24 Ιαν 2023

«Η νησιωτικότητα δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει, βραχνάς το κόστος για τον Κτηνοτρόφο! VIDEO


Στον Alpha 98,9 και στην εκπομπή της Μαρίας Νικόλτσιου μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και αναφέρθηκε, γι’ άλλη μια φορά, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησί μας κι όχι μόνον.

«Τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Από τον Οκτώβριο του ’21 τα λέμε και τα ξαναλέμε, ότι δεν θα υπάρχει γάλα και κρέας διότι σφάζονται κοπάδια. Ήδη στην Νάξο έχει σημειωθεί σημαντική μείωση ζωικού κεφαλαίου. Το 2021 είχαμε 9 χιλ. βοοειδή, τώρα 5,200, ενώ τα αμνοερίφια είναι 86 χιλ. από 135 που ήταν. Είναι βραχνάς για την κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους το αυξημένο κόστος σε ενέργεια, πετρέλαιο, ζωοτροφές, λιπάσματα, αναλώσιμα, μεταφορικά…», είπε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης.

Και πρόσθεσε πως η έννοια της νησιωτικότητας υπάρχει για να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά, όπως τόνισε με νόημα, «δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει, όταν δεν υπάρχουν μεταφορικά ισοδύναμα, όταν δεν καλύπτονται κάποια πράγματα…».

Επίσης, ο Δ. Καπούνης στάθηκε ιδιαίτερα και στην προσπάθεια της Ε.Α.Σ. Νάξου να κατοχυρώσει ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης το αρνί και το κατσίκι του νησιού μας και στην διαδικασία που απαιτείται για να συμβεί αυτό.

Τέλος, ερωτηθείς για τις προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού την φετινή σεζόν, ο Δ. Καπούνης δήλωσε κάτι παραπάνω από αισιόδοξος: «Εξελίσσονται θετικά τα πράγματα, όπως αναφέρουν τα μηνύματα που παίρνουμε. Πιστεύω πως θα είναι μια καλή χρονιά για τη Νάξο και την Ελλάδα. Εμείς στη Νάξο θεωρούμε πως θα τα πάμε πιο καλά από την περυσινή χρονιά, που ήταν καλύτερη και από το 2019».

 
Πηγή : https://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...