29 Μαΐ 2020

Πρωτότυπη και κοινή προωθητική καμπάνια του Δήμου Σερίφου και των επαγγελματιών του τουρισμού του νησιού

Mία πρωτότυπη και συλλογική πρωτοβουλία προβολής, προωθούν από κοινού ο Δήμος Σερίφου, ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων “Ο Ταξιάρχης”. 

 Την αγνή και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης πλευρά της Σερίφου, επιλέγουν να προβάλλουν συλλογικά οι φορείς του νησιού, προς τους επισκέπτες του καλοκαιριού, καθώς οι ελεύθερες παραλίες, τα μικρά μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι μικρές και μεσαίες μονάδες καταλυμάτων, αλλά και η επαφή με τα τοπία και τη μοναδικού κάλλους φυσική ομορφιά του νησιού, δίνουν μία μοναδική νότα ηρεμίας και ασφάλειας στους εν δυνάμει επισκέπτες.

 «Είναι επιλογή μας» 

 Όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα της κοινής πρωτοβουλίας με σλόγκαν “Θα μείνει μεταξύ μας”, οι τρεις φορείς, Δήμος, Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών και Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σερίφου, σημειώνεται πως «αγαπάμε τη Σέριφο. Έτσι κι αλλιώς. 

Και επιλέγουμε με κάθε τρόπο να την κρατήσουμε όσο πιο “ανέγγιχτη” γίνεται».

 Εξηγώντας, οι φορείς του τουρισμού του νησιού, τονίζουν, ότι «είναι επιλογή μας να μην έχουμε ξαπλώστρες και οργανωμένες παραλίες.

 Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ομορφιά και την ιδιωτικότητα με 72 διαφορετικούς τρόπους στη θάλασσα. 

Είναι επιλογή μας να φτιάξουμε καταλύματα μικρής χωρητικότητας και σε απόσταση μεταξύ τους. 
Για να μην ‘τραυματίσουμε’ την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ομορφιά που μας δίνει ενέργεια.

 Είναι επιλογή μας να έχουμε μικρούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Γιατί πιστεύουμε ότι το τοπίο είναι ο πρωταγωνιστής και όχι οι τεράστιες κατασκευές. 

Είναι επιλογή μας να κρατήσουμε τα σοκάκια και τα μονοπάτια όπως ήταν, για να μπορεί κανείς να βιώνει την επαφή με τη φύση απερίσπαστα. 

Όλα αυτά ήταν επιλογές μας και πριν την υγειονομική κρίση. Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν το ίδιο για το πώς θέλουν να είναι το νησί που πάνε διακοπές. 

Γι’ αυτό και όποιος επιλέξει τη Σέριφο για το καλοκαίρι μπορεί να νιώσει όσο πιο ασφαλής θέλει. Αυτός ο τρόπος χρειάζεται να “μείνει μεταξύ μας”!».

 Διασφάλιση στην πράξη της τουριστικής εμπειρίας 

 Προκειμένου να επιτευχθούν τα παραπάνω, σημειώνεται πως δεν αρκεί μία απλή δέσμευση, αν δεν γίνεται πράξη με πολλούς τρόπους, προκειμένου να υπάρξει μία ασφαλής καθημερινότητα. 

 Έτσι, σε ό,τι αφορά την εστίαση, τονίζεται, πως «η εκπαίδευση και η ενημέρωση των μελών μας δε σταμάτησε στιγμή για να μπορούμε να πετύχουμε την υγειονομική ακεραιότητα κάθε επιχείρησης. 

Σήμερα, είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας έχοντας πάρει όλα τα μέτρα για να εξασφαλίζουμε ιδανικές συνθήκες παραμονής. Για να μπορούμε να λέμε την ευχή «Καλό καλοκαίρι» και να το εννοούμε».

 Για τα τουριστικά καταλύματα υπογραμμίζεται, πως «όλα τα καταλύματα στη Σέριφο είναι μικρά, οικογενειακά, με ανεξάρτητες αυλές και χωρίς κοινόχρηστους χώρους. Επιπλέον κάθε μέλος του Συλλόγου μας έχει εκπαιδευτεί για να εξασφαλίσει μια ασφαλή και ευχάριστη διαμονή στους επισκέπτες του. 

Για μας το μεγαλύτερο πρωτόκολλο είναι η ασφαλής εμπειρία του επισκέπτη. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο». 

 Τέλος, από την πλευρά του, ο Δήμος Σερίφου «έχει φροντίσει να προστατέψει υγειονομικά τη Σέριφο, το νησί χωρίς κανένα κρούσμα, με τη δημιουργία απολυμαντικών σταθμών από το λιμάνι έως και την είσοδο κάθε οικισμού. 

