29 Μαΐ 2020

Αυτό το καλοκαίρι η Σέριφος μάς υπόσχεται ασφάλεια

Το νησί της Σερίφου πληροί τις προδιαγραφές για ευχάριστες διακοπές και ασφάλεια από τον κορωνοϊό Το καλοκαίρι πλέον είναι εδώ. 

Η υγειονομική κρίση όμως, ακόμα υφίσταται. Αυτό δεν σημαίνει ότι φέτος θα ακυρώσουμε τις διακοπές και ότι δεν θα χαρούμε όλα όσα έχουν να μάς προσφέρουν τα ελληνικά νησιά. 

Θα είμαστε, βέβαια, πιο προσεκτικοί και θα αναζητάμε πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια. Πού θα πάμε, λοιπόν; Η Σέριφος φαίνεται ότι είναι ένας προορισμός που πρέπει να έχουμε υπόψιν.

 Το νησί (ο Δήμος Σερίφου, ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»), από πριν το ξέσπασμα του Covid-19, είχε πάρει αποφάσεις που ανταποκρίνονται στις σημερινές υγειονομικές προϋποθέσεις. 
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι στη Σέριφο δεν εμφανίστηκε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού. 

Όχι, οι υπεύθυνοι δεν είχαν προβλέψει τι θα συμβεί. Στην προσπάθειά τους, όμως, να κρατήσουν τον χαρακτήρα του νησιού αναλλοίωτο, είχαν λάβει ήδη μέτρα που αυτή την περίοδο αποδεικνύονται ακόμα πιο χρήσιμα. 

Ποια είναι αυτά; Στη Σέριφο δεν θα βρείτε γεμάτες κόσμο οργανωμένες παραλίες, αλλά 72 διαφορετικές ακτές που προσφέρουν μία μοναδική ιδιωτικότητα. 

Παράλληλα, με σκοπό να μην φθαρεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κυκλαδικού νησιού, όλα τα καταλύματα είναι μικρής χωρητικότητας, σε απόσταση μεταξύ τους και χωρίς κοινόχρηστους χώρους, ενώ τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης έχει φροντιστεί να είναι επίσης μικρά, με αποτέλεσμα να μην συνωστίζεται εντός τους πλήθος κόσμου. Φυσικά, το ίδιο ισχύει για τα σοκάκια και τα μονοπάτια της Σερίφου, που ανέκαθεν ήταν μικρά και γραφικά. 

Το νησί των Κυκλάδων καταφέρνει να μάς βεβαιώσει με επιπλέον τρόπους την ασφάλειά μας. Πέραν των παραπάνω θετικών συνθηκών, έχουν ληφθεί κι άλλα μέτρα. 

Από το λιμάνι της Σερίφου μέχρι και την είσοδο κάθε οικισμού, συναντάμε απολυμαντικούς σταθμούς, ενώ κάθε μέλος των προαναφερθέντων συλλόγων του νησιού έχει ενημερωθεί και εκπαιδευτεί σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, έτσι ώστε κάθε επισκέπτης της Σερίφου να περάσει τις διακοπές του ευχάριστα και με ασφάλεια. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...