28 Μαΐ 2020

Επιχορηγήσεις σε φορείς και σωματεία για δράσεις τουριστικής προβολής

Την δυνατότητα επιχορήγησης σε φορείς και σωματεία, που εδρεύουν στον δήμο και αναπτύσσουν δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, υπό την προϋπόθεση ότι μετέχει σε αυτά o οικείος ΟΤΑ. με ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), μόνο για το 2020, παρέχει τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού που κατατέθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης στους ανωτέρω φορείς και σωματεία, δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ποσοστό ‘το δύο και μισό τοις εκατό (2,5%) των τακτικών εσόδων του δήμου.

Το υπουργείο, θα αναπτύξει, εξάλλου, πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για την περίοδο 2020 – 2021 που χρηματοδοτείται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος, όπως είναι oι προϋποθέσεις, η διαδικασία, ο ειδικότερος χρόνος υλοποίησης του προγράμματος, οι όροι και τα όργανα θα οριστούν σε μεταγενέστερο στάδιο, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού.

Το πρόγραμμα ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ.Τέλος, ανοιχτά τις Κυριακές μπορούν να είναι προαιρετικά, κατά την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από την δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου και τα καταστήματα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού — Άγιος Δημήτριος-Πύργος στον δήμο Σπάτων της Περιφέρειας Αττικής. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...