11 Απρ 2020

Δήμαρχος Σερίφου ..Αυξηση 40% σε σχέση με το μόνιμο πληθυσμό«Η Σέριφος δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα κρούσμα»

Ξεκίνησε η Μεγάλη εβδομάδα το πλοίο της γραμμής έφερε περίπου 40 επιβάτες και τα φορτηγά τροφοδοσίας οι περισσότεροι ηταν ηλικιωμένοι 

Την αγωνία του εκφράζει και ο Δήμαρχος Σερίφου, κ. Κωνσταντίνος Ρεβίνθης. «Η Σέριφος δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα κρούσμα», αναφέρει κατηγορηματικά. στην εφημερίδα της Σύρου Κοινή Γνώμη 
«Δυστυχώς, δεν έχει τα απαραίτητα μέσα. Υπάρχουν στο ΠΠΙ Σερίφου δύο αγροτικοί ιατροί και ένας Γενικός Ιατρός, οι οποίοι όμως δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, ένα πρόβλημα που είναι κοινό για τα περισσότερα μικρά νησιά.

 Είναι ανοχύρωτα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως είναι κατανοητό όλοι εμείς στα μικρά νησιά “τρέμουμε” και πιο πολύ εμείς οι Δήμαρχοι, που είμαστε και οι υπεύθυνοι για τις τοπικές μας κοινωνίες.
Στο λιμάνι περίμενε το λεωφορείο οι περισσότεροι μετακινήθηκαν με ίδια μέσα 

Εμείς εδώ στη Σέριφο, έχουμε να προστατεύσουμε 1000 ψυχές. Σε άλλα νησιά περισσότερες ή λιγότερες, είμαστε υπεύθυνοι για αυτές. 

Για αρχή παρακαλούμε το Θεό να μην υπάρξει καν κρούσμα». Σύμφωνα με τον κ. Ρεβίνθη, προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι συνάδελφοί του προερχόμενοι από μικρά νησιά, «επιθυμούμε την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων. 

Γνώμη δική μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει κάθετα γενική απαγόρευση μετακινήσεων από και προς τα νησιά, με εξαίρεση μόνον τα δρομολόγια τροφοδοσίας τους – στις Δυτικές Κυκλάδες το ιδανικό θα είναι δύο φορές την εβδομάδα - επιδοτούμενα από το κράτος, αλλά και ελάχιστες περιπτώσεις όπου η μετακίνηση είναι απόλυτα αναγκαία για λόγους υγείας». 

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος, μετά το κλείσιμο των σχολείων, η Σέριφος είδε μία αύξηση του πληθυσμού περί τα 400 άτομα, δηλαδή 40% σε σχέση με το μόνιμο πληθυσμό. Αναφέροντας ότι ως επί το πλείστον τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν ευλαβικά, ξεκαθάρισε πως «δεν παύει αυτή η κατάσταση να εγκυμονεί κινδύνους. 

Η μετακίνηση στο νησί ακόμη κι ενός ατόμου, σίγουρα δε μας αφήνει την πολυτέλεια να επαναπαυθούμε». 
Οι έλεγχοι των επιβατών είναι αυστηροί απο το Λιμεναρχείο Σερίφου 

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος, υπάρχει Λιμενικός Υπάλληλος, ο οποίος ελέγχει τα έγγραφα των ταξιδιωτών, ενώ ο μοναδικός αστυνομικός της Σερίφου πραγματοποιεί καθημερινά περιπολίες στους περίπου 13 οικισμούς του νησιού. 

Από την πλευρά του Δήμου, σε συνεργασία με το ΠΠΙ Σερίφου, διανέμεται σχετικό φυλλάδιο σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, προτείνοντας επίσης καραντίνα 14 ημερών σε όσους έχουν ταξιδέψει. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...