαση για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού στις περιοχές Μ.Λιβαδιού και Κουταλά, αρχής γενομένης από τις 15 περιοχές που έγιναν παραχωρήσεις το 19ο αιώνα και οι οποίες έχουν εκπέσει υπέρ του Δημοσίου. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για το Υπαίθριο Μεταλλευτικό Μουσείο που θα αναβαθμίσει πολιτιστικά και ιστορικά την περιοχή αλλά και ολόκληρο το νησί. Μετά από σοβαρή μελέτη αξιοποιούμε την τεράστια περιουσία που διαθέτει ο Δήμος σε κτίρια και οικόπεδα. 

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 

 Την Οργάνωση της πολιτικής προστασίας αναλαμβάνει εντεταλμένος Σύμβουλος που οργανώνει και εκπαιδεύει την εθελοντική ομάδα που υπάρχει ήδη σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία της περιφέρειας, την πυροσβεστική και τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Προχωράμε σε μελέτες οριοθέτησης και διευθέτησης όλων των ρεμάτων που διασχίζουν παραλιακούς οικισμούς του νησιού Λιβάδι, Αγ.Ιωάννης, Συκαμιά, Μ.Λιβάδι, Κουταλάς κ.λ.π.) Μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ξεκινώντας από το Λιβάδι (Καμαλαύκα, Νόχτα, Αλογόμαντρα, Αυλόμωνας κ.λ.π.) 

 Προχωράμε στην διάνοιξη χωματόδρομων πυρόσβεσης. Προγραμματίζουμε σε βάθος χρόνου, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες, την κατασκευή μικρών φραγμάτων (Διποτάματα-Πλεκτή κ.λ.π.) 

 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 Ως Δημοτική Αρχή θα προχωρήσουμε στην αγορά νέου πιο ευέλικτου Δημοτικού Λεωφορείου. 

 Διεκδικούμε από την περιφέρεια την συντήρηση του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού. 

 Σύνδεση του Λιβαδιού (Αυλόμωνα)με τον Βόρειο περιφερειακό για την οποία υπάρχει προγραμματική 

Σύμβαση με την περιφέρεια και ήδη είναι ετοιμάζονται οι μελέτες. Κλείσιμο της εκκρεμότητας των 500 μέτρων που υπάρχει επί 8 χρόνια στην περιοχή Γανέματος του Νότιου περιφερειακού. 

 Μελέτη παρακαπτηρίων δρόμων για την απαλλαγή Λιβαδιού και χώρας από την κυκλοφοριακή ασφυξία. Μελέτη και προγραμματισμός διάνοιξης δρόμου Γαλανής Συκαμιάς. 

Διάνοιξη δρόμου Τράχυλα-Τριαντάφυλου, σύμφωνα με την μελέτη που έχει αναλάβει να ετοιμάσει ο τοπικός Σύλλογος. Διάνοιξη διαφόρων Αγροτικών δρόμων σε συνεργασία με τον τοπικό συνεταιρισμό και προτεραιότητα σε περιοχές που έχουν άμεσο αγροτικό ενδιαφέρον (π.χ Οινοποιείο). 

 Ολοκλήρωση του χώρου στάθμευσης στη Χώρα. 

 Εξασφάλιση χώρων στάθμευσης στο Λιβάδι. Για την Ακτοπλοϊα: Δεν έχουμε ούτε σκορπάμε αυταπάτες τι φταίει για την έλλειψη σταθερής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με τον Πειραιά, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. 

Βασική αιτία αυτής της κατάστασης είναι ότι τα δρομολόγια ουσιαστικά τα καθορίζουν 5-6 Ναυτιλιακές εταιρείες σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες των νησιωτών. Επιδιώκουμε και απαιτούμε, από την εκάστοτε κυβέρνηση, σε συνεργασία με γειτονικούς Δήμους, την δρομολόγηση πλοίων σύμφωνα με τις ανάγκες των νησιών μας και των κατοίκων τους. 

 Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

 Την ευθύνη της ανύπαρκτης κοινωνικής πολιτικής αναλαμβάνει εντεταλμένος σύμβουλος ο οποίος θα αρχίσει σιγά-σιγά να «χτίζει» την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. 

 2. ΥΓΕΙΑ 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση με συνέπεια υπερασπίστηκε και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ένα σύστημα υγείας πρόνοιας απολύτως δωρεάν , καθολικό και σύγχρονο.

