6 Νοε 2020

Το ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης της Σερίφου αποδίδει ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.


Η συλλογή του ελαιόκαρπου προχωρά από τους Σεριφιώτες παραγωγούς οι οποίοι άμεσα μετά την συλλογη φέρνουν τη σοδειά τους στο υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης της Σερίφου το οποίο αποδίδει ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.
Εδώ η τεχνολογία υπηρετεί την παράδοση και συντελεί στην ποιοτική αναβάθμιση του τελικού προϊόντος.

Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στη Γη που να ταιριάζουν με την ομορφιά της Σερίφου, της Σαντορίνης και των άλλων νησιών του συγκροτήματος των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος.

 Και να είστε βέβαιοι ότι θα συναντήσετε διάσημους ηθοποιούς, ποπ σταρ και άλλες διασημότητες από όλο τον κόσμο που κάθε καλοκαίρι συρρέουν σε αυτά τα μικρά στίγματα της θάλασσας για ζωντανές διακοπές. 

 Θέλουμε να ανακαλύψουμε εκ νέου τις ρίζες μας στην καλλιέργεια και την παραγωγή τοπικών προϊόντων ποιότητας ως εναλλακτική λύση στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. 

Ο τουρισμός είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν περισσότερα από ό, τι από όμορφες παραλίες, όλη τη νύχτα clubbing, και nonstop διασκέδαση. 

 Τα νησιά είναι σχεδόν χωρίς νερό - ταμιευτήρες, μερικά πηγάδια και ορισμένες εγκαταστάσεις αφαλάτωσης καλύπτουν τη ζήτηση. 

Το έδαφος είναι σκληρό και ξηρό, αλλά οι ντόπιοι καταφέρνουν να καλλιεργούν λαχανικά, εσπεριδοειδή, αμπελώνες και ελιές.

 Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Κυκλάδων, η τοπική παραγωγή ελαιολάδου ήρθε περίπου στους 430 τόνους . Τα περισσότερα μικρά νησιά έχουν δικό τους ελαιοτριβείο: η Σέριφος διαθέτει 1 η Σύρος διαθέτει δύο ελαιοτριβεία και η Αμοργός, η Ίος, η Μήλος, η Σίφνος και η Κίμωλος έχουν ένα μύλο το καθένα, καλύπτοντας και τις ανάγκες άλλων νησιών όπου δεν υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. 


 Στη Σέριφο , "είναι ο Αγροτικός μελισσοκομικός  συνεταιρισμός των παραγωγών οίνου  ελαιολάδου και μελιού που προορίζεται να προωθήσει τις αυτόχθονες ποικιλίες του οίνου και καλλιέργεια ελαιόδεντρων και φυσικά το υπέροχο μέλι μας. 

Πηγή : 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...