26 Μαΐ 2019

.Θέματα επάρκειας αριθμού ψηφοδελτίων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της Σερίφου- Σύρου

Από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 07:00 το απόγευμα οι πολίτες σε όλη τη χώρα θα ψηφίσουν σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εκλογική αναμέτρηση. 

Τρεις κάλπες, σε ορισμένες περιπτώσεις και τέσσερις, στήθηκαν για να εκλέξουν οι ψηφοφόροι τους νέους τους εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στα περιφερειακά, δημοτικά, και κοινοτικά συμβούλια.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσον το αποτέλεσμα θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, «σπρώχνοντας» τον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Την ίδια ώρα, οι ευρωεκλογές θεωρούνται για όλη την Ευρώπη οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών, καθώς αρκετές προβλέψεις κάνουν λόγο για επικείμενη άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και υποχώρηση των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων, κάτι που πιθανόν να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Γηραιά Ήπειρο

.Θέματα επάρκειας αριθμού ψηφοδελτίων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της Σερίφου και της Σύρου παρατηρήθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής της 26ης Μαΐου, τα οποία όμως αντιμετωπίσθηκαν άμεσα, προκειμένου η διεξαγωγή των εκλογών να συνεχίσει ομαλά. 

Eιδικότερα, στη Σύρο και σε ένα εκλογικό τμήμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης διαπιστώθηκε μη επαρκής αριθμός ψηφοδελτίων του περιφερειακού συνδυασμού “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”, με τον αρμόδιο δικαστικό αντιπρόσωπο να ενημερώνει άμεσα την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το υπεύθυνο γραφείο της οποίας και έσπευσε να αποστείλει επιπλέον ψηφοδέλτια από την κούτα με το υλικό των επαναληπτικών εκλογών. 

 Πρέπει να σημειωθεί πως, την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια της κάθε παράταξης φέρει η ίδια η παράταξη. 

 Επιπλέον, στη Σέριφο και συγκεκριμένα σε ένα εκλογικό τμήμα, για διάστημα μίας ώρας “έτρεχε” η διαδικασία των εκλογών χωρίς να υπάρχουν ψηφοδέλτια του ίδιου περιφερειακού συνδυασμού της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο λόγους ακυρότητας της διαδικασίας για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο νησί. 

Δεδομένου ότι η διανομή έγινε από τον Δήμο Σερίφου, άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και προώθησαν το απαραίτητο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, με τη διαδικασία να συνεχίζεται κανονικά. 

 Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως με καθυστέρηση απέστειλαν στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στη Σύρο τα ψηφοδέλτιά τους, έξι συνδυασμοί για τις Ευρωεκλογές του 2019, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί δεύτερη αποστολή στα νησιά των Κυκλάδων, ενώ περί τους τέσσερις συνδυασμούς δεν προώθησαν καθόλου ψηφοδέλτια (για Ευρωβουλή). 

 Σχετικά με τις ανάγκες μεταφοράς των ψηφοδελτίων από τα Κυκλαδονήσια στο Πρωτοδικείο Σύρου, δεδομένης της κακής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου με τις Δυτικές Κυκλάδες, έχει ζητηθεί η συνδρομή πολεμικού πλοίου για το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα πρέπει όλο το υλικό να φθάσει στο Πρωτοδικείο.

 Για τα παραπάνω έχει φροντίσει το Υπ. Εθνικής Αμύνης και το Υπ. Εσωτερικών.

 Αναλυτικά, στο Δήμο Σερίφου οι υποψήφιοι είναι:

Ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος θα είναι υποψήφιος, με το συνδυασμό «Σέριφος, Δημιουργική Πρωτοβουλία» 

 Υποψήφιος θα είναι κι ο Πέτρος Μποφίλιος, ως επικεφαλής της παράταξης «Σέριφος, Νέο Όραμα, Υπεύθυνη Συνεργασία» 


 Την υποψήφιότητά του έχει ανακοινώσει κι ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, ως επικεφαλής της παράταξης «Σεριφιακή Ανανέωση» 

 και, υποψήφιος  είναι ο Θόδωρος Χρυσολωράς, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παράταξης που κατεβαίνει με τη στήριξη του ΚΚΕ


Ενώ υποψηφιότητα εχει και η Κατερίνα Γκιολέ για την περιφέρεια με την παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο  Η ….χαρά του κάθε εν δυνάμει Υποψηφίου για τις Δημοτικές εκλογές στην Σέριφο φαίνεται πως είναι ο Κλεισθένης αφού αυτός ο σοφός Αρχαίος Αθηναίος έχει κάμψει όλους τους ηθικούς περιορισμούς που είχε το προηγούμενο σύστημα εκλογών και έτσι ο καθένας ονειρεύεται ότι μπορεί να γίνει το κλειδί του Δήμου του Περσέα

 Ο Κλεισθένης έστω και στους αδιάβαστους της νέας αυτοδιοικητικής νομοθεσίας επιτρέπει σε αιθεροβάμονες νυν η μελλοντικούς Συμβούλους να υπόσχονται γεφύρια και πεζοδρόμια, έργα υδροδότησης και αποχέτευσης η μάλλον να βγάζουν και ανακοινώσεις σχετικά με τα παραπάνω . 

 Που να ξερε ο ΅Κλεισθένης ΅ η ο μεγάλος Αρχαίος Έλληνας Φιλόδημος ότι εν έτη 2019 κάποιοι σε ένα νησί της Ελλάδος θα τον επικαλούνται ως φίλοι η ως συγγενείς του υποσχόμενοι σε καφενεία και οινοποτεία μεγάλες παρεμβάσεις σε αθλητικά κέντρα και νέα Καλιμάρμαρα Στάδια στην μικρή Σεριφό μας .

 Πολλοί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που προκαλούν σεισμό στο πέρασμα τους και στις συζητήσεις του σε κάθε παρέα Σεριφιωτών   όπως και δεκάδες υποψήφιοι σύμβουλοι τους που ερίζουν για τις μοναδικές δυο έμμισθες θέσεις Αντιδημάρχων και προέδρων .

Το νησί πλέον μοιάζει σαν μια μεγάλη ΜΚΟ που όλοι δουλεύουν  για το καλό των υπολοίπων χωρίς να επιθυμούν το παραμικρό παρά μόνο μια καλή φωτό και πολλά like στα τοπικά social media που είναι πλέον στα χέρια όλων μικρών και μεγάλων, νέων και ηλικιωμένων 

.Αντε βρέ  να μας δούμε την επομένη των εκλογών καλή δυναμη και καλή επιτυχία 

 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...