 Ένα σύστημα υγείας το οποίο θα χρηματοδοτείτε εξολοκλήρου από την υπερφορολόγηση του λαού χωρίς να εξαρτάται από χορηγίες και «φιλανθρωπίες»

 Η Λαϊκή Συσπείρωση με την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την αγωνιστικότητά της, έχει συμβάλει τα μέγιστα, στο να υπάρχει σήμερα μια ανεκτή κατάσταση στο Ιατρείο του νησιού. 

 Αν ο λαός μας επιλέξει να διοικήσουμε θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε και να διεκδικούμε την αναβάθμισή του σε προσωπικό και υποδομές. 

 Επόμενος στόχος είναι η πλήρωση της θέσης παιδιάτρου για την οποία έχουμε πάρει ήδη ομόφωνη απόφαση για παροχή κινήτρων. 

 Με την πλήρωση της θέσης παιδιάτρου το Ιατρείο του νησιού θα μπορεί να είναι εκτός των άλλων πυρήνας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) που θα απευθύνεται και στους υγιείς προτού αρρωστήσουν ενήλικες και παιδιά.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση ως Διοίκηση στο Δήμο θα διεκδικεί και θα παρέχει ότι είναι αναγκαίο, πάντα σε συνεργασία με το προσωπικό του Ιατρείου, αλλά και τη συμβολή του λαού, όπου χρειαστεί, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

 3. ΠΑΙΔΕΙΑ 

 Βασική μας θέση είναι η δίχρονη προσχολική αγωγή και το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο για όλους δημόσια και δωρεάν. Το 2014 αμέσως μετά την ορκωμοσία μας το πρώτο θέμα που έφεραν για συζήτηση στο Δημοτικό, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν αυτό των κτιριακών υποδομών σε γυμνάσιο και δημοτικό.Πάρθηκαν αποφάσεις ομόφωνες για παρεμβάσεις με σκοπό την συντήρηση των κτιρίων. 

Δυστυχώς 5 χρόνια μετά τα σχολικά κτίρια είναι σε άθλια και ντροπιαστική κατάσταση τόσο αυτά που ήταν ευθύνη της Δημοτικής Αρχής όσο και αυτά που έχει αναλάβει η περιφέρεια. 

 Με Διοίκηση Λαϊκής Συσπείρωσης άμεσα τα κτίρια που στεγάζουν γυμνάσιο-Λύκειο και Δημοτικό θα αποκατασταθούν οι ζημιές και θα προστεθεί η αίθουσα που είναι σε εκκρεμότητα πάνω από 10 χρόνια. Προχωράμε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων θέρμανσης στα σχολικά κτίρια. Εξετάζουμε την δυνατότητα δημιουργίας παιδικού σταθμού. 


 4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

 Η Σέριφος διαθέτει πλούσια ιστορία και πολιτισμό τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί επαρκώς. 

Μέσα στην επόμενη εξαετία θα έχουμε τις παρακάτω εξελίξεις: Θα έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση του αρχείου του Δήμου. Εργασία την οποία έχει αναλάβει ο καθηγητής Λούκος από το πανεπιστήμιο Κρήτης, με την ομάδα του και σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή του ΠΕΡΣΕΑ σ χώρο στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής του νησιού, μετά την παραχώρηση του από το Δήμο προς το Υπουργείο πολιτισμού. 

Θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του Διοικητηρίου στο Μέγα Λιβάδι και η μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο, Μουσείο Μεταλλευτικής Ιστορίας και Ιστορίας του Εργατικού κινήματος.

 Η ολοκλήρωση αυτών των τριών παρεμβάσεων θα αναβαθμίσει ιστορικά και πολιτιστικά το νησί, αλλά θα αυξήσει το ενδιαφέρον ειδικών μελετητών. 

 Η θέση που εκφράσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Αρχαιολογική Συλλογή είναι ότι η φυσική της θέση είναι στη χώρα και όχι το Λιβάδι. 

Αν είναι εφικτό θα προσπαθήσουμε να αλλάξει η απόφαση που έχει παρθεί από την απερχόμενη πλειοψηφία, για τη στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής στον ΠΕΡΣΕΑ και να βρεθεί κατάλληλος χώρος στη χώρα. 

 Ως Διοίκηση θα στηρίξουμε κάθε πολιτιστική προσπάθεια που θα αναλαμβάνουν οι φορείς του νησιού (Ανδρομέδα κ.λ.π). 

 Ο Δήμος θα δημιουργήσει πολιτιστική ομάδα, από συμπατριώτες μας η οποία θα ασχολείται με την συνεχή πρόσβαση του λαού του νησιού στην τέχνη και τον πολιτισμό. . 

5. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 Βασική μας θέση είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού λαϊκού αθλητισμού ο οποίος θα βοηθάει τους νέους στην υγεία τη φυσική και ψυχική τους ισορροπία. 

Θα τους βοηθά να διαμορφώνουν ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, καλλιεργώντας την συλλογικότητα την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία. 

 Ως Δημοτική Αρχή θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες (αδειοδοτήσεις κ.λ.π) για τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους. 

 Ολοκληρώνουμε τις παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές του νησιού οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Η ανάπλαση της παραλίας του Λιβαδιού θα βοηθήσει να αποκτήσουν οι νέοι του νησιού χώρους άθλησης που προβλέπονται από την σχετική μελέτη. Θα στηρίξουμε ηθικά και οικονομικά τον ΑΟΣ και κάθε άλλης συλλογικής αθλητικής δραστηριότητας. . 

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

 Η στρατηγική μας για την τοπική οικονομία και την απασχόληση, περιλαμβάνει τρείς άξονες 

1.Τουρισμός
 2.Πρωτογενής Τομέας
 3.Δημόσια έργα-Κατασκευές

 1. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ο τουρισμός για το νησί σήμερα έχει εξελιχθεί σε κύρια δραστηριότητα και πηγή εισοδήματος κυρίως σε Λιβάδι, Λιβαδάκια, Χώρα. 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή του νησιού θα αναβαθμίσει και θα παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες (ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα κ.λ.π.) στις ήδη υπάρχουσες τουριστικές επιχειρήσεις. 

Ταυτόχρονα με έργα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε θα επιδιώξουμε την τουριστική ανάπτυξη άλλων περιοχών και άλλων μορφών τουρισμού.

 Έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενες ενότητες σε έργα που θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Αξιοποίηση του φράγματος. 

 Νέες δεξαμενές αποθήκευσης. Μέτρα για την βελτίωση της λειτουργίας της αποχέτευσης. Υπαίθριο μεταλλευτικό Μουσείο. Αναπλάσεις κ.λ.π. 

 2. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

 Ο πρωτογενής τομέας κατά τη γνώμη μας είναι ζωτικής σημασίας για το νησί δεδομένου ότι βοηθά στην ισόρροπη ανάπτυξη. 

 Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, πέρα από την σημασία στην τοπική οικονομία, μπορεί να δράσει ως ανάχωμα στην φρυγανοποίηση, την ερημοποίηση και την οικολογική καταστροφή που συντελείτε στο νησί μας.

 Ως Δημοτική Αρχή θα βοηθήσουμε κάθε προσπάθεια αναληφθεί για την ανάπτυξη του ιδιαίτερα σε δραστηριότητες που βρίσκονται σε ανοδική πορεία (Μελισσοκομία, ελαιοκαλλιέργεια, αμπελουργία κ.λ.π. 

 Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τα περιθώρια ανάπτυξης στα πλαίσια της κοινής αγροτικής πολιτικής, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ως δημοτική Αρχή να βοηθήσουμε με έργα και πολιτικές στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα όπως: Δίκτυα αγροτικών δρόμων και πυρόσβεσης. 

 Βελτίωση της μελισσοκομικής χλωρίδας. Δημιουργία υπηρεσίας άρδευσης για την αξιοποίηση των διάσπαρτων πηγών και των ρεμάτων του νησιού. 


 Δημιουργία, σε συνεργασία με τον τοπικό συνεταιρισμό, τοπικής αγοράς που θα λειτουργεί κατά την τουριστική σαιζόν ως εξειδικευμένη αγορά τοπικών αγροτικών προϊόντων.

 Λειτουργία δημοτικού σφαγείου. Λειτουργία μικρού οικοτεχνικών διαστάσεων τυροκομείου.κ.λ.π.

 3. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 Κατά τη γνώμη μας η εξασφάλιση κονδυλίων για δημόσια έργα θα βοηθήσει, όχι μόνο στην κατασκευή απαραίτητων έργων υποδομής στο νησί αλλά και ύπαρξη εισοδήματος όλο το χρόνο. 

 Ως Δημοτική Αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση θα διεκδικούμε και θα διασφαλίζουμε δημόσια έργα που μ.ο θα υπερβαίνουν το 1.000.000€ ετησίως ανεξάρτητα τον φορέα που τα υλοποιεί. 

 Για τα ιδιωτικά έργα (οικοδομές) προχωράμε άμεσα στην οριοθέτηση οικισμών, ξεκινώντας από τις περιοχές που οι προϋποθέσεις έχουν ωριμάσει π.χ. Συκαμιά-Κουταλάς.  

Πηγή :

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...