6 Μαρ 2020

Je suis… Αχαΐα!

Στα 31 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Θετικά στον ιό βρέθηκαν 21 ακόμα άτομα από τα 24 ελεγχθέντα που συμμετείχαν στην εκδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ, μαζί με τα δύο κρούσματα (9ο και 10ο) που νοσηλεύονται στην Πάτρα, έναν άνδρα που παρουσίασε σοβαρή πνευμονία και τη σύζυγό του που είναι σε καλή κατάσταση.
Στη νοσοκομειακή μονάδα του Ρίο νοσηλεύονται 3 άνθρωποι, ο ένας έχει σοβαρά συμπτώματα, οι 2 λιγότερο σοβαρά, και άλλοι 6 σε παρακολούθηση με πολύ ήπια συμπτώματα. Είναι συνολικά 9. Και οι άλλοι είναι με κατ’ οίκον περιορισμό στα σπίτια τους.
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, επανέλαβε ο κος Τσιόδρας, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Δεν υπάρχει στη βλακεία αντίδοτο, ούτε και εμβόλιο για τον λαϊκισμό και την αγυρτεία Πόσο μ@λ@κες! Έχουν στήσει στον τοίχο λεκτικά τον ατυχή άνθρωπο που ασθενεί από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο.

 Κι αύριο θα στήσουν μια ολόκληρη περιοχή. Δηλαδή για να καταλάβω, με απλή λογική παρακαλώ, ο άνθρωπος νοσεί, όπως και πλήθος άλλων από τους συνταξιδιώτες του σε ένα κάποιο ταξίδι στα Ιεροσόλυμα και στην Άίγυπτο. 

Ποιος κόλλησε ποιον -δεν έχει σημασία- αλλά ποιος το γνωρίζει; Από που προκύπτει ότι αυτός είναι ο …πρώτος; Επειδή ο άνθρωπος έτυχε να είναι πιο επιρρεπής σαν οργανισμός και να αναπτυχθεί εντός του ο ιός; 

Κι αν τον κόλλησε όπως και όλους τους άλλους ο μεγαλύτερης αντοχής διπλανός του ή η παραδίπλα ή αν όλοι μαζί πήραν το παράσημο από τη απλή συναναστροφή τους στα ξενοδοχεία, τα πούλμαν, τα αεροπλάνα, τους ναούς που επισκέφτηκαν. Ε; Τι; Παράλογο; Το λέω γιατί φοβάμαι το ‘χουμε εύκολο σαν κοινωνία να στοχοποιούμε

*. Μην αρχίσουμε να πετροβολούμε τον ατυχή συνάνθρωπό μας και την οικογένειά του. 

 Δυο ενδεικτικά περιστατικά ~ 

Ο δημοσιογράφος στην Πάτρα που «έχωσε» το μικρόφωνο κυριολεκτικά στα μούτρα του ελαφρά ασθενούντος κατά δήλωσή του ιερέα, νομίζω ότι καλά θα κάνει να εξεταστεί αμέσως. Όχι για τον ιό.

 Για ανεπάρκεια στο αντικείμενο της εργασίας του, Γιατί… δεν πήγε δα για ρεπορτάζ που αφορούσε τα καγκουρώ της Αυστραλίας. Για θέμα σχετικό με τον κορονοϊό πήγε. Για ιδιαίτερα επικίνδυνο κρούσμα ήδη διαγνωσμένο πήγε να συγκεντρώσει στοιχεία. Και να μας ενημερώσει. Με υπευθυνότητα! Η βλακώδης συμπεριφορά του είναι τουλάχιστον εγκληματική.

 Αναρωτιέμαι αυτό το μικρόφωνο σε τι βαρέλι με Dettol πρέπει να μπει και για πόσο. ~Αλλά το ίδιο εγκληματική είναι και η κατάληξη της τηλεοπτικής συνέντευξης ιερωμένου προ ημερών, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε να μην ανησυχούμε σχετικά με την Θεία Κοινωνία γιατί δεν μεταδίδεται από το κουταλάκι της Μετάληψης ο κορονοϊός.

 Μπα; Τί έχουμε εδώ; 

Προϊόν επιστημονικής έρευνας ή Θεία Φώτιση; 

 Ας σοβαρευτούμε λίγο. 

Μέχρι οι επιστήμονες, που δίνουν αυτή τη στιγμή τη δικιά τους μάχη, να βρουν τα στοιχεία που λείπουν από τη γνωστική μας φαρέτρα για να χτυπήσουμε σταδιακά το κακό:

 – Ας είμαστε, τουλάχιστον όσοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη και τον κόσμο, κυβέρνηση, κόμματα, κρατικός μηχανισμός, εκκλησία, Μ.Μ.Ε. πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε. 

– Ας προσπαθήσουμε ο καθένας μας προσωπικά να προσέχουμε λίγο περισσότερο, παίρνοντας μέτρα προστασίας ημών των ιδίων και των ανθρώπων πλάι μας με υπευθυνότητα και σωστή ενημέρωση, χωρίς πανικό και υστερίες. Τις επόμενες μέρες ίσως δοκιμαστούν τα νεύρα μας, η κοινωνική μας συνοχή και τα οικονομικά μας. 

Αξίζει να δούμε αν θα επικρατήσει η λογική, η ευθύνη και κυρίως η ανθρωπινή πλευρά της ύπαρξής μας. Καλή τύχη σε όλους μας! ~ *Θεωρώ δεδομένο ότι θα λάμψουν πάλι οι παντογνώστες αστέρες, οι έτοιμοι για κριτική και καταδίκη, προσώπων και τόπων. Θα σηκωθούν στα νύχια των ποδιών τους οι ανθρωποφάγοι. Αυτούς, ειλικρινά το λέω, τους φοβάμαι πιο πολύ κι από τον κορονοϊό και κάθε παρόμοια απειλή. 

Γιατί δεν υπάρχει στη βλακεία αντίδοτο, ούτε και εμβόλιο για τον λαϊκισμό και την αγυρτεία. Πηγή : https://karvouna.wordpress.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...