30 Μαΐ 2020

A6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Σερίφου...Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 
 Εν όψει της επαναλειτουργίας της σχολικής μας μονάδας την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με την με αρ.πρωτ. 63417/ΓΔ4/26-05-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω και παρακαλούμε για την συνέπειά σας: 

 Το Ολοήμερο και η πρωινή ζώνη δεν θα λειτουργήσουν. Το σχολείο θα ανοίγει για τους μαθητές στις 8πμ.

 Όλοι οι μαθητές του σχολείου θα σχολούν:

 -Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη: 1:15 μμ 

 -Τρίτη και Παρασκευή: 12:25 μμ 

 Οι μαθητές που επιθυμούν να προσέρχονται με τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές , θα προσέρχονται ως ακολούθως, έπειτα από συννενόηση με τους λεωφορειούχους: στο ένα λεωφορείο Νηπιαγωγείο-Α΄Δημοτικού-Β΄Δημοτικού και στο άλλο λεωφορείο Γ΄-Δ΄-Ε΄-Στ΄Δημοτικού. 

 Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να φέρνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους με ίδιο μέσο και να τα αφήνουν στην πόρτα του σχολείου. 

 Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να ενημερώσουν το σχολείο για τον τρόπο μεταφοράς, και να μείνουν συνεπείς σε αυτόν ως τη λήξη του σχολικού έτους. 

 Οι εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν τα παιδιά στην πόρτα του σχολείου κατά την προσέλευση και θα τα συνοδεύουν ως την πόρτα κατά την αποχώρηση. 

 Οι μαθητές που μεταφέρονται με λεωφορείο μπορούν να φορούν μάσκα προαιρετικά. 

 Οι μαθητές που μεταφέρονται με το μισθωμένο όχημα (ταξί) είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα. 

 Οι τάξεις Α΄, Γ΄, Ε΄και Στ΄ θα κάνουν καθημερινά μάθημα. 

 Οι τάξεις Β΄και Δ΄θα χωριστούν σε υποτμήματα με τον ακόλουθο τρόπο:

 Β΄Δημοτικού: 1ο υποτμήμα: Αράπι, Γαλανός, Γαλανός, Μουκάι, Μπόβολος 2ο υποτμήμα: Πίρρα, Σέμε, Τσέλα, Χριστοδούλου 

 Δ΄Δημοτικού:
 1ο υποτμήμα: Αϊντάν-Μπεκιράι, Αχμετάι, Γαλανός, Γαλανού, Ελέζι, Κουζούπης, 

Μέτα 2ο υποτμήμα: Μπόβολος, Νικολλάκι, Ντραγκότι, Παλ, Τσέλα, Τσελάμι, Χαλίδας, Χερχαντέρης 

 Και για την Β΄και για την Δ΄ την ερχόμενη εβδομάδα (1-5 Ιουνίου) το πρώτο υποτμήμα θα προσέλθει στο σχολείο Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και το δεύτερο υποτμήμα Τρίτη και Πέμπτη. Τα υποτμήματα θα αλλάζουν μέρες προσέλευσης ανά εβδομάδα. 

 Τα διαλείμματα θα τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών στα προαύλια των διδακτηρίων. 

 Οι δανειστικές βιβλιοθήκες και των δυο διδακτηρίων δεν θα λειτουργούν. Παρακαλούνται, λοιπόν, όσοι μαθητές έχουν δανειστεί βιβλία να τα επιστρέψουν στο σχολείο ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας (Παρασκευή 5/6/2020). 

 Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και νερό. Δεν θα επιτρέπεται να ανταλλάσσουν φαγητό. Δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό από τις κοινόχρηστες βρύσες, παρά μόνο να γεμίζουν τα μπουκάλια τους. 

 Καλό θα ήταν ο κάθε μαθητές/τρια να έχει μαζί του αντισηπτικά μαντηλάκια ή υγρό. 

Εφιστούμε την προσοχή σας στα μέτρα προστασίας του συνόλου των μαθητών τηρώντας τα μέτρα υγιεινής. Αν κάποιος μαθητής βήχει ή φταρνίζεται οφείλει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη του με το εσωτερικό του αγκώνα του και μετά να σκουπίζεται με χαρτομάντηλο το οποίο θα απορρίπτει αμέσως. Θεωρείται δεδομένο ότι μαθητές με συμπτώματα αδιαθεσίας θα παραμένουν στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως. 

 Η χρήση μάσκας εντός του σχολείου είναι προαιρετική για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

 Δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση αντικειμένων, επομένως χρειάζεται να φροντίσετε ο κάθε μαθητής/τρια να έχει δική του κασετίνα με τα απαραίτητα (μολύβι, γόμα , ξύστρα, χρώματα κλπ.)

 Το πρόγραμμα του Τμήματος Υποδοχής θα ανακοινωθεί στους μαθητές από Δευτέρα. 

Όποιος γονέας/κηδεμόνας επιθυμεί το παιδί του να μην προσέρχεται στο σχολείο για λόγους υγείας θα πρέπει να προσκομίσει στο σχολείο υπεύθυνη δήλωση, κατόπιν επικοινωνίας με το σχολείο. 

 Σε περίπτωση που κάποιος γονέας/κηδεμόνας επιθυμεί να επικοινωνήσει με το σχολείο, μπορεί να το κάνει τηλεφωνικά ή με email. Αν χρειάζεται να προσέλθει στο χώρο του σχολείου, αυτό θα γίνεται αυστηρά με ραντεβού. 

 Από το Σύλλογο Διδασκόντων

 Πηγή : https://blogs.sch.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...