12 Μαΐ 2019

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τοπική οικονομία και απασχόληση

Τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τοπική οικονομία και την απασχόληση παρουσίασε ο δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μουστάκας.Απόφοιτος Τεχνικής Σχολής, 

Δούλεψε ωςΤεχνικός στο τοπικό σταθμό της ΔΕΗ στη Σέριφο. Ασχολήθηκε με τα κοινά του νησιού σε Συλλόγους, Ιδρυμα Στήριξης Συνεταιρισμό κ.λ.π. 

Υπήρξε για πολλά χρόνια εκλεγμένος δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΣ. Από το 2010 μέχρι και σήμερα εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. 

Δ.ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. 

 Συμπατριώτες Συμπατριώτισσες, 

 Η στρατηγική μας για την τοπική οικονομία και την απασχόληση, όπως σας έχουμε ήδη αναλύσει περιλαμβάνει τρείς άξονες.

 1. Τουρισμός. 

2. Πρωτογενής Τομέας. 

3. Δημόσια έργα-Κατασκευές. 

Σε ειδική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λιβάδι παραθέσαμε λεπτομερή στοιχεία που αφορούν την τοπική οικονομία και την απασχόληση στο νησί. 

1. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ο τουρισμός για το νησί σήμερα έχει εξελιχθεί σε κύρια δραστηριότητα και πηγή εισοδήματος κυρίως σε Λιβάδι, Λιβαδάκια, Χώρα. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή του νησιού θα αναβαθμίσει και θα παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες (ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα κ.λ.π.) στις ήδη υπάρχουσες τουριστικές επιχειρήσεις 

Ταυτόχρονα με έργα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε θα επιδιώξουμε την τουριστική ανάπτυξη άλλων περιοχών και άλλων μορφών τουρισμού. Έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενες ενότητες σε έργα που θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση όπως: Αξιοποίηση του φράγματος. 

Νέες δεξαμενές αποθήκευσης. Μέτρα για την βελτίωση της λειτουργίας της αποχέτευσης. Υπαίθριο μεταλλευτικό Μουσείο. Αναπλάσεις κ.λ.π.

 2. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ Ο πρωτογενής τομέας κατά τη γνώμη μας είναι ζωτικής σημασίας για το νησί δεδομένου ότι βοηθά στην ισόρροπη ανάπτυξη. 

Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, πέρα από την σημασία στην τοπική οικονομία, μπορεί να δράσει ως ανάχωμα στην φρυγανοποίηση, την ερημοποίηση και την οικολογική καταστροφή που συντελείτε στο νησί μας. 

Ως Δημοτική Αρχή θα βοηθήσουμε κάθε προσπάθεια αναληφθεί για την ανάπτυξη του ιδιαίτερα σε δραστηριότητες που βρίσκονται σε ανοδική πορεία (Μελισσοκομία, ελαιοκαλλιέργεια, αμπελουργία κ.λ.π. 

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τα περιθώρια ανάπτυξης στα πλαίσια της κοινής αγροτικής πολιτικής, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ως δημοτική Αρχή να βοηθήσουμε με έργα και πολιτικές στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα όπως: Δίκτυα αγροτικών δρόμων και πυρόσβεσης. 

Βελτίωση της μελισσοκομικής χλωρίδας. Δημιουργία υπηρεσίας άρδευσης για την αξιοποίηση των διάσπαρτων πηγών και των ρεμάτων του νησιού. Δημιουργία, σε συνεργασία με τον τοπικό συνεταιρισμό, τοπικής αγοράς που θα λειτουργεί κατά την τουριστική σαιζόν ως εξειδικευμένη αγορά τοπικών αγροτικών προϊόντων. 
 Λειτουργία δημοτικού σφαγείου. Λειτουργία μικρού οικοτεχνικών διαστάσεων τυροκομείου.κ.λ.π.  

3.ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Κατά τη γνώμη μας η εξασφάλιση κονδυλίων για δημόσια έργα θα βοηθήσει, όχι μόνο στην κατασκευή απαραίτητων έργων υποδομής στο νησί αλλά και ύπαρξη εισοδήματος όλο το χρόνο. 

Ως Δημοτική Αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση θα διεκδικούμε και θα διασφαλίζουμε δημόσια έργα που μ.ο θα υπερβαίνουν το 1.000.000€ ετησίως ανεξάρτητα τον φορέα που τα υλοποιεί. Για τα ιδιωτικά έργα (οικοδομές) προχωράμε άμεσα στην οριοθέτηση οικισμών, ξεκινώντας από τις περιοχές που οι προϋποθέσεις έχουν ωριμάσει π.χ. Συκαμιά-Κουταλάς. 

 Ευχαριστούμε για την υπομονή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...