17 Μαΐ 2020

Τήνος: Οι αστυνομικές δυνάμεις ξανάρχονται

Αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες των μελών της ΚΟΒ Τήνου του ΚΚΕ, θα αποβιβαστούν τις επόμενες ημέρες στην Τήνο προκειμένου να καταστείλουν τον αγώνα του Τηνιακού λαού, που αντιστέκεται στο κίνδυνο καταστροφής του νησιού από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. 

 Υπενθυμίζεται ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων έχουν αποτρέψει να κατασκευαστούν οι τσιμεντένιες βάσεις για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή «Πράσα», της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου, από εταιρεία γερμανικών συμφερόντων.

 Σε αυτές τις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση είχε στείλει ΜΑΤ για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του επενδυτή. 

 Σε σχετική ανακοίνωση η ΚΟΒ Τήνου του ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει τις τέτοιες διαταγές. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας στέλνει -για άλλη μια φορά- αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσει την κερδοφορία των εργολάβων της ενέργειας. Φυσικά, η παραπάνω στάση στηρίζεται στις γενικές κατευθύνσεις όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, που θέλουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας απέναντί στο λαό που αγωνίζεται. 

 Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ενέργειας από αιολικά, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πολιτικής στην κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας. 

 Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να ακυρώσει τις διαταγές αυτές. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης του αγώνα. Καλούμε τον Τηνιακό λαό, να μην υποκύψει σε οποιαδήποτε μέθοδο τρομοκράτησης. Να δυναμώσει τον αγώνα του για να αποτραπεί η καταστροφική για την οικονομία και το περιβάλλον του νησιού, εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μας, μπορεί να αποτρέψει αυτά τα καταστροφικά σχέδια». 

 Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα 902.gr 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...