Μαζί με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου που διαθέτει ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, για να μπορεί ο επισκέπτης να ξεχάσει την ανησυχία και να εστιάσει στην απόλαυση». 

 Τήρηση των μέτρων και δράσεις ενημέρωσης δίνουν “αέρα” αισιοδοξίας για τη σεζόν 

 Ο Δήμαρχος Σερίφου, κ. Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, δήλωσε στην Κοινή Γνώμη, πως «πρόκειται για μία εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου μας». Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, στην Επιτροπή συμμετέχουν, εκτός από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Στέλιο Λιβάνιο, επίσης μέλη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του νησιού. 

Συνεπώς, κατόπιν συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής, τα μέλη της συμφώνησαν η Σέριφος να ακολουθήσει πολιτική εξωστρέφειας, χωρίς όμως να θυσιάσει ούτε στο ελάχιστο, τις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν την τουριστική της ανάπτυξη, όπως την ηπιότητα, τη διατήρηση της αγνότητας του τοπίου, αλλά και το χαρακτήρα των καταλυμάτων και της φιλοξενίας. 

 Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η Σέριφος προωθείται, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία έχει τη στήριξη των φορέων του νησιού, ως ένας ήπιος και σχετικά ασφαλής προορισμός, όπου αποφεύγεται ο συνωστισμός.

 «Εμείς, ως Δήμος, έχουμε λάβει απαραίτητα μέτρα. Για παράδειγμα, θα βάλουμε πληροφοριακούς σταθμούς σε διάφορα κεντρικά σημεία του νησιού, σε διάφορους οικισμούς, στο λιμάνι, στη Χώρα. Προωθούμε αυτό που πάντα είχαμε. Τις 72 παραλίες μας, οι οποίες είναι όλες προσβάσιμες και ελεύθερες, τη φυσική ομορφιά και τον μοναδικό χαρακτήρα του νησιού μας», σημειώνει ο κ. Ρεβίνθης. 

 Όσον αφορά στο αν υπάρχει ανησυχία, σχετικά με τις περιπτώσεις συνωστισμού, είτε στα μικρά μαγαζιά, είτε στις παραλίες οι οποίες θα είναι ελεύθερες, ο Δήμαρχος εξηγεί, πως «περιπτώσεις συνωστισμού, τουλάχιστον στις παραλίες, δεν έχουν αναφερθεί ποτέ μέχρι σήμερα και έτσι, δεν νομίζω ότι φέτος θα συμβεί κάτι τέτοιο. 

Η Σέριφος δεν είναι ένα νησί μαζικού τουρισμού, δεν δημιουργείται συνωστισμός. Καμία από τις παραλίες μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη». 

Σχετικά με την τήρηση των μέτρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα καταλύματα, ο κ. Ρεβίνθης επισημαίνει, πως οι επαγγελματίες έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και έχουν επιδείξει ιδιαίτερη προθυμία, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, να διαμορφώσουν τα μαγαζιά τους έτσι, ώστε αφενός να συμμορφώνονται με τα νέα πρωτόκολλα και αφετέρου, μέσω αυτής της συμμόρφωσης, να δίνουν και στους επισκέπτες ένα αίσθημα ασφάλειας, το οποίο σίγουρα έχουν ανάγκη, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους. 

Από κει και πέρα, όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος, «είναι και θέμα ατομικής ευθύνης του επισκέπτη, να τηρεί κατά το δυνατόν τα μέτρα προστασίας, εφόσον παρατηρεί ότι οι καταστηματάρχες και καταλυματίες τα τηρούν» και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζεται από το Δήμο, όπως διευκρινίζει, η εγκατάσταση πληροφοριακών σταθμών στα περισσότερα κομβικά σημεία του νησιού, ώστε και οι επισκέπτες να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

 Τέλος, ο Δήμαρχος, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Συλλόγους των τουριστικών φορέων, αλλά και των μελών της Τουριστικής Επιτροπής, για την αγαστή και γόνιμη συνεργασία που υπάρχει, σε ό,τι αφορά στη χάραξη των πολιτικών προώθησης και εξωστρέφειας του νησιού, ενημέρωσε πως ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας, αλλά και της εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου Σερίφου θα ληφθεί από την 1η Ιουνίου, με τη θέση σε λειτουργία της ανανεωμένης, εύχρηστης και σύγχρονης ιστοσελίδας του Δήμου. 

 Όπως επισημαίνει ο κ. Ρεβίνθης, αφενός η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Σερίφου θα περιέχει πληροφορίες για το νησί, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναλυτική παρουσίαση όλων των πτυχών του, ενώ αφετέρου, θα παρέχει συνεχή και αναλυτική ενημέρωση των δημοτών, καθώς και μία δέσμη δυνατοτήτων, προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς καν να μεταβούν στο δημοτικό κατάστημα.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...