6 Ιαν 2023

Η Σίφνος τίμησε σήμερα το πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»video


6 Ιανουαρίου 2023.
Η Ημέρα των Θεοφανείων.
Η μεγάλη εορτή της ευλογίας των υδάτων.

Η Σίφνος τίμησε σήμερα το πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», το πληρωμά του και την εταιρεία του με έναν τρόπο που λίγα νησιά ξέρουν να κάνουν.

Όλα αυτά τα θαυμαστά που περιγράφονται παρακάτω έλαβαν χώρα επί του πλοίου κατεβαίνοντας από Πειραιά για Μήλο-Κίμωλο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Σαντορίνη.

Ημέρα τιμής για το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», τον καπετάν-Μιχάλη τον Λυγνό και όλους τους υπέροχους ναυτικούς του πληρώματός του.

Το πλοίο κατέφθασε στο λιμάνι σφυρίζοντας και σφυρίζοντας απάντησε η νταλίκα της “Μεταφορικής Σίφνου”

Ο Αντώνης Καλογήρου πήγε την εικόνα του Βαπτιστή στη γέφυρα και την άγιασε και εν συνεχεία ο καπετάν Μιχάλης Λυγνός μετέφερε την εικόνα στο σαλόνι του πλοίου.




Η Δήμαρχος Σίφνου ο αντιδήμαρχος κος Γεωργούλης μελη του ΔΣ, Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, ο Οικολογικός Σύλλογος Καμαρών «Η Μερόπη»,  το δυναμικό του Λιμεναρχείου Σίφνου, το Λιμενικό Ταμείο Καμαρών, ο πράκτορας του πλοίου Γιάννης Ξύδης, οι καβοδέτες και πολλοί Σιφνιοί τραγούδησαν τα κάλαντα μέσα στο πλοίο.


Η πολυπληθης χαρούμενη ομάδα τραγούδησε τα κάλαντα που γράφτηκαν για το πλοίο και το πλήρωμα, όσο και τα κάλαντα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.

Η Σίφνος δεν λέει τα κάλαντα που λέει όλη η Ελλάδα αλλά κάθε χρόνο κάθε παιδί κάθε σύλλογος κλπ λένε νέα κάλαντα που τα γράφουν αναλόγως με τις καταστάσεις και την επικαιρότητα οι πολλοι ταλαντούχοι στιχουργοί που εχει το νησί.


Ακολούθησαν ευχές και δώρα.

Ο Αγγελος και ο Σίμος Λουμίδης συνόδευσαν τις χαρούμενες φωνες με το βιολί και το λαούτο.

Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές και σε πολλούς ήρθαν στο μυαλό εικόνες από αναλογες τελετές στο «Μήλος Εξπρές» και στο «Πήγασος».

Η Σιφνος, το όμορφο νησί
Κι άνθρωποι με καρδιά χρυσή
Όλους σας καλωσορίζει
Και πολλές ευχές σκορπίζει.

Για την καινούρια τη χρονιά
Σ´ εσάς και σε όλο τον ντουνιά
Πλήρωμα και εταιρεία,
Δράττοντας την ευκαιρία.



Καθένας σας ό,τι ποθεί
Στ´ ακεραιο να εκπληρωθεί
Και απ´ τον Άγιο Νικόλα
Τη Βοήθεια σε όλα.


Δράττοντας και εμείς την ευκαιρία, ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καπετάν-Μιχάλη το Λυγνό, το πλήρωμα του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» και την εταιρεία του.
Ο καπετάν-Μιχάλης ο Λυγνός, από την Σαντορίνη, είναι άνθρωπος που δεν αγαπά τη δημοσιότητα και την προβολή.
Εμείς, όμως, ποτέ δεν ξεχνάμε τον αγώνα που δίνει κάθε φορά που ο πουνέντες φυσά δυνατά και δυσκολεύει την προσδεση του πλοίου στο ανεπαρκές λιμάνι των Καμαρών.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου συνεχίζει με μεράκι και πάθος το δικό του μεγάλο έργο που ξεκίνησε πριν από σαράντα χρόνια.
«Στου εικοσιτρία την αρχή
Υγεία είναι η ευχή
Και να λάμψει όπως ξέρει
Του πολιτισμού τ´ αστέρι.

Και ο Αντώνης ο Καλογήρου ανέβασε την εικόνα του Βαπτιστή στη γέφυρα του πλοίου και την παρέδωσε για λίγο στα χέρια του καπετάν-Μιχάλη του Λυγνού και του υποπλοιάρχου καπετάν Δημήτρη Πατέλλη.

Ό,τι το καλύτερο για την χρονιά που έχει ξεκινήσει.
Υγεία, πανω από όλα!!!
Και ειρήνη!!!
Και με πολλές συγκινητικές στιγμές, όπως αυτές που ζήσαμε σήμερα επί του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» στο λιμάνι των Καμαρών.

Ακολουθεί το βίντεο:



Πηγή: https://kaipoutheos.gr


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...