6 Μαΐ 2019

Ηταν μια ουσιαστική συζήτηση.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 Σε μια ουσιαστική συζήτηση εξελίχθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαϊου στη Χώρα. 

Αρκετοί από όσους παρευρέθηκαν πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και όσοι ζουν σε αυτό (Οικιστικό,καταπατήσεις,σχολικά κτίρια, Ακίνητη περιουσία του Δήμου, μεταφορά αρχαιολογικής συλλογής, 

Διαχείριση κρίσεων, προσλήψεις προσωπικού, εσωτερική δημοτική συγκοινωνία κ.λ.π.). Δεν έλειψαν βέβαια και οι κριτικές φωνές προς την παράταξη. Τη Συγκέντρωση άνοιξε με ολιγόλεπτη παρέμβασή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ.Γ.Χρυσολωράς ο οποίος αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις, περιοδείες και συζητήσεις που έχει πραγματοποιήσει η παράταξη πολύ πρίν από τη προεκλογική περίοδο.

 Όπως τόνισε οι θεματικές εισηγήσεις που θα σας παρουσιάσουμε είναι το πολιτικό απόσταγμα και η γνώση που η παράταξή μας έχει κατακτήσει όλο αυτό το διάστημα που συμμετέχει στα δημοτικά πράγματα του νησιού.

Δεν πρόκειται για μια απλή καταγραφή προβλημάτων στα πλαίσια των κυβερνητικών επιλογών αλλά για ένα επιχειρησιακό σχέδιο σε βάθος, τουλάχιστον δεκαετίας, με βάσει τις ανάγκες όσων ζούν δουλεύουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί. 

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε τους τέσσερις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που είχαν αναλάβει και παρουσίασαν τις τέσσερις θεματικές ενότητες. Την πρώτη ενότητα για τη διοίκηση και τα οικονομικά του Δήμου παρουσίασε η υποψήφια δημοτική Σύμβουλος Σοφία Τσιγαρίδου.

 Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Reding του Λονδίνου. Δούλεψε στη Γερμανία στο γραφείο ευρεσιτεχνιών Μονάχου. 

Ηταν υπάλληλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Συμπατριώτες ,Συμπατριώτισσες 

Έχω αναλάβει και θα σας παρουσιάσω την πρώτη ενότητα της πρότασής μας που αφορά τηνΔιοίκηση και τα οικονομικά του Δήμου

 1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Όσοι έχετε παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα έχετε διαπιστώσει την υποβάθμιση και τον ευτελισμό των διαδικασιών. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε όργανο που απλά ψηφίζει, ότι πει ο Δήμαρχος και δεν γίνεται καμμιά ουσιαστική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν το λαό του νησιού.

 Για τη Λαϊκή Συσπείρωση το Δημοτικό Συμβούλιο αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε όργανο εξαντλητικής συζήτησης των λαϊκών προβλημάτων, μέσα από ανοικτές διαδικασίες, στους φορείς και στο λαό του νησιού.

 Με αιτιολογημένη, κάθε φορά απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει, σε όλους τους οικισμούς, για να δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν. 

 Άμεσα Ψηφίζουμε νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος θα είναι προσαρμοσμένος στην εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και στις εκατοντάδες αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στο Δήμο. Χωρίς την επαρκή στελέχωση με το αναγκαίο σε αριθμό, ειδικότητες και βαθμίδες προσωπικό, ο Δήμος δεν μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στο λαό και σε όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί με αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους, για να ανοίξει έτσι ο δρόμος στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. 

Σήμερα υπηρετούν στο Δήμο Σερίφου και το ΚΕΠ 15 εργαζόμενοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου. 

Από αυτούς 9 είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (εργάτες, εργάτριες, καθαρίστριες) και 6 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Άμεσα απαιτούμε και διεκδικούμε: Την πρόσληψη Οικονομολόγου πανεπιστημιακού επιπέδου, που θα επανδρώσει και θα οργανώσει την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. 

Την πρόσληψη Λογιστή Τ.Ε.που θα επανδρώσει την οικονομική υπηρεσία και το Λογιστήριο του Δήμου. 

Την πρόσληψη Μηχανικού πανεπιστημιακού επιπέδου (χημικός μηχανικός-Πολιτικός μηχανικός) προκειμένου να επανδρώσει και να οργανώσει την τόσο αναγκαία για το νησί μας Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. 

Την πρόσληψη Μηχανολόγου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ο οποίος θα επανδρώσει την τεχνική υπηρεσία και θα έχει την ευθύνη, επίβλεψης λειτουργίας και συντήρησης του τεράστιου μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτει σήμερα ο Δήμος Σερίφου. 

Την πρόσληψη αδειούχου υδραυλικού ο οποίος είναι απαραίτητος για να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου στο εκτεταμένο δίκτυο και στα αντλιοστάσια του Δήμου. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο.

 Θα αξιοποιήσουμε παραπέρα τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μια αχρείαστη ηλεκτρονική γραφειοκρατία. Ήδη στους Δήμους λειτουργούν διάφορες πλατφόρμες για την διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών- λειτουργιών. 

Ο Δήμος αποκτά και λειτουργεί την ιστοσελίδα του για ενημέρωση και επικοινωνία των πολιτών. Άμεσα βελτιώνουμε και ολοκληρώνουμε Μηχανοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και του ΚΕΠ. 

 2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η δικιά μας αντίληψη ως προς τα οικονομικά του Δήμου είναι αν μέσω του προϋπολογισμού, του οικονομικού απολογισμού και της εκτέλεσης του ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες όσων ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί. 

Σας έχουμε κατ’επανάλληψη ενημερώσει με στοιχεία ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ανάγκες του νησιού και των κατοίκων του. 

Ελάχιστα από τα έργα που προγραμματίζονται κάθε χρόνο εκτελούνται και οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Δήμο, κατά γενική ομολογία είναι υποβαθμισμένες. Υπάρχουν όμως και οικονομικές εκκρεμότητες τις οποίες θα πρέπει η νέα Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί. Υπάρχει σε εκκρεμότητα ο Γενικός Διαχειριστικός Έλεγχος που έχει ζητήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 Υπάρχει η εκκρεμότητα των ισολογισμών του Δήμου , οι οποίοι από το 2011 μέχρι σήμερα, δεν έχουν έρθει ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει η εκκρεμότητα του ελέγχου από ορκωτό Λογιστή που έχει ανατεθεί από το 2015 και δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Υπάρχουν σε εκκρεμότητα τα ανείσπρακτα από Ύδρευση-Αποχέτευση που ανέρχονται σε 1.300.000€ . 

Υπάρχουν σε εκκρεμότητα, η μη έκδοση λογαριασμών 2017-2018, που ανέρχονται στις 500.000€. Είναι σε εκκρεμότητα η Απογραφή έναρξης από το 2011 Μερικές από τις εκκρεμότητες οφείλονται και στην έλλειψη οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

 Με διοίκηση Λαϊκής Συσπείρωσης οι εκκρεμότητες αυτές και όποιες άλλες προκύψουν θα εκκαθαριστούν χωρίς να διαταραχθεί η τρέχουσα λειτουργία του Δήμου. Τα οικονομικά του Δήμου θα μπούν σε μια κανονικότητα και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Σταδιακά μειώνουμε τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης μέχρι 20% σε όλους.

 Οι λογαριασμοί Ύδρευσης-Αποχέτευσης θα εκδίδονται και θα εισπράτονται κάθε χρόνο από όλους. 

 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ 

Πρόσφατα η παράταξή μας απέτρεψε την παραχώρηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

Μετά, επί της ουσίας παραίτηση του Λιμενικού ταμείου Σύρου από τη διαχείριση του παλιού καταφυγίου, ο Δήμος πλέον έχει να διαχειρισθεί ένα έργο, που μπορεί να φέρει πολλές εισπράξεις από ανθρώπους που δεν ανήκουν στα λαϊκά στρώματα. 

Θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να φιλοξενούνται γύρω στα 70 τουριστικά σκάφη στο καταφύγιο στο Λιβάδι. 

Με Διοίκηση Λαϊκής Συσπείρωσης προχωράμε άμεσα στην έκδοση κανονισμού λειτουργίας, άδεια λειτουργίας και σύνδεση με νερό και ρεύμα. 

Προσλαμβάνονται 2 εργαζόμενοι για να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και να εισπράτουν τα τέλη, το αντίτιμο νερού και ρεύματος στα καταπλέοντα τουριστικά σκάφη. 

Για τους επαγγελματίες ψαράδες θα επιδιώξουμε να υπάρχει ειδικό τιμολόγιο. 

Τα έσοδα του Δήμου από τα τουριστικά σκάφη θα ξεπερνούν τις 200.000€ ετησίως και θα τερματιστεί το καθεστώς της αδιαφάνειας που υπάρχει σήμερα. 

 Σας ευχαριστώ 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...