28 Ιαν 2023

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Μειώθηκε στα “κρυφά” το πλαφόν επιχορήγησης για επιχειρήσεις – Ουδέν νεώτερον για τα εισιτήρια


Η απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και η κοροϊδία προς τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των νησιών συνεχίζεται αμείωτη…
Τελικά, ο “εξορθολογισμός” του μέτρου που κάνει εδώ και τρία χρόνια το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μάλλον μπορεί να συνοψιστεί στη φράση “να κόψουμε ότι μπορούμε”.

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η διαδικασία για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων του Α’ εξαμήνου του 2022. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες που άρχισαν να καταχωρούν τιμολόγια γι’ αυτό το διάστημα, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το ανώτερο πλαφόν επιχορήγησης μειώθηκε στο 60%, από 70% που ήταν το 2021.Σα να μην έφτανε που οι επιχειρηματίες παίρνουν τα χρήματά τους με καθυστέρηση ενός χρόνου, πλέον από φέτος θα είναι και μειωμένα! 

Αυτό θα πει εξορθολογισμός…Αλλά και στο Μεταφορικό Ισοδύναμο των εισιτηρίων τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα. Στην ανακοίνωση για την πληρωμή των εισιτηρίων μέχρι το τέλος Απριλίου 2022, η οποία έγινε την περίοδο των εορτών, αναφερόταν ότι μέσα στον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα πληρωμή για τα εισιτήρια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2022.

Ωστόσο, όχι μόνο καμιά πληρωμή δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά τα συγκεκριμένα εισιτήρια δεν είναι ούτε καν επιλέξιμα προς πληρωμή, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας μπαίνοντας στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Είναι δεδομένο βέβαια ότι το προσεχές διάστημα θα γίνει κάποια πληρωμή, γιατί άλλωστε βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο και οι νησιώτες κυβερνητικοί βουλευτές όλο καμάρι θα μας ενημερώσουν για τις “καθοριστικές τους ενέργειες”…

Πηγή : https://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...