24 Ιαν 2023

Συμφωνία με φόντο τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Σίφνο


Ενα ακόμα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση υδατοδρομίου βρίσκεται η Σίφνος, καθώς αποφασίστηκε η εκπόνηση της μελέτης για την δημιουργία του «Φακέλου τροποποίησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του καταφυγίου αλιευτικών σκαφών στον Πλατύ Γιαλό Σίφνου για την προσθήκη υδατοδρομίου». Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει και παράλληλα θα δώσει νέα ώθηση στο μέλλον των μεταφορών του νησιού. Η μελέτη θα πραγματοποιηθεί έπειτα από σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου. Η αμοιβή της μελέτης ανέρχεται στο ποσόν των 5.126,47 ευρώ.

Σκοπός της σύμβασης

Το αντικείμενο της σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας αφορά την ανάληψη από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων (μέσω του Τμήματος Μελετών) ρόλου «Διευθύνουσας/Επιβλέπουσας Υπηρεσίας» για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου. Σκοπός της παρούσας σύμβασης είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση του προβλεπόμενου υδατοδρομίου στον όρμο του Πλατύ Γιαλού της νήσου Σίφνου σύμφωνα με τον φάκελο τεχνικών δεδομένων της μελέτης.

Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα 

Η ισχύς της παρούσας Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας έχει χρονική διάρκεια 18 μήνες. Οι τμηματικές προθεσμίες του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης έχουν ως εξής :

 στάδιο προετοιμασίας για την άσκηση της αρμοδιότητας «Διευθύνουσας/Επιβλέπουσας Υπηρεσίας» (διαδικασία ορισμού επιβλέποντα μελέτης κλπ.) (1 μήνας)

 στάδιο εκπόνησης και υποβολής της μελέτης (2 μήνες συνολικά)

 στάδιο ολοκλήρωσης διοικητικών ενεργειών (διαδικασία ελέγχου μελέτης, υποβολής στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή και περιβαλλοντικής αδειοδότησης –έγκρισης μελέτης) (15 μήνες)

Ικανές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας αποτελούν η έκδοση της σχετικής απόφασης τροποποίησης της ΑΕΠΟ του Καταφυγίου Αλιευτικών Σκαφών στον Πλατύ Γιαλό νήσου Σίφνου για την προσθήκη της δραστηριότητας υδατοδρομίου σε αυτό, από την αρμόδια περιβαλλοντική αρχή, και η έγκριση - παραλαβή της μελέτης από το αρμόδιο όργανο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ), δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, αναλαμβάνει :

 την άσκηση του ρόλου της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) υπηρεσίας της μελέτης με στελέχη της (ορισμός επιβλέποντα μελέτης) μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου και έγκρισης-παραλαβής της μελέτης.

Επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει να συμμετέχει με δυο εκπροσώπους της στην Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου αναλαμβάνει :

 Να διευκολύνει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας.

 Να παρέχει έγκαιρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την αναγκαία πληροφόρηση για θέματα που τυχόν επηρεάζουν την εκπόνηση και ολοκλήρωση της μελέτης.

 Να υποβάλει την θεωρημένη μελέτη στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ.), ως Φορέας του Έργου ώστε να εκκινήσει η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

 Να συμμετέχει με ένα εκπρόσωπο της στην Επιτροπή Παρακολούθησης της

παρούσας Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας.

